Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každý národ má své lepší a horší občany. Ne každý Ukrajinec, který k nám přišel dávno před válkou, je dobrý, někteří připomínají spíš "ruskou galerku" - ale s tím se setkávají všechny západ. země. Při větší migraci se na ty slušné nabalí i ti méně slušní, nikoli náhodou si baltské země prověřují např. Rusy, kteří žádají o azyl. Taky si myslím, že se při uprchlictví měla dát přednost těm nejohroženějším a nejslabším (senioři, nemocní, nejmenší děti); místy se zdá, že ti nejslušnější zůstali se Zelenským, a i kdyby vůči masivní ruské přesile prohráli, jedině oni zachrání Ukrajině čest v historii. I my máme občany, kteří by se radši shrbili před agresorem, dobrovolně by svůj život nenastavili. Ostatně jde i o příčiny neochoty části evropských politiků rychle odříznout Rusko úplně od všeho - já sama jsem ochotna radši míň vařit, mrznout bez tepla, ale Putina bych zcela izolovala.

0 1
možnosti

Zkuste nejprve přestat vařit a v prosinci vypnout radiátory a už je nikdy nezapnout - a pak si teprvre řekneme co všechno jste opravdu ochotna obětovat !

Ono se to od stolu, ve vyhřátém obýváku, hezky píše.

Mě stačilo 14 dní bez topení - na zimních manévrech při mrazech -20 stupňů - a nerad bych to kdykoliv opakoval, nebo nedej Bůh prodlužoval.

Nevíte o čem mluvíte !!!

:-P

2 0
možnosti

Mám obdobný názor jako pan Hannig. O odpornosti jakékoliv války nelze nikdy pochybovat a žádnou nelze ospravedlnit. Hnusná byla válka v Jugoslávii stejně jako je hnusná současná válka na Ukrajině. Dle mého názoru jsou vždy příčinou velmocenské zájmy na které doplácejí neviní lidé. Stejně jako války mi vadí jakékoliv odsuzování národnosti. V každé národnosti jsou lidé slušní, ale také ti opační. To je zřejmé i u nás z některých diskuzních příspěvků.

2 0
možnosti
Foto

Je jasné, že velkorysá plošná pomoc uprchlíkům je jen dočasná, že není v silách úředníků zkontrolovat každého ukrajinského majitele velkého auta apod. jestli je opravdu chudý. Po několika měsících se vše ustálí a zavede normální režim, stejný pro všechny. Na pracovním trhu bude potřeba každá ruka, zejména u špatně placených profesí.

1 0
možnosti
Foto

K jednání potřebujete dvě strany.

0 0
možnosti

Jsi neuvěřitelný křivák Hannigu.

1 7
možnosti
Foto

Nevychovaný člověče. Kolik Vám je, že mi tykáte. chováte se jako Hitlerjugend k židům. Husy jsme spolu nepásli.

1 1
možnosti

Smutné je vidět ten strach říct vlastní názor. I vy se bojíte napsat naplno to, co vám vadí a musíte pro jistotu hned několikrát opakovat , jak máte Ukrajince rád a že válka je špatně. A stejně je vám to prd platné, že?

3 1
možnosti
Foto

Je to smutné. Přečtěte si, co píše diskutér nad Vámi. Nebudu to mazat, aby si lidé uvědomili jací lidé stojí na čí straně a pak hledali pravdu.

1 1
možnosti

Je mi líto Ukrajinců, kteří opustili svůj domov aby přežili. Ale vím, že tady máme spoustu rodin bez vlastního domova a platí si za podnájem někdy i více než polovinu příjmu za bydlení. Na druhé straně pro cizince je bydlení zdarma a dostávají minimálně 5 600,-Kč na osobu měsíčně. Pro čtyřčlennou rodinu je to 22 400,-Kč. Nemusí z toho platit daně, ani zdravotní pojištění. Vše se jim platí z peněz, které musíme státu platit z našeho příjmu. Nejsme tak bohatý stát abychom mohli nakupovat zbraně pro ty, kteří se snaží plnit přání západních miliardářů a snížit počet obyvatel. Proto se starají o bilologické zbraně, které se o to snížení počtu občanů postarají. Za to jsou z USA dobře placeni.

2 2
možnosti

Zajímavé je, že někteří nedočetli článek až do konce, na závěr. Lidé by měli vyjít do ulic a žádat vládu o razantní řešení a vyřešení nynějšího závadného stavu. Nebo si myslí někdo že je řešením masívní posílání zbraní oběma stranám, tohle válku ukončí? Když už naše vedení a ostatní vlády Evropy od roku 2014 nekonali na poli diplomacie a jen nečinně pohlíželi, jak se na hranicích soustřeďují vojska. Jak přes naše výsostné území přejíždí vojska cizí mocnosti. Pardon, vojsko našeho tzv. "spojence", spojence který spolu s dalšími nás třikrát v moin. století hodil přes palubu. Roky 1938, 1968 a 1990 jsou toho zářným důkazem, skutky přesvědčují. A teď se pokuste uvedená fakta vyvrátit, ale pozor, nepřepisovat historii. Na to jsou tvůrci školních dějepisů.

3 0
možnosti

Moskva upozorňovala 8 let na tento stav.

Že Putina nikdo nechtěl pochopit svědčí i toto:

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/putinova-krasavice-pohorsila-i-bily-dum-40386847

A to už Putin věděl o připravovaném útoku na Donbas

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-zverejnilo-udajny-ukrajinsky-plan-utoku-na-donbas-40389715

Místo řešení vřeštíme: Slava heroim Ukrajiny!

[UA]

0 0
možnosti

Proč tolik jedovatých slin proti autorovi?To už dnes člověk nemůže říct svobodně svůj názor?Všem,kteří tak plivou kolem sebe chci říct,že nic není černobílé.A je potřeba uvažovat rozumem.Na druhé straně,co je na tom špatného říct,že je potřeba pomáhat i našim občanům.

7 0
možnosti

Uvažovat rozumem, zdravým rozumem. Tím totiž naši předkové vždy vyhrávali. A nejen v hokeji, apod.

3 0
možnosti

Velmi se mi líbí článek Ukrajinci a Ukrajinci

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS