Velký výprask, aneb Bože chraň nás před koaličním partnerem.

9. 10. 2021 23:22:20
Celou volební kampaň jsem vyzýval politiky, aby ubrali ze svých nenávistných řečí. Nestalo se tak. A musím spravedlivě říct, ani z jedné strany. Spolu a PirStan tvrdě útočili proti Babišovi, Babiš proti Pirátům.

Takové ty řeči, že „teď jde o všechno, nesmíte tříštit hlasy“, způsobily, že ze sněmovny vypadla tradiční levice, ČSSD a KSČM a další potenciální partneři hnutí ANO, Šlachtova Přísaha i TSS (Trikolora Svobodní Soukromníci) a ANO nemá o koho se opřít, protože ani s SPD nezíská většinu.

To je jedna strana mince. Ta druhá má pro „účastníky výletu“ velice hořkou pachuť. Když jsem viděl spojení městských Pirátů s venkovským STANem, tak mi bylo jasné, že na tom budou Piráti tratit. I když zásadně nesouhlasím s jejich ultralevicovou ideologií zeleného údělu, která je produktem Zelených v Evropském parlamentu, tak je mi tak trochu Pirátů líto. Dali do toho spolku svou značku, která byla vějičkou pro média a výsledek je, že oproti 22 poslancům po minulých volbách, jich nyní budou mít nanejvýš 4, i při vyšším volebním výsledku, byť celé koalice.

Připomíná mi to rčení, že je nepříjemné mít politického nepřítele, ale že je přímo sebevražedné mít koaličního partnera.

I když Ivan Bartoš udělal několik školáckých chyb, na rozdíl od mnoha žáků základních škol nevěděl, že naší nejvyšší horou je Sněžka 1603 m.n.m. v Krkonoších (prohlásil, že je to snad Smrk 1100 m.n.m. Ten je v Jizerských horách. Dá se to omluvit, že pochází z Jablonce nad Nisou a v dětství snad na Smrk podnikali se školou výlety), tak to by nebylo tak vážné. Ovšem ten lapsus s kroužkováním je velice nemilý. Viděl jsem billboardy, když nesouhlasíte s jednou ze stran koalice, kroužkujte členy své preferované koaliční strany. Tak toto jsou pak ony výsledky.

Možná se vám zdá, že pláču nad situací, ve které se Piráti ocitli. Ne, je to dobré, že se levicové šílenství europarlamentu k nám nedostane tak rychle. Ale prostě nesnáším podrazy. I když to vlastně podraz není. Je to zcela legální. Piráti jsou mladí, a starým politickým mazákům hned bylo jasné, jak to celé dopadne. Trochu je mi také líto, že mezi těmi čtyřmi není pan Ferjenčík (ten s těmi rockerskými dlouhými vlasy). Vedl jsem s ním jednou telefonní rozhovor. Totiž, Ivan Bartoš mě na CNN Prima napadl, že jsem autorem řetězového dopisu, že Piráti chtějí brát řidičům nad 70 let řidičské průkazy. Nějaký anonym použil mé jméno a naprosto odlišným stylem, než píšu já, stvořil falešný dokument. Já jsem autorství celé dva roky veřejně dementoval v ČT v pořadu Politické spektrum. Takže jsem rozčileně Pirátům volal a vzal to právě pan Ferjenčík a velice klidně jsme si povídali. On věděl, že nejsem autorem toho řetězového dopisu. A skutečně po tomto rozhovoru to napadání mé osoby přestalo.

Abyste si nemysleli, že Pirátům fandím. Mé myšlení je konzervativní (někteří tomu říkají vlastenecké). Po mnohých obviňování, že Rozumní berou hlasy SPD, jsme se rozhodli kandidovat pod Aliancí pro budoucnost (APB) miliardáře Pavla Sehnala. Vědomě jsme tak učinili, protože program APB je zcela rozdílný od SPD a dokonce i od ANO. Je spíše podobný koalici Spolu.

Takže Rozumní skutečně nestojí za propadem Volného bloku, či menším procentem zisku hlasů pro SPD a už vůbec ne za tím, že přesvědčivě nevyhrálo ANO. V minulých parlamentních volbách, v roce 2017, jsme skutečně mohli vzít nějaké hlasy SPD, protože jsme měli 4x vyšší zisk než letos, a tehdy to byl program ryze vlastenecký. To, co dnes používala v kampani koalice Spolu pro oddlužení „Milostivé léto“ , to jsme v roce 2017 vymysleli my. Je to inspirace ze Starého zákona.

Mimochodem, nedokážu nenávidět. Mnozí mi, asi vcelku správně vyčítají, že jsem příliš mírný na politiku. Asi mají pravdu. Tak se rafejte, kousejte, nemilujte se a nemnožte se. Já jdu spát. A politiku, která mě baví, budu dělat dál. Tak jako dosud, nekonfliktně a za své, na rozdíl od parlamentních stran. Vždyť není třeba vyhrávat. Někdy stačí nadhodit nějaký problém a on ho někdo použije z těch velkých. Jako například právě to Milostivé léto.

Autor je předseda Rozumných

Autor: Petr Hannig | sobota 9.10.2021 23:22 | karma článku: 47.34 | přečteno: 9367x

Další články blogera

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.09 | Přečteno: 3516 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.81 | Přečteno: 6949 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5682 | Diskuse

Petr Hannig

Pane prezidente, občanů se nikdo na vstup do NATO neptal

„Je to také příležitost připomenout si závazky, které jsme při vstupu do Aliance DOBROVOLNĚ přijali.“ To jsou slova z novoročního projevu Petra Pavla 2024.

4.1.2024 v 16:41 | Karma článku: 48.27 | Přečteno: 7079 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.78 | Přečteno: 822 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 115 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 47.23 Průměrná čtenost 8332

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...