Praha – vítězství politické korektnosti nad rozumem

9. 10. 2018 16:41:04
V Praze v politice platí za dobrotu na žebrotu, to jsem si pomyslel, když jsem se dozvěděl, že hnutí ANO i přes nákladná „sousedská setkávání“ skončilo na posledním místě mezi postupujícími

V Praze snad nežijí důchodci, kterým ANO zařídilo od září slevu na dráze 75%? ČSSD nabízelo zadarmo MHD pro všechny (což jsem si myslel, že není dobrý nápad, protože by dopravu měli zadarmo i cizinci. V jejich metropolích jsou lístky na MHD nepoměrně dražší). Tato více než stoletá strana skončila v propasti. A to nemluvím o SPD, komunistech, Starostech pro Prahu. Pod vnímáním pražského voliče byla i Krásná Praha, která do kampaně vložila podle mého odhadu přes 20 milionů a umístila se těsně nad námi Rozumnými, kteří jsme do kampaně vložili minimum. Hnutí ANO a SPD uspěla mimo Prahu. My Rozumní v komunálních volbách, až na jednu výjimku, jsme uspěli všude, kde jsme kandidovali, samozřejmě mimo Prahu. Navíc náš kandidát do Senátu v obvodě Svitavy MVDr. Miroslav Šafář získal 9,49% a předstihl tak mimo jiné i kandidáty z velkých stran KSČM a SPD. Prostě Praha je stát ve státě.

Poznal jsem to i já osobně při volbě do Senátu. Zatímco ti kandidáti co tvrdě kritizovali Miloše Zemana při prezidentské volbě vyhráli v Praze první kolo, tak mě lidé říkali: „Jste sympatický. Máte dobré názory, ale podpořil jste Miloše Zemana, tak vám hlas nedáme“

Podpořil jsem Miloše Zemana proto, že říká věci bez obalu. Nazývá věci pravými jmény. Předesílám, že za to nemám žádné benefity. I když bych velice rád oslavil 100 let republiky na staroslavném pražském Hradě, na 28. října jsem pozván nebyl.

Teď k volbám. Pražané volí trendy (módní) strany. Před 4 lety, to bylo módní ANO, dnes jsou super módní Piráti. Není divu. Zatímco šéf strany naplňuje svými dredy touhu mladých po absolutní nevázanosti až do sebezničení, tak lídr pražské kandidátky je vzor jakoby vystřižený ze západních žurnálů. Krásný chlap, který naplňuje touhu žen a řekl bych nejenom žen. Při debatě na Radiožurnálu, jejíž jsem byl též účastníkem si jej fotil jeho soused v debatě, lídr hnutí ANO, až to vyvedlo z míry moderátora, který se divil nad tím focením v přímém přenosu.

Mimochodem, jako bývalý producent těch největších hvězd vím, že politika a show byznys mají jedno společné. Nestačí program – v pop music je to chytlavá melodie (v mém případě ony tolik mými politickými kritiky vysmívané Neposlušné tenisky s obrovským objemem prodejů), ale i jméno. V politice Piráti zní prostě jako dělová rána (také jsem jedno podobné jméno pro stranu vymyslel a hned se dostavil téměř úspěch. Suverenita s lídrem Janou Bobošíkovou a mnou jako předsedou se téměř dostala do Poslanecké sněmovny) a v showbusinessu jsem věděl, že Lucie Bílá bude rozhodně znít lépe než Hana Zaňáková. A neméně důležitý, řekl bych skoro nejdůležitější je vizuální dojem. Ti starší z nás si určitě pamatují, jak po době tesilových politiků typu M. Jakeše, jako osvěžení působil vzhled Václava Klause, ale pozor, i Miroslava Sládka.

Prostě Piráti jsou pro Pražany v současné době „in“, jako jím byl donedávna kníže pán. A Pražan volí to, co od něj móda žádá. Přece se nebude ztrapňovat a volit někoho, kdo varuje před problémy, které mohou přijít. A Pražané navíc chtějí mít i krásného prezidenta. Mimochodem víte, že už jsme jednou měli prezidenta, který vyhrál (aniž se o to snažil) soutěž vyhlášenou americkým časopisem Time o nejkrásnějšího prezidenta světa? Byl to Antonín Novotný.

Média říkají, že nás různé strany a hnutí straší migranty a zatím jich tu máme přece jenom 12. Tak budeme přednostně řešit více cyklostezek ve vnitřním městě. Mimochodem, každý den jezdím z Hlávkova mostu na nábřeží a pak na Argentinskou. Praha 7 sobě nalajnovala cyklopruhy, které zpomalují dopravu, činí ji nepřehlednou a tudíž nebezpečnou. Nikdy, ani jednou jsem tam neviděl jet jediného cyklistu.

Vyloučené lokality? V Praze zatím žádné nejsou. Problémové osoby jsme vystěhovali za hranice Prahy. Páchnoucí bezdomovci znepříjemňující cestování v MHD? Nezajímá! Pirátští a Praha Sobě aktivisté (o Zelených ani nemluvě) jezdí do práce a úřadů na kolech.

Teď řeknu jednu důležitou a nepříjemnou věc. Politicky korektní strany a hnutí mají zodpovědné voliče. Čili za jejich úspěchem stojí i ti, co k volbám nepřišli a kteří by je nikdy nevolili. Kdyby totiž volili strany a hnutí kterým věří, tak by třeba SPD, ale ani Rozumní v Praze nepropadli. Vy, facebookoví revolucionáři, kteří si myslíte, že volit nemá cenu, že stačí být stateční na FB, sypejte si popel na hlavu! A dejte si závazek, že k volbám do Evropského parlamentu určitě půjdete. Při nich se bude rozhodovat o něčem daleko vážnějším, než jsou cyklostezky. EU se musí změnit zevnitř! Ven nás nikdo nepustí. Možná, že by to tentokrát mohlo vyjít. Evropa už k tomu spěje.

P.S. Rád bych povolil diskuzi, ale navěsil se na mne jeden, jak mladí tomu říkají, tapetář. Nechával jsem jeho příspěvky, které většinou nebyly k tématu, pod článkem být, ale protože byly mnohdy urážlivé, tak mne mí přátelé a členové strany žádali, abych příspěvky smazal. V posledním článku, kde jsem diskuzi (o fotbale) povolil, jsem musel smazat 111 jeho příspěvků a to jsem mu jich tam určitě dost přes deset nechal. Takže tak. Až zjistím, že onen člověk (se kterým mají problém i jiní autoři) přestane, nebo se bude věnovat tématům článků (což poznám u jeho reakcí na jiné autory s jejichž názory nesouhlasí), tak diskuze znovu otevřu.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH

Autor: Petr Hannig | úterý 9.10.2018 16:41 | karma článku: 48.55 | přečteno: 15764x

Další články blogera

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.09 | Přečteno: 3515 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.81 | Přečteno: 6949 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5682 | Diskuse

Petr Hannig

Pane prezidente, občanů se nikdo na vstup do NATO neptal

„Je to také příležitost připomenout si závazky, které jsme při vstupu do Aliance DOBROVOLNĚ přijali.“ To jsou slova z novoročního projevu Petra Pavla 2024.

4.1.2024 v 16:41 | Karma článku: 48.27 | Přečteno: 7079 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 808 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 115 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 47.23 Průměrná čtenost 8332

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...