Nastolme otázku válečných reparací

12. 11. 2018 14:11:47
Evropská politika se dává do pohybu. Ve Francii vede v preferencích Národní sdružení Marine Le Pen, v Itálii Lega Mattea Salviniho, v Německu AfD.

Nedávno jsem poslouchal rozhovor s doktorem Karlem Červeným o Paretově pravidlu. Všechny špatné věci se musí podchytit hned v prvopočátku. Jinak hrozí, že pokud přestoupí 20% sympatií (v politice třeba voličů), tak již zamezení neblahých následků je velice těžké, ba někdy přímo nemožné.

Je dobré, že v některých státech EU vítězí realistická politika, která staví hráz sebevražednému přijímání ekonomických migrantů, tak jak to předpokládají Globální pakty o řízené migraci. O těchto paktech připravených OSN za pomocí neziskových organizací, které byly vyzvány, aby se na přípravě Globálních paktů podílely (jak je výslovně uvedeno Newyorské deklaraci - New York Declaration for Refugees and Migrants odstavec 33.) jsem psal v posledním blogu „Vystupme z OSN“ https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=686327

Mimochodem si myslím, že OSN přestala plnit funkci, pro kterou byla vytvořena. Většina z 193 členských států (opravuji chybu v minulém článku – Švýcarsko je členem OSN od roku 2002) je ideologicky zaměřena proti těm státům, které OSN finančně významně podporují. Jsou též zaměřeny proti státu Izrael, který je v podstatě jedinou demokracií na Předním východě.

I naše země Československo se v roce 1968 seznámila s netečností této organizace, kdy tehdejší generální tajemník OSN U Thant nevystoupil s nějakým razantním protestem proti okupaci naší země armádami Varšavské smlouvy.

Teď k těm válečným reparacím vůči Německu. Vzdali jsme se jich po válce, vzhledem k odsunu sudetských Němců a záboru jejich majetku vlivem tzv. Benešových dekretů. I když byla čas od času platnost Benešových dekretů zpochybňována z pozice zvláště bavorské CSU (jejíž volební potenciál závisí též nemalou měrou na svazech vysídlenců, hlavně Sudetoněmeckého Landsmanschaftu), tak byly označeny jako právně vyhaslé (také důsledkem dobrých vztahů v EU).

Jak jsem výše psal, v Evropě nastává určitý pohyb, který je potřeba podchytit hned v zárodku. Tak jako hurikány ztrácejí svou sílu, pokud jsou usměrněny hned v oku (jak jsem se dozvěděl ze zajímavého rozhovoru dr. Karla Červeného v programu Martiny Kociánové o Paretově pravidlu), tak je třeba co nejdříve, tak jako Polsko, nastolit otázku válečných reparací vůči Německu, abychom měli v ruce trumf, pokud by skutečně došlo na to, že by třeba stále sílící AfD vyhrála volby. Může se také stát, že CDU pod vedením někoho nového, bude chtít AfD sebrat vítr z plachet a také přitvrdí (o CSU ani nemluvě). Mimochodem po otevření otázky válečných reparací Polskem, přestaly z německé strany vyvstávat otázky týkající se Dolního Slezska, Pomořanska a východního Pruska.

Předválečné Československo přišlo o nesmírný majetek jednak záborem pohraničních území a jednak okupováním zbytku našeho státu Velkoněmeckou Říší. Měna byla znehodnocena nadiktovaným kurzem říšské marky vůči protektorátní koruně. To všechno je třeba spočítat a mít připraveno v případě nového pohledu měnícího se Německa na Benešovy dekrety.

I když mnoho našich vlastenců drží palce Alternativě pro Německo, nesmíme zapomínat, že v této straně je proud, který otevírá revizi poválečného uspořádání.

To je jedna věc – nastolení otázek válečných reparací. Druhou věcí je přesvědčovat důležité lidi v AfD, že Benešovy dekrety jsou vlastě vyrovnáním za válečné reparace. Sám jsem měl možnost přesvědčit jednoho mladého poslance AfD ze západoněmeckého Porůří, který vůbec neměl páru o tom, že Československo přišlo okupací o nesmírný majetek, že otevírání platnosti Benešových dekretů není jenom věcí morální (tak jak to vidí mnozí jejich odpůrci nejenom v Německu, ale i u nás, jak předpokládám, že se objeví v diskuzi, kterou po dlouhé době povolím), ale i věcí hospodářskou a finanční.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH

Autor: Petr Hannig | pondělí 12.11.2018 14:11 | karma článku: 48.12 | přečteno: 13711x

Další články blogera

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.09 | Přečteno: 3516 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.81 | Přečteno: 6949 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5682 | Diskuse

Petr Hannig

Pane prezidente, občanů se nikdo na vstup do NATO neptal

„Je to také příležitost připomenout si závazky, které jsme při vstupu do Aliance DOBROVOLNĚ přijali.“ To jsou slova z novoročního projevu Petra Pavla 2024.

4.1.2024 v 16:41 | Karma článku: 48.27 | Přečteno: 7079 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.78 | Přečteno: 814 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 115 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 47.23 Průměrná čtenost 8332

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...