Už mi jich líto není

23. 11. 2021 22:10:31
V mém posledním blogu „Velký výprask, aneb Bože chraň nás před koaličními partnerem“ jsem napsal, že mi bylo Pirátů líto, jak dopadli zásluhou kroužkování příznivců hnutí STAN. Už mi jich líto není.

Ve velice těžké době, kdy se zvyšují ceny energií, potravin, a navíc se naplno rozhořela pandemie (o té nechci vůbec psát, protože to je téma na kterém se až na dřeň neshodnou antivaxeři – odpírači očkování s těmi, kdo věří, že očkování je jedinou záchranou před smrtí starších generací), Piráti bazírují na kandidátovi na ministra zahraničních věcí, který je pro prezidenta Miloše Zemana naprosto nepřijatelný, o jehož nepřijatelnosti prohlásil, že “přesto nepojede vlak“.

Jde o to, že toto trvání na jednom jménu způsobí, že tu bude vládnout vláda v demisi i příští rok (což by fakticky nemuselo být až tak zlé, ba dokonce by to hlavně pro seniory mohlo být dobré, neboť by si i dále, mimo jiné, mohli užívat slev na jízdném, které chce příští ministr financí Stanjura zrušit) ale jde o to, že stát by mohl být vržen, kromě jiných nepříjemností, do rozpočtového provizoria, které neumožňuje mnoho operativních věcí.

Takže ten zatím prezidentem nejmenovaný, ale všemi médii odtajněný Piráty navržený adept na ministra zahraničí, je Jan Lipavský, 36 let. Požaduje tvrdší postup české vlády proti Rusku a Číně. Jak už tvrději lze postupovat proti Rusku, když nás Rusko vyloženě označilo za nepřátelský stát? To chce Lipavský Rusku vyhlásit válku?

Ministr zahraničí je šéfem všech diplomatů daného státu. Takže nemůže popírat hlavní úkol svého úřadu. Musí tedy dbát na prospěch státu, jehož je ministrem. Nemůže až dětinsky bojkotovat úsilí podnikatelů, kteří se snaží udržet se na velkém ruském trhu. Nemůže se stát příčinou energetické katastrofy našeho státu, kdy nám skutečně může Rusko uzavřít kohoutky dodávek plynu.

Analogicky jako USA dosáhly toho, že firmy, které obchodovaly s Iránem, pod hrozbou ukončení spolupráce s USA, s Íránem obchodování musely ukončit. Totéž se může stát i nám, kdy může Rusko, při neúnosně hloupých útocích našeho ministerstva zahraničí, dohodnout s firmami, které odebírají v EU jeho plyn, dosáhnout podobného efektu jako USA v případě pro USA nepřátelského Íránu. Jsem skutečně zvědavý, zda by ony firmy v původních státech EU našly tu odvahu se přání Ruska postavit.

Podívejte se například na nynější problémy Polska s migrantskou krizí na jeho hranicích s Běloruskem. Kde je solidarita západních zemí EU s Polskem? Jejich političtí představitelé mu nechtějí přispět na stavbu hraniční zdi, i když fakticky by tím chránili sami sebe. Všichni v Bělorusku uvízlí migranti chtějí totiž do Německa a eventuálně dále na západ.

Česká republika jako první nabídla Polsku pomoc. A Polsko se nyní obrací na státy sdružené ve Visegrádu (mimochodem dítko prvního polistopadového prezidenta Havla a prvního polistopadového ministra zahraničí Dienstbiera). A Lipavský se netají myšlenkou, že Visegrád už se přežil.

Dále má Lipavský nechuť ke vztahům ČR ke státu Izrael, jak se zdá. Chce se více zařadit do evropského mainstreamu, který spíše nadržuje Palestincům. Což je v příkrém rozporu s názorem prezidenta Zemana.

Tedy Lipavský, místo aby diplomaticky působil, tak bude jitřit spory s Ruskem, Čínou, a když se to vezme kolem a kolem, tak prostřednictvím Izraele i s USA. USA je totiž největší ochránce Izraele.

Takže se vracím k úvodu. Piráti, nedržte celou novou vládu v šachu a navrhněte na post ministra zahraničí někoho jiného. Co třeba toho Kulhánka, který je tam nyní? Nenápadný, nic nezkazil. Je tam za ČSSD, čili levicový, jako jste vy, Piráti.

Chtělo by to dospět. Jinak v příštích volbách to bude katastrofa. Je potřeba dosahovat toho, na co dosáhnout lze. A se čtyřmi poslanci toho moc není. A ne si dupat nohou jakou malí kluci. A pokud se vytvoření nové vlády zadrhne na tomto problému, tak prosím současnou vládu, vládněte tak, jako byste měli vládnout celý další rok a něco, až do 8 března 2023.

Autor je předseda Rozumných

Autor: Petr Hannig | úterý 23.11.2021 22:10 | karma článku: 48.62 | přečteno: 28326x

Další články blogera

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.09 | Přečteno: 3515 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.81 | Přečteno: 6949 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5682 | Diskuse

Petr Hannig

Pane prezidente, občanů se nikdo na vstup do NATO neptal

„Je to také příležitost připomenout si závazky, které jsme při vstupu do Aliance DOBROVOLNĚ přijali.“ To jsou slova z novoročního projevu Petra Pavla 2024.

4.1.2024 v 16:41 | Karma článku: 48.27 | Přečteno: 7079 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.61 | Přečteno: 803 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 114 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 47.23 Průměrná čtenost 8332

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...