Diskuse

Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jezdit se má svižně, ale obezřetně. Jako bývalý sportovec bych mohl strčit ve svých 65 letech mnohé mladší do kapsy. Postřeh, předvídavost, odhad vzdálenosti a znalost dopravních předpisů mi nechybí, zato když vidím, že třetina řidičů má blinkr na ozdobu a policie v Uherském Brodě kryje známého piráta silnic, který jel v obci stovkou, bezhlavě předjížděl již odbočující vozidlo a způsobil nehodu, vaří se mi krev.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Nemusely by se vymýšlet tyto paušalizující pitomosti a škatulkování podle věku, kdyby fungovaly lékařské prohlídky. V zásadě by mohl stačit nějaký test na simulátoru auta, aby se poznalo, jaké má člověk reakce a dokáže-li se ještě orientovat. Taková malá virtuální bodovaná autoškolová jízda. A klidně by ji mohli pravidelně podstupovat i ti čtyřicátníci, aby se nikdo necítil diskriminován. S autem také pravidelně musíme na STK, tak proč ne se sebou? Na našem stavu určitě nezáleží méně, než na stavu vozu. ;-)

4 0
možnosti

V68í36t 86B39e35n61e42š

13. 9. 2019 16:33

S obsahem víceméně souhlasím, nicméně pozastavil jsem se nad pasáží věnovanou diskriminaci podle věku. Pokud nechceme omezení věku pro řízení motorových vozidel shora, jak bychom se měli stavěl k připomínce, že mladší 18 let jsou v tomto ohledu diskriminování, a to právě kvůli věku? Je spousta mladých lidí, kteří již v útlém věku závodí např. v motokárách a do auta a do provozu nesmí, přestože by to zvládli minimálně stejně, jako senioři. ?

3 0
možnosti

Krásně napsáno pane Hannigu. Já už patřím taky mezi dříve narozené a občas jezdím manželčiným autem. jinak používám po Praze zásadně MHD. Děsí mě představa toho, že bychom my, dříve narození, měli býti jakýmkoli způsobem diskriminováni. Bůh ví, co se v hlavách těch telat z EU zrodí a ti naši rektální alpinisté se rozhodnou to akceptovat.

Přeji Vám pane Hannigu pevné zdraví a stále jasnou mysl.R^

7 0
možnosti

Myslím si, že by se úředníci a policie měla soustředit na bezdůvodné tvoření kolon a bránění v předjíždění jako nejčastější příčinu agrese a dopravních nehod.

Jestliže někdo (bez ohledu na věk) tolik nespěchá a je tolerantní, tak mu nebude dělat problém zajet ke krajnici,pokud se za ním vytvoří kolona třeba pěti aut a více. Pokud to někomu problém dělá, pak všechny řeči o nespěchání a toleranci beru jako irelevantní.

To samé platí o bránění v předjíždění, kdy pomalí řidiči velice rádi prodlužují rychlejším řidičům dobu a vzdálenost předjetí nedodržováním konstantní rychlosti, kterou jim ukládá silniční zákon. Jestliže jim dělá problém umožnit rychlejšímu řidiči "bezpečné předjetí" tím, že v okamžiku, kdy jsou předjížděni zrychlí, tak všechny řeči o nespěchání a toleranci beru jako irelevantní.

2 0
možnosti
Foto

Obvyklým obrázkem, který znázorňuje seniory je ten, jak kvapem míří do obchoďáků pro zlevněné zboží. To mě také uráží, dělat z nás skupinu lidí, která vykupuje ten největší brak a má z toho potěšení. Nejvíce nám ublížilo video natočené našimi umělci;-( Mádlem a Issovou, to byla podpásovka na seniory, tady nás ukázali jako nesvéprávné ubožáky a od té doby tak v očích těch, kteří nemají vybudovaný respekt ke stáří, zůstáváme.

12 0
možnosti

P19e48t66r 85S78k97á11c45e23l

13. 9. 2019 11:18

Jejich vychovatelé je neupozornili na některé nápisy na památnících, na křížích. Např.: "Co jste vy, byli jsme i my. Co jsme my, budete i vy". Žádné strašení a/nebo vyhrožování, ale zákonitý vývoj, realita.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby ti úředníci místo vymýšlení 3,14čovin dělali nějakou užitečnější práci. Pokud to umějí.

6 0
možnosti
Foto

Aleši, dneska byl pořad o Střídavce na ČRo 2. Mysle jsem si, že tam budeš hovořit. Jinak úředníci a politická omladina umí jenom to Ludolfovo číslo

4 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane Hannigu. Karma.;-)Mladí řidiči jezdí často zbrkle a nerozvážně, hlavně na motorkách - ale i v autech, často bez řidičského průkazu - a většinou na to sami doplatí. Řidiči - senioři mají zkušenosti, jezdí rozvážně - není jim zapotřebí se na silnici s někým štengrovat" - a pokud se někdo z nich již necítí po zdravotní stránce být řidičem, sám to vzdá. Zato řidiči středního věku, hlavně ti bohatí s rychlými vozy podle mne se dopouštějí řady přestupků - hlavně vybržďování druhých. Vzpomeňte si na jména - a věk. Nastávající kampaň proti seniorům proto považuji za jejich diskriminaci. Rv

12 0
možnosti

P34e92t75r 97S93k28á78c59e15l

11. 9. 2019 20:49

I my jsme byli mladí, neklidní. Ale jak já říkám, všem přeji, aby jednou či dvakrát rozbil blatník nebo dveře při couvání do garáže apod. Ale žádná újma na zdraví, to nikomu nepřeji! Jako můj příbuzný o prázdninách - dvakrát si popálil nohy o výfuk motorky a na celý život má zkušenost. Jako já při nedobrzdění na mokré vozovce, aquaplayning se tomu říkávávalo. Pneumatiky se tak nekontrolovaly, nám naopak jejich hladký povrch vyhovoval v zimě při jízdě na náledí, na zamrzlých rybnících. Potom - nahlášení nehody (dříve žádný limit škody nebyl), pojišťovna, autoopravna. Doposud jsem vždy dobrzdil, naopak před rokem do mne mladík spěchající do zaměstnání narazil v křižovatce zezadu tak, že mi ohnul závěsné zařízení až tak, že jsem nezapojil vlek. I když coby technik od školy vím, že po takovém nárazu musí zařízení do šrotu, vyměnit za nové. Ale - hlavně že se nikomu nic nestalo, vyvázli jsme zdraví. A to je hlavní věc, abychom se ve zdraví potkávali a mávali na sebe od volantu. Já spíše zdravím a děkuji varovným signálem.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS