Prokletí Afghánistánu

14. 09. 2021 20:03:58
Někdy si člověk musí vybrat mezi tím, co cítí srdce a tím, co říká zdravý rozum. Nepřijímat k trvalému pobytu v ČR! I ty, spolupracující s naší armádou (ostatně za řádně sjednanou a vyplacenou mzdu).

Proč? V roce 1962 Francie zažila porážku v Alžíru. 5. července 1962 dosáhlo Alžírsko nezávislosti a nový vládce, diktátor Ahmed Ben Bella se, i přes přísliby plynulého přechodu, brutálně vypořádal s kolaboranty a odpůrci. S milionem francouzských kolonistů, (Alžír byl nedílnou součástí Francie. Mimochodem, v Alžíru se narodil a částečně i žil slavný spisovatel Albert Camus, autor románu Mor, odehrávajícího se v městě Orán), přišli i ti Alžířané islámské víry, kteří spolupracovali s francouzskými úřady. První generace těchto Alžířanů byla Francii vděčná za záchranu života. Další generace byly k Francii vlažné, až občas nepřátelské a nynější generace při francouzské hymně Marseillaise píská a to ještě v tom lepším případě, pokud přímo nečiní teroristické útoky.

Můžeme namítat, že imigrace do západních zemí byly přijímány západními zeměmi ze zištných důvodů, neboť se nedostávalo pracovní síly. Ve Francii to byli lidé z bývalých francouzských kolonií Maghrebu (Alžír, Tunisko, Maroko). Čili lidé vyznávající islám. Dále pak ze zemí Sahelu, vyznávající katolické náboženství.

Zdá se mi, že tito lidé černé pleti, třeba z Pobřeží slonoviny a dalších zemí se do francouzské společnosti integrovali daleko lépe. Jelikož jsem skoro rok ve Francii působil jako hudebník a pak od roku 1990 jsem do Francie jezdil až do roku 2019 každý rok, viděl jsem mnoho policistů černé pleti a možná, že jsem se nedíval pozorně, ale žádného, který by byl evidentně z oblasti Maghrebu, čili muslim.

Tedy to, co je při přijímání migrantů nejdůležitější, je náboženské vyznání. Není to zase také zcela evidentní, například muslimové z Indonésie jsou úplně jiní, přívětiví. V Indonésii je také náboženská svoboda (zatím). Kromě většiny muslimů jsou to na Bali hinduisté a nemnoho budhistů, na Timoru katolíci, na dalších ostrovech různé další křesťanské denominace a animisté.

Zato, dle mého názoru, prokletí Afghánistánu, je nejtužší provozování víry, zvláště co se podřízenosti žen týká. Kompletní zahalování, včetně očí (pouze mřížka). Zákaz žen vycházet ven bez doprovodu mužského člena rodiny. Zákaz žen vykonávat jakékoliv zaměstnání. Ženy mají podle představ panujících v této odlehlé zemi, pouze rodit děti. A to je v myšlení mužů velice silně zakořeněno.

A to v roce 1964 vyhlásil poslední Afghánský král Muhammad Záhir Šáh liberální ústavu. Ženy měla stejná práva jako muži, mohly studovat, chodit do zaměstnání. Mohly odložit tradiční burky a začít se oblékat jako evropské ženy.

V době sovětské přítomnosti, 1979 – 1989, právě tak jako v době přítomnosti Američanů a NATO od 2001 do 2021 se zase obnovila liberalizace. Jenže ta ortodoxie je hluboce zakořeněna. Jak šáhova liberalizace v roce 1964 – 1973 se nelíbila radikálním islámským hnutím, tak následující éra vlád podporovaných Sovětským svazem od roku 1979 až do roku 1989 a teď to vidíme v reálu. Všechny pokusy o liberalizaci skončily fiaskem. Ortodoxie víry vždy zvítězí. Veškerá liberalizace je považována za kolaboraci s cizími elementy.

Proto přijímání imigrantů z Afghánistánu je pro ČR největším rizikem a každá strana, usilující o vstup do Poslanecké sněmovny by měla jasně vyložit karty na stůl, jak se k této věci postaví. Rozumní na kandidátce Aliance pro budoucnost, volební číslo 9, jsou zásadně proti přijímání uprchlíků z Afghánistánu.

Autor je předseda Rozumných a lídr královéhradecké kandidátky Aliance pro buducnost, volební číslo 9, do Poslanecké sněmovny.

Autor: Petr Hannig | úterý 14.9.2021 20:03 | karma článku: 48.34 | přečteno: 7736x

Další články blogera

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.09 | Přečteno: 3515 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.81 | Přečteno: 6949 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5682 | Diskuse

Petr Hannig

Pane prezidente, občanů se nikdo na vstup do NATO neptal

„Je to také příležitost připomenout si závazky, které jsme při vstupu do Aliance DOBROVOLNĚ přijali.“ To jsou slova z novoročního projevu Petra Pavla 2024.

4.1.2024 v 16:41 | Karma článku: 48.27 | Přečteno: 7079 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.45 | Přečteno: 796 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 114 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 47.23 Průměrná čtenost 8332

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...