Dobrovolné otroctví začíná vždy nenápadně

9. 12. 2022 15:52:57
Jednou z nejsilnější zbraní, kterou se dostávají lidé dobrovolně do jha otroctví, je z počátku tzv. soft power, do češtiny přeloženo měkká síla.

Až pak, když je prostřednictvím této měkké síly dostatečně připravena půda pro další ze tří položek potřebných k ovládnutí lidí a potažmo i států, nastupují ekonomické prostředky a nakonec je to síla vojenská. Toto jsou základní poučky geopolitiky.

Česká společnost si prošla už prvními dvěma fázemi. Co se týká té druhé fáze, ekonomických prostředků, v českých rukách už není skoro žádný strategický zdroj. Téměř vše je rozprodáno cizím vlastníkům. Ty nejvýznamnější banky (banky jsou páteří kapitalismu) patří zahraničním vlastníkům, voda ve většině velkých měst patří též zahraničnímu vlastníkovi, naši levně vyráběnou elektřinu posíláme na zahraniční burzu, abychom si ji odtud za draho kupovali, naše rodinné stříbro Škodovka patří německému vlastníkovi a nyní se třeseme strachem, aby výrobu nepřesunul do lacinějších teritorií, včetně USA (to je paradox, že?), kvůli lacinějším energiím, a tím zničil veškerou ekonomickou infrastrukturu jednoho celého okresu a významnou položku zaměstnanosti obyvatelstva.

Co si zatím lidé neuvědomují je to, že vše začalo tou první z položek, měkkou silou. I ta byla hybatelem snahy české společnosti stát se součástí světa lákajících obalů, blikajících světel výkladních skříní, „snadné“ cesty ke zbohatnutí, myšlenky, že celý svět je na dosah ruky. Měkká síla ukazující pozlátko, zakrývající však temné uličky plné bezdomovců, drogových ztroskotanců, rozvrácených rodin vydíraných drogově závislými dospívajícími dětmi a všechny ostatní podstatné složky dříve fungující společnosti. Já jsem žil jako mladý na západě a uvědomoval jsem si temné stránky „svobodné“ společnosti a ač jsem nikdy nebyl členem KSČ, ani v SSM či předtím ČSM, tak jsem na to upozorňoval, leč marně,

Jednou z důležitých složek měkké síly je populární hudba, pop music. Také ihned po Listopadu (ale ostatně i daleko předtím tzv. hudebními kritiky bez sebemenšího hudebního vzdělání, zabývajícími se popem, na vážnou hudbu by si netroufli) byl veden nelítostný boj proti domácí populární hudbě. Veškeří interpreti (v prvních letech po převratu i takové veličiny jako Karel Gott) byli zesměšňovány, veškerá předlistopadová tvorba označována za brak. Bohužel naše společnost se na tuto vějičku chytla téměř stoprocentně. I naprostí hudební laici, kteří nerozeznali skřípot dveří od melodie, si považovali za důležité, si do naší populární hudby kopat. Výsledkem bylo, že se vysílání rádií zaplnilo tituly ze zahraničí.

Ztrácí se tím pouto mezi rodnou zemí a následně vítězí ochota mladých lidí se zcela vzdát všeho, co souvisí s národní identitou. Kam to všechno vede, vidíme a cítíme dnes, kdy není problém vytvořit z někoho, kdo na národní zájmy myslí, netvora, který musí být společností odsouzen. Veřejnoprávní média, která by měla být ochráncem národní kultury, jsou jejím hrobníkem a slouží zahraničním zájmům. Je to neradostný pohled na svět, ale přiznejme si, sami jsme si to vše už připravili svou nevědomostí v samém prvopočátku. Ti, kteří žili už před převratem na západě, ve společnosti pozlátek, ale i temných uliček zkázy, si to uvědomovali, ale jejich hlasu nikdo nenaslouchal.

Česká většinová společnost si tehdy neuvědomila dvě věci. Za prvé, že se jedná o celosvětový kšeft, kdy velké zahraniční firmy inkasují ze všech takto měkkou silou podmaněných teritorií obrovské finance za vysílací, vydavatelská a nakladatelská práva a co je ještě důležitější, že se tím odstřihává pouto mládeže a dětí od rodného jazyka a svébytné kultury.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH a bývalý prezidentský kandidát

Autor: Petr Hannig | pátek 9.12.2022 15:52 | karma článku: 47.53 | přečteno: 5287x

Další články blogera

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.63 | Přečteno: 4012 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.82 | Přečteno: 6972 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5693 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 8.39 | Přečteno: 270 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 42.28 | Přečteno: 2716 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.44 | Přečteno: 138 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.24 | Přečteno: 423 | Diskuse
Počet článků 279 Celková karma 47.41 Průměrná čtenost 8304

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...