Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor je nebetyčný lhář... Stačí si najít několik přednášek od Drábové a dojde vám, že emisní povolenky tvoří v podstatě stále stejnou část výsledné ceny...

Problém je jen a pouze v ceně plynu, kterého je málo a to z několika důvodů. Hlavním důvodem je nezkolaudovaný plynovod... Putin prostě přes Ukrajinu dodává jen a pouze to co bylo nasmlouváno. A požadavky jsou vyšší, mnohem vyšší... Jde prostě o tlak na rychlou kolaudaci... a jako "drobné zrnko písku" se projeví i chystané sankce kvůli Ukrajině...

0 1
možnosti

Nemáte to v hlavě nějak popletené ?

Je přeci důležité, aby bylo dodáváno nasmlouvané množství !

A to Rusáci plní.

Problém by byl, kdyby to nasmlouvané množství dodáváno nebylo.

;-)

0 0
možnosti

VŠECHNO POCHOPÍTE AŽ SI ZADÁTE DO VYHLEDÁVAČE:

https://internetweek.cz/konspirace/velke-konspiracni-teorie-novy-svetovy-rad-nwo. Pročtěte si to celé a poznáte jak Vám to otevře oči. Skákali jsme podle RUSÁKŮ. Neznali jsme bezdomovce a žebráky.TEĎ SKÁČEME PODLE USÁKŮ

a máme tady spoustu bezdomovců a žebráků. Ti, kteří se přidali do kapitalismu jsou placeni z našich daní a dluhy budou platit i pokračovatelé našeho života. DĚJE SE NÁM JEN TO, CO SI NECHÁME VE SVÉM ŽIVOTĚ DĚLAT. VLÁDNOU NÁM JEN TI, CO JSME SI ZVOLILI.

0 0
možnosti

J54a63n 39K39a34r33a63s30e19k

14. 12. 2021 18:27

se divim, ze vam to autor nesmazal. Je to tak hezky nekorektni.

Ale nejsem si uplne jist, jak to myslite a na jake strany barikady stojite. Jestli je to ironie, tak je to pro me hodne zastrene a chtelo by to oznacit.

Jestli je to mineno vazne, tak pak se musim priznat, ze bych Vas rad poznal osobne.

0 0
možnosti

J73a22n 31K96a57r20a77s70e66k

13. 12. 2021 17:40

[....] Západ se prostě k nám nesmí chovat jako ke koloniím. Musí mít ohled na těžkou situaci občanů bývalého východního bloku, kteří mají mnohdy 4 x nižší důchody a nepoměrně nižší platy za stejné výkony, než mají občané starých států EU. [...]

Ja ziji v Nemecku, nejsme zadni nuzaci ale kdyz porovnam zivotni uroven Nemecka a Ceska tak jsem presvedcen, ze zivotni uroven je stejna, mnohdy bych rekl ze se v Cechach maji lide lepe.

Co se tech prumernych duchodu tyce, tak muzi maji v tech starych spolkovych zemich 1178 Euro brutto a po odecteni pojisteni 1060 Euro.

Zeny maji 735 Euro brutto a po zdaneni kolem 700 Euro.

Jak jste prisel na ty 4 x vetsi duchody???? (v Cechach je ted prumer jestli se nepletu 15 300 Kc)

0 0
možnosti

Svagr zije v Německu od r. 1969 a má důchod víc než dvojnásobný, než vy uvádíte a jeho manželka, která byla se 3 dětmi dlouho v domácnosti, má 1200 Éček, takže to mi moc neštymuje. Od kdy jste tam pracoval, odváděl jste daně ?

:-/

0 0
možnosti
Foto

P80e96t13r 34H71a38n51n61i57g

13. 12. 2021 15:07

Ekologický expert strany ROZUMNÍ Emanuel Svoboda mi napsal k danému tématu toto: "Polovina emisních povolenek na CO2 byla centrálou EU stažena z obchodování na evropském trhu a odůvodňovalo se to tím, že v EU pomalu klesá meziročně množství vypouštěného CO2. Před stažením se o tomto záměru dozvěděli bankovní spekulanti a ti údajně nakoupili staré uhelné elektrárny a jiné průmyslové provozy, které svojí výrobou produkovaly velká množství CO2. Zároveň s tím nakoupili i větší množství povolenek na CO2 s tím záměrem, že je nevyužijí, ale po jejich zdražení je prodají za zvýšenou jejich cenu na akciovém trhu s emisními povolenkami v rámci EU. Umělým vytvořením většího nedostatku povolenek CO2 v EU nastalo jejich velké zdražení a po něm spekulanti počali povolenky za vyšší ceny prodávat. Centrála EU vytvořila přešetřovací skupinu odborníků a odbornic, aby zjistili zda nešlo o nepovolenou podnikatelskou činnost a tato skupina údajně nenašla na výše popsané činnosti nic protizákonného. Například průmyslové a zemědělské podniky a majitelé rodinných a nájemních domů v Německu využívají ve větší míře financí z EU na obnovu a rozvoj na projekty, které vedou k snížení produkce CO2. V Německu tyto finance dostávají právě z centrály EU, která je získává z prodeje emisních povolenek. V ČR se tyto finanční dotační programy využívají minimálně a tak místní a zahraniční obyvatelé a obyvatelky v ČR nepřímo finančně podporují modernizaci a snižování vypouštěného CO2 v Německu a dalších evropských státech. Údajně na toto téma hovořil v parlamentu EU i současný předseda vlády Ing Andrej Babiš. V ČR jsou zhruba čtyřikrát horší větrné podmínky než v Severním Německu a solární panely by se již na zemědělské půdě neměly instalovat a zvětšená výroba bioplynu v bioplynových stanicích by zmenšovala zemědělskou potravinovou produkci v ČR. V roce 2006 jsem osobním dopisem vyzýval tehdejšího ministra průmyslu a obchodu Ing. Milana Urbana o větší finanční podporu ze strany státu na výstavbu geotermálních

4 0
možnosti

J88i82r24i 86T56i39c45h61y

11. 12. 2021 15:55

Kdyby slo jen o energetiku a nesmyslny boj proti oteplovani - pardon, ted uz rikaji proti zmenam klimatu. Rozvrat zapadu bezi na vsech frontach, nemusim to tu snad znovu opakovat.

2 0
možnosti
Foto

O89t91o 80K57a85d72ě84r83k20a

11. 12. 2021 10:56

Prima den. Každý jsme na to šel trochu jinak, ale podstata ke stejná. Poláci už to řeší v Sejmu.Taky nejsme antievropan, protože jsem se zde narodil a žijí zde. ovšem čím dřív zmizne projekt EU z mapy dějin tím máme větší šanci , ze naši potomci budou moci obnovit rčení “ zlaté české ručičky”.Prima den OK

9 0
možnosti
Foto

P34e92t33r 47H49a28n15n20i53g

11. 12. 2021 12:14

Projekt EU je v podstatě antievropský. Dlouhodobě pracuje na likvidaci všeho, co Evropa za 2000 let vytvořila a dokázala.

13 1
možnosti
Foto

I31v75o 56P24a18t24t42a

11. 12. 2021 10:48

Co taky lze očekávat od ekonomů. Ekonomů, jejichž myšlení je striktně ohraničeno dvěma faktory, penězi a pracovní silou. Pracovní silou jen natolik, aby z ní ekonomové vytřískali co nejvíce peněz. Ekonomie je neexaktní věda. Už název "Ekonomie" je zavádějící, protože ekonomové neznají ekonomiku rodiny. Podíváte-li se detailně na zdanění zaměstnanců a dělníků, zjistíte několik vrstev lží. Lží, zatím končících "zrušením" superhrubé mzdy, tj. úplné mzdy pracovníka (všiml si snad někdo, že bychom přešli na barter, tj. výměnu zboží za zboží?). Podíváte-li se na zákony o sociálním a důchodovém pojištění, tak ty nám lžou již ve svém názvu. Jedná se o peníze okamžitě utracené na důchody našich rodičů, tj. jde jednoznačně o daně. Více v nové knize Ekonomům to myslí černobíle. Ale abych se vrátil k tématu článku, ty emisní povolenky jsou jen třešnička na dortu. Dortu, který za nás snědí ekonomové.

4 0
možnosti
Foto

Ale vy hovoříte o slouzích státu, kteří si berou z ekonomické vědy jen to. co se jim zlíbí. Za to jsou pohádkově placení. Kdo by také platil nějakého ekonoma za pravdu:

- jediným zdrojem tvého starobního důchodu je tvoje vlastní práce,

- zdraví není zadarmo, zaplatíš ho vždyx nějakou formou ty,

- čím více nezaměstnaných (do jisté hranice), tím lépe, protože se snižuje tlak na růst mezd (to jest do jisté míry na inflaci) a zvyšuje tlak na produktivitu práce,

- to že je někdo žena a někdo muž ještě nezavdává důvod k tomu, aby dostávali za stejnou pozici stejné peníze. Je mnoho dalších faktorů ...

...

0 0
možnosti
Foto

Jaký by to mohl být krásný a smyslu plný text, kdyby....

Kdyby autor věnoval více rozumu studiu informací z oboru, kterému evidentně nerozumí. Pak by nemohl jen povolenky vinit z cenového skoku energií.

Stejně, jako by nemohl tvrdit, že máme: "..... nepoměrně nižší platy za stejné výkony, než mají občané starých států EU."

Ačkoliv... mohl, vždyť je přece předseda Rozumných a tady je běžné, že nesmysly tvrdí i celá plejáda nerozumných, tak proč ne on.

Milý autore, snad jste mohl být předobrazem frustrační teorie, neboť s téměř železnou pravidelností se při exkurzu do jiné oblasti, než je vaše profese, dopouštíte hlubokých omylů (zůstaňme decentní). Určitě by vám prospělo alespoň zběžně si pročíst minimum odborného textu, abyste se vyvaroval zcela reálné předpony "Ne".

Hezký den.

2 8
možnosti
Foto

P67e42t77r 72H43a53n90n35i40g

11. 12. 2021 12:15

Čemupak rozumíte Vy? To by mě zajímalo.

2 0
možnosti
Foto

Pokud měly povolenky generovat nějaký fond prostředků, který měl být použit na zlepšení životního prostředí(nevěřím ani tomu), tak měla být povolenka zatížena pevnou cenou a výtěžek měl putovat do separátní kasy k tomu určené. Tím, že EU nechala cenu povolenek spekulantům na hraní, máme brutálně zdraženou elektřinu a ostatní energie a z výtěžku se radují vyvolení a informovaní, kteří si jím vycpávají kapsy. Nejspíš to byl předem promyšlený, skrytý záměr, a my, jako občané jsme se nebránili. Měli bychom si to pamatovat a zareagovat teď, kdy se nám snaží vnucovat elektromobily, které určitě nebudou posledním, politicky tlačeným extrabuřtem.

14 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS