Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když zde čtu některé komentáře, tak je mi z té nenávisti velice smutno. Mylně jsem se domníval, že po devadesátém roce už nikdy neuslyším a neuvidím ty projevy nenávisti typu "kdo není s námi je proti nám". Empatie a morálka jsou snad ztraceny??? Proboha lidi, co se to s vámi děje? To se neumíte radovat ze života? Mafie, trolové a podobné výlevy nenávisti. Tolik to připomíná nenávist, která stála mnoho životů!!! Proč to napadání druhého s jíiným názorem??? Je mi smutno z tohoto úpadku.

3 0
možnosti
Foto

P59e29t38r 65H73a95n80n95i65g

25. 11. 2019 8:07

Vážený pane Jungmanne. Stoprocentně podepisuji tato Vaše slova. Já sám jsem velmi vstřícný člověk, ale zdá se mi, že ti nenávistníci už ani vstřícnost nechtějí, že chtějí jasný, stoprocentní názor. Kdo ho nemá, je jejich nepřítel. Proto říkám, a ti, kdo zažili normalizaci mi to určitě dosvědčí, ta nenávist už nepřipomíná ani situaci mezi lety 1969 a 1989, kdy jenom málokdo režimu věřil a všechno se dělalo jenom tak na oko,

ale nenávist padesátých let, kdy mladí zavrhovali své rodiče a prarodiče a schvalovali, když je stalinistický režim zavíral, nebo popravoval a dokonce mi to z vyprávění pamětníků připomíná nenávist hitlerjugend ke všem, co nebyli ve shodě s nacistickou ideologií

1 0
možnosti

P96e25t79r 46N18e59d87o48m78a

23. 11. 2019 17:56

Jsme slovansky stat. Nevim koho prekvapuje situace v justici. Cim vic slovansky stat, tim je situace horsi. Takove Rusko nebo Ukrajina, tam je mozne temer vse. Staci se podivat na Slovensko. Proto se vetsinou migruje pryc z techto zemi nez opacne. S vyjimkou migrace z vychodu, resp. ze zemi s vyssi koncentraci slovanskych genu

1 0
možnosti

P81e30t95r 84S97k46á55c84e26l

23. 11. 2019 19:34

Když přistoupím na zajímavý termín "slovanský stát" (národ bych bral), tak před 100 lety náš stát nastartoval cestu k prosperitě. Tak razantně, že nás v roce 1938 museli naši tzv. "spojenci" přibrzdit, zastavit. Proto mně vadí, že za 30 let jsme tam, kde jsme. Cítíte ten rozdíl? Naši předkové za 20 let vynikli a my v "moderní" době za 30 let jsme dokázali jako co? Zdravého rozumu je nám třeba...

3 0
možnosti

Koho by bavilo půjčovat pro pár procent zisku? Získat nemovitosti dlužníka za zlomek ceny, to je to zlaté vejce, po kterém tyto společnosti pasou. Jak píšete, zákonodárci na objednávku vyrobili tento zločinný systém, díky kterému lichváři a soukromí exekutoři získali veškerý majetek tisíců lidí a poslali je na dno, ze kterého není návratu, a to často pro bagatelní dlužné částky na počátku. ( I fikce doručení je jednou z mnoha uzákoněných kulišáren, která tomu napomohla. )

Smutné je, že stát se o to nezačíná zajímat kvůli křivdám a nespravedlnostem, ke kterým dochází, ale protože zaregistroval nárůst lidí, kterým se díky nesplatitelným dluhům nevyplatí pracovat.

4 0
možnosti

P39e14t58r 49S69k36á35c69e79l

23. 11. 2019 19:39

Máte pravdu, druhá specifická vlastnost funkčního státu je "regulace". Okamžitě po přijetí signálu o závadném stavu by měl stát reagovat, adekvátně reagovat. Ombudsman je jen slabá náplast na křivdy, vlastně jen na ty, které páchá na občanovi stát. O povinnostech a dvou vlastnostech fungujícího státu viz kniha "Prolomení hradeb" od Petra Hampla (https://www.nastvanematky.cz/), vydaly "naštvané matky" z Olomouce. Ženy oplývající zdravým rozumem.

0 0
možnosti

Myslím, že zamezení takto tíživé situace je také v tom, aby se neposkytovaly půjčky nikomu, kdo evidentně nebude schopen půjčku splácet. Kdo přesto půjčí někomu takovému, tak by měl být smířen s tím, že zapláče on a ne dlužník... Navíc by měli rodiče vychovávat děti tak, aby neměli tendenci utrácet víc než si vydělají, a aby si z každé výplaty tvořili rezervu.

10 0
možnosti
Foto

Dokud budeme "oslavovat" lidi jako je pí Moučková (viz https://krehotova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725292), kteří do určité míry vlastně "těžili" v 50. letech ze své pozice..., pak musíme přehodnotit situaci : svoboda projevu vs. svoboda ekonomická. Je príma, že každý si můžeme jezdit po světě, kam nám dají vízum... Teda 35 000 bezďáků nemůže; téměř 0,5 mega dlužníků taky ne. A k tomu tu máme další mega lidí na hranici chudoby... Ale všichni si to můžeme říct , svobodně si postěžovat.

1 1
možnosti

Co byste tedy navrhovala, paní Křehotová? "Každému podle jeho možností, každému podle jeho potřeb?" Jistě, bylo by to moc krásné - bohužel ale zatím nikdo nenašel nějaký reálný způsob jak to zrealizovat.

A vaše plivání špíny na paní Moučkovou - to raději ani nebudu komentovat.

0 0
možnosti

Exekuce pokládám za jeden z největších problémů a největší ostudu, jakou tato země má. Na druhou stranu země , která by neměla žádný problém ve světě neexistuje. Za třicet let svobody se něco povedlo dobře a něco se nepovedlo vůbec. Každopádně si myslím , že i přes všechna ta negativa jdeme správným směrem.

1 1
možnosti

P91e79t12r 89S36k89á71c36e26l

21. 11. 2019 21:57

Tak jestli považujete za správný směr, kdy naše vlády i po roce 1990 nařizují vládním nařízením že všichni naši občané musí dvakrát ročně pootočit hodinami vpřed a vzad, tak to je kudla do zad. Protože zvláště po roce 1990 si každý může ulehat a vstávat kdy a jak chce, že? Takže proč musí děti školou povinné od března do října denně vstávat o hodinu dříve? A to je jen taková "prkotina", jsou důležitější věci (viz článek), které se neřeší. Např.:

https://video.info.cz/strunc/korporace-z-ceska-odvadeji-biliony-a-politici-to-neresi-jde-i-o-vase-mzdy-varuje-svihlikova-43664.html

2 1
možnosti

I57v25o 43S14l77a85d35k58ý

21. 11. 2019 8:59

Dobře jste to napsal pane Hannigu.Bohužel lidi v ČR 30.let po plyšáku jsou politicky rozděleni cca 50 na 50.To není dobře a je to vidět všude okolo nás,nejen v diskuzích.Mějte se fajn a bojujte za lepší Česko.Já jako důchodce bohužel mohu jen ve volbách a budu volit KSČM.Jsou totiž nejrozumnější strana v našem současném parlamentu.

3 3
možnosti

P19e93t51r 21S17k55á89c57e53l

21. 11. 2019 12:42

Pokud ovšem chceme přeměny, měli by všichni jít k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám. Víte proč? Protože ti neschopní, kteří nás za 30 let přivedli tam kde jsme, nemají na to nás vyvést na lepší cestu. Poslankyni KSČM oslovil pan Pecka, pekař z Chrudimy (zrušit "letní čas"), požádal ji o právní pomoc, nepomohla jemu. Takže kdo je zde pro lidi? Pan Grebeníček v době, kdy se provalilo na jeho otce prohlásil, že nevěděl, co jeho táta v práci dělá! A těmto lidem dáte důvěru?

2 0
možnosti
Foto

Petře, zdravím Vás do diskuse, i když velmi nerad píši. Jsem Vašim příznivcem, avšak mezi ROZUMNÉ se nemohu počítat. Chovám se i v mých 66 letech zcela nerozumě. Nejenže nepobírám zcela dobrovolně důchod z toho důvodu, že nehodlám platit devítidesetiny exekutorům, ale zejména proto, že pravomocně nejsem k žádným 46 exekucím odsouzen a ani konkrétním osobám nic nedlužím a nikdy jsem nedlužil. O tzv. dlužnících mého typu se vůbec nehovoří a automaticky se předpokládá, že všichni exekuovaní jsou ty malé sviňky, které si od někoho půjčily a už nechtějí nikomu nic vrátit. Jenomže to tak není. Nebudu to dál rozvádět. Druhá věc o které nechtějí oni podporovatelé exekutorů slyšet je skutečnost, že každá niť má dva konce. Peníze musí někdo půjčit a dobře víme, co se stane, když ekonomicky nevzdělaným lidem se nacpou prostřednictví reklam peníze. Jinak řečeno odpovědnost je oboustranná a na ty rozdavače se záměrně zapomíná, o lichvářích ani nemluvě. Je tedy se na daný problém podívat i ze strany té skutečnosti, koho exekutoři podporují a to jste definoval Petře v úvodu článku zcela prcizně.

Mimo tuto diskusi bych případným čtenářům, kteří rádi hloubají nad nesmrtelností chrousta navrhl, aby zapřemýšleli nad tím, co by se stalo, kdyby vzmizely z povrchu zemského všechny peníze a možnosti něčím někomu za něco platit a současně by každý člověk vykonával přesně tu samou práci co vykonává dnes. Myslíte si, že by civilizace zanikla?

2 0
možnosti

P60e54t43r 93S17k59á85c21e11l

23. 11. 2019 6:54

Nezanikla, peníze jsou totiž prostředkem zla. Moc peněz nahromaděných je mnoho zla na jednom místě. Jen málo lidí dokáže toky peněz uřídit správným směrem, tedy tak, aby sloužily lidem, aby neškodily. Pan Hannig a někteří další tohle umí a pokud dostanou příležitost, i to dokáží...R^

2 0
možnosti
Foto

P56e44t23r 53H10a73n44n79i72g

20. 11. 2019 18:24

B. Veverku automaticky mažu, tak jako jeden ze zdejších diskutérů (odlišného politického spektra, než jsem já) maže automaticky jinou diskutérku (která se zase zřejmě blíží mému politickému spektru). B.V. se totiž chytá čehokoliv, aby mohl kydat. článek naprosto ignoruje, tak co s takovým příspěvkem a diskutérem, než ho mazat. Jak tady v diskuzi bylo dobře, byť zde "zněly" výrazně tvrdé příspěvky proti mé osobě. Já jsem, vážení, nezařaditelný. Vždy jsem však na straně těch, proti komu jsou naladěna média, ať už to je v jakémkoliv režimu. Kývalů bylo a je vždy dost.

5 1
možnosti

>>Kývalů bylo a je vždy dost.<<

A cenzorů také - styďte se, pane Hannigu.

A užijte si to tady, s těmi vašimi kývaly.

0 5
možnosti

Do roku 1990 nám vládli RUSÁCI. Museli jsme pracovat a měli jsme nárok na bydlení. Dnes nám vládnou USÁCI a máme tady bezdomovce a žebráci. Nelíbil se nám SOCIALISMUS, tak musíme poznat KAPITALISMUS. Říká se tomu DEMOKRACIE. Já si ji ale představovala jinak. Věřila jsem že budeme mít nárok na běžný a slušný život. Nepočítala jsem s tím, že se bude státní majetek rozprodávat aby vznikali milionáři i když ty miliony přeji většině občanů. Jen tak můžeme být nejlepší stát ve STŘEDNÍ EVROPĚ. TO JE MOJE PŘÁNÍ DO BUDOUCNA. BOHUŽEL, SAMA NEZVLÁDNU SI TO PŘÁNÍ SPLNIT. POMŮŽETE MI HO SPLNIT?;-D;-D;-D

2 3
možnosti

P29e70t84r 64S42k61á38c76e23l

19. 11. 2019 23:11

Perfektně nastavené zrcadlo doby....současní moudří říkají, že si tím peklem nejprve musíme projít, abychom věděli jak chutná svoboda a co pro ni musíme udělat, obětovat. Takže do tří let nastanou přeměny a bude líp. Zdravý rozum se dostaví...

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS