Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za moudré připomenutí prezidenta Masaryka.

R^

5 0
možnosti

... nepiste mi, a pokud mozno nepiste vubec! ;-D

1 4
možnosti

Pokud tomuto sdělení dobře rozumím, je to vzkaz pro autora. Na to jen se dá říci jedno: Pro pravdu se každý zlobí. Tím nemyslím, že autor má 100 procentní pravdu, nikdo nemáme patent na rozum. Ale zdravého rozumu, který do společnosti autor vnáší, je nám potřeba ze všeho nejvíc!

Stále totiž platí:

"Nikdy nemůžeme pravdu vyslovit, ale vždy jen mínit nejménějednu ze dvou možností, která se pravdě podobá." >sv.Tomáš Akvinský.

P.S. Omlouvám se, že Vám píši a že vinou techniky vklouzlo "plus" místo zamýšleného "mínus" pod příspěvek. Zde se totiž diskutuje o myšlenkách a skutcích, nikoliv o lidech. O lidech se diskutuje jen v podnicích, před rokem 1990 označovaných jako V.cenová skupina.

1 0
možnosti
Foto

ostuda článek Rv člověče nepište dezorientován v čase, v lidech a faktech!! kde to jsme? !!

0 5
možnosti

Na blogu iDnes. 

"Když dochází argumenty, nastupují urážky"

1 0
možnosti
Foto

Všem těm, kteří dnes T.G.M. tak nadšeně krytizují a haní. Pokud nedokážete posuzovat jinak, než prizmatem současnosti, s dosazováním si souvislostí oné doby, měli by jste se hodnocení spíše zdržet!Možná by nejeden z Vás v oné době nadšeně tleskal a byl hrdým čechem, či čechoslovákem.[>-]

1 0
možnosti
Foto

P94e13t52r 21U20g72r57i38n

8. 3. 2015 20:03

Masaryk především hájil tu svoji pravdu navzdory všem a všemu. Důsledky jeho zásadovosti cítimě dodnes - rozkradený a birokratický stát plný lidí, co mají starosti, aby sousedova koza chcípla, když ji nemají sami zadarmo od státu. Nebejt Masaryka, dneska by jsme byli úplně někde jinde, chybí nám totiž to zrcadlo v podobě Rakušáků, kteří tu českou vyčůranost a švejkovinu byli schopni zkrotit. A tak pro mě je jakékoliv výročí spojené s Masarykem spíše připomenutím tragédie jednoho národa, který bez skrupulí zahodil minulost, aby sám sebe prodal. Jinak s tou týmovostí máte pravdu - dnešní modla, která postrádá rozumu.

0 5
možnosti
Foto

Pane Urgrine .... Rv

1 0
možnosti

Na Moravě, myslím to bylo v Čejči, mi místní řekli, že otcem Masaryka podle všeho nebyl negramotný slovenský pacholek, ale bohatý vídeňský Žid, u kterého německá matka "tatíčka" sloužila. To se snad dá prý odvodit nejen z časové souslednosti událostí, tedy návrat zřejmě už Židem oplodněné ženy z Vídně, z chvatného sňatku s partnerem hluboce pod úrovní německé rodiny matky, ale i z výrazné "nepodoby" bratra T.G.M. Také snad byl Tomášek svým skutečným židovským otcem při svém pobytu ve Vídni podporován...

Vyvětlovalo by to také zálibu T.G.M. v Židech. Ono prý i studentské prohlášení: "V Masarykovi by se ani Hilsner české krve nedořezal" na tu domněnku o kořenech TGM poukazuje. Jak jsem koupil, tak prodávám, rád se nechám poučit proč by to mělo býti jinak.

Podle toho, co jsem si přečetl, nebyl TGM žádným výlupkem ctnosti. Jím nařízená střelba do nespokojených a protestujících občanů je jenom to nejznámější. Ale že TGM při své tajné cestě do Ruska otevřeně lhal ruským úřadům, že jako poslanec rakouského říšského sněmu PŘÍSAHAL VĚRNOST císaři, že evidentně a zcela zásadně porušil Clevelandské dohody, že se nechoval čestně v případu gen. R.Gajdy jsou věci možná závažnější. Možná, že kantonální uspořádání, které lživě sliboval v USA, by omezilo působení sudetské menšiny. V souvislosti s odsunem němců se říká, dějiny nezačaly rokem 45... Ono ale dějiny nezačaly ani rokem 38...

Prosím, nekamenujte mne, nenadávejte mi. Píšu jen co jsem si přečetl, co jsem se dozvěděl. Pokud se pletu, nedělám to s úmyslem hanit nespravedlivě nikoho. Rád se nechám poučit

2 4
možnosti
Foto

Historicky každý státník je především člověkem....

Důležité je, aby pozitivních činů bylo více než těch negaticních

5 0
možnosti
Foto

Zásadový muž, s jedním, ale o to větším omylem na svých bedrech, nacionalistická myšlenka čechoslovakismu a potlačení ostatních národnostních menšin nevedla k dobrým koncům.Ovšem doba byla taky taková, jaká byla .... , posoudit to asi objektivně nemůže nikdo z nás, natož soudit.

2 1
možnosti

J83o20s87e98f 58P74o77t49r

7. 3. 2015 23:06

Ano, je třeba jeho památku rozpustit v globálním bahně.

Na jedná straně byl zastáncem nevinně pronásledovaných, bojoval proti Rukopisům, ale jako politik a prezident totálně zklamal svou malostí, nacionalismem a provincionalismem.

Když, překvapen, zjistil, že se mu padařilo rozbít R.U. určil jako tmel pro vznikající ČSR protestantskou, středověkou, dávno mrtvou ideu  |"Husitských božích bojovníků". Pro stát  složený z Čechů, a převážně katolických Slováků, Němců, Maďarů, Poláků a pravoslavných  Rusínců. Nicméně  tvrdě se pustil do díla a ve spolupráci se svými nohsledy (A.Jirásek......) se mu podařilo   zfalšovat českou historii. Toho v konkurečním náboženském boji  využili politruci reálného socialismu a to tak dokonale, že podle těch  polopravd, nepravd a lží si svět ještě dnes vykládá většina české společnosti.

Další jeho omyl byl vztah k českým Němcům. Ve své nacionální zaslepenosti je určil jako menšinu, 3 miliony bohatých, vzdělaných  a kulturních lidí, narozdíl od několikaset tisíc  pologramotných  pasáků ovcí, Rusínců, které povýšil jako státoprávný národ. Tato politika přispěla k všeobecnému pocitu Němců, jako národa, který je  diskriminován a rozhodně měla vliv na ideové myšlenky A.H.

Tatíček Masarýček svou malostí způsobil, že jeho dílo, ČSR, po dvaceti letech tragicky zahynula.

0 5
možnosti

Porovnávat MZ a TGM je přímo zrůdné. Jeden hájil pravdu a jeden hájí jen sebe. Zcela chybí sebereflexe. Jen JÁ.

8 2
možnosti

On  někdo srovnává TGM a MZ? V blogu o tomto není ani zmínkaRv

2 0
možnosti

S učením T.G.M. jsem vyrostla - otec byl jeho veliký stoupenec a tak jsem o něm, ať už z vyprávění, nebo z knížek které dosud mám věděla hodně už v době, kdy se každý bál i jen vyslovit jeho jméno. - Mým životem prošlo pár prezidentů (počínaje A. zápotockým ....) - jediný, který se T.G.M. přiblížil je až současný prezident M. Zeman ..... Jak píšete - Masaryk a jeho ideály se teď moc "nenosí" - možná proto ani Zeman, který si pevně, podobně jako T.G.M. stojí za svojí pravdou je určité části národa trnem v oku. - Já jsem ale ráda, že jsem se stejně jako můj táta, dočkala SVÉHO prezidenta. [>-]

7 8
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik