Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

takže lidé se nechají okebat firmami, které naslibují hory doly a může za to vláda...To by se za komáru skutečně nestalo...

Kdyby byli lidé Rozumní, tak by nikdy nevysolili předem takové sumy na pouhý slib...

1 2
možnosti

Montážní firmy jsou zavaleny zakázkami.

Nesolidní firma s masovou reklamou bez problémů zblbne prosťáčka kterého lapí na povídačky : chcete ušetřit za nesmyslně vysokou cenu elektřiny ? Chcete zdarma dostat od státu 200 tis Kč ?

Máte 200 tis už našetřeno ? Tak nám je okamžitě pošlete na námi vystavenou zálohovou fakturu a čím dřív zaplatíte, tím dřív ušetříte Vaši peněženku a tím dřív dostanete dotaci ......... !!!!

Polovina této mediální masáži podlehne stejně tak, jak polovina voličů pětidemolice podlehla jejich mediální masáži, jejich lžím a nereálným slibům!

1 0
možnosti

J44a18n 34K24a95r59a83s48e51k

17. 5. 2023 12:35

[...] že např. v Německu, Dánsku, Norsku se tyto krachy firem nestávají tak často, či snad vůbec, jako u nás. Mají tam jinou legislativu či je to na serióznosti tamních firem? [...]

V Nemecku se to take stava, dukazem jsou clanky v mediich, ktere upozornuji na tuto problematiku a navrhuji, aby zakaznici platili predem po etapach napr. 10% na zacatek, 40% kdyz stoji leseni a vse je pripraveno pro montaz panelu, 40 % kdyz panely lezi na paletach pred barakem a jsou pripraveny k montazi a 10 % az po uvedeni do provozu.

Navic se u vetsich zakazek doporucuje 'pojisteni pro zalohu', ktere by vetsi solarni firmy mely automaticky nabizet. Jesti toto vse neni mozne, nemel by zakaznik o smlouve vubec uvazovat.

Pravnicky je to v Nemecku ale stejne jako v Cechach, zaloha je vpodstate fuc, kdyz dodavatel nahlasi konkurs.

Pak je tu jeste jeden aspekt. Solar si na strechu v Nemecku neda bezdomovec, ale rodina, pro kterou je ta celkova castka 1,5 -2 hrube mesicni platy. Ty penize maji lide na bance, neni to pro ne tedy likvidacni, kdyz o zalohu prijdou.

Presto si myslim, ze to bude v Nemecku mene caste, protoze obyvatelstvo je podle meho odhadu zvykle davat max. 40% zalohu a zcela obvykla je zaloha pouze na material - davat zalohu na 'v budoucnu provadenou praci' , tak to by zejmena v Badensku-Württembersku neudelal vubec nikdo.

Podle me je mnohem dulezitejsi nez zakony provest osvetu mezi obyvatelstvem, aby toto v zemich byvaleho Sovetskeho bloku pochopilo, ze ten zazracny kapitalismus se nepostara o vsechno a ze i v kapitalismu existuji sycaci a ze opatrnost je matka porcelanoveho nadobi.

3 0
možnosti

Řekl bych spíš, že na Západ od našich hranic případné obchodní podvody policie, či právníci, řeší výrazně rychleji, než u nás.

Ta rychlost řešení a vydání předběžného opatření neumožní podvodníkům získat čas a tolik peněz, jako u nás.

1 0
možnosti
Foto

Právě jsem si nechal nainstalovat fotovoltaiku na dům, ovšem od firmy, kde pracuje známý jako vysoce kvalifikovaný odborník na danou problematiku, který mi zaručil její serióznost. Jenže kolik lidí má tuto skvělou možnost. Čili určitou zkušenost mám s danou problematikou. Ale já řeším v tomto článku problém jiný. Snad se nebudete se mnou přít ve věci, že např. v Německu, Dánsku, Norsku se tyto krachy firem nestávají tak často, či snad vůbec, jako u nás. Mají tam jinou legislativu či je to na serióznosti tamních firem? Kdo o tom něco víte, napište mi to zde. Myslím si, že by zásah do legislativy u nás nebyl tak úplně od věci.

4 0
možnosti

Tak každý si snad může najít ověřenou firmu ze svého okolí. že někdo naskakuje na reklamy, to je jeho problém.

2 3
možnosti

Pamatujete, jak komunistka Konečná cca před měsícem varovala, že solární boom může vést i ke krachu firem, které tyto služby poskytují a nechovají se k zákazníkům fér ?

Tkzv. pravicoví novináři se jí vysmáli, že boom nemůže vést ke krachu podnikatelů, ale jen a pouze naopak.

Nějak ale zapomněli na skutečnost, že ne všichni podnikatelé podnikají férově.

Bohužel na tyto velké podvodníky jsou naše zákony krátké a ti, kteří zpronevěřili opravdu velké částky, je dokáží hravě ukrýt a odklonit na bezpečné účty a majetky, na které náš zákon, ani oprávnění věřitelé nedosáhnou.

9 3
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu, pane Zavadile. Oni zdejší, "a priory", proti mému uvažování a psaní zaměření pisatelé uznají katastrofální situaci na trhu, kdy malý subjekt, v tomto případě zákazník, nemá šanci proti velkým "prefíkaným" žralokům. A protože zdejší proti mě zaměření diskutéři jsou snad i ve věku, kdy toto (fotovoltaika a další úsporné věci) budou pro své rodiny zařizovat, a narazí na neprostupnost džungle zákonů vycházející vstříc těm velkým a nepoctivým, tak snad prohlédnou.

7 3
možnosti

Ochrana zákazníka je v pořádku do té chvíle, než toho ten zákazník začne zneužívat a prostě na konci dodané zakázky nezaplatí, z nějakých nepodstatných marginálních důvodů. Na celý proces je třeba pohlížet nestraně neboť problém může vzniknout na obou zainteresovaných stranách. Pisateli zřejmě chybí zkušenosti, jinak by takovýto jednostranný názor nemohl prezentovat.

6 2
možnosti
Foto

Právě jsem si nechal nainstalovat fotovoltaiku na dům, ovšem od firmy, kde pracuje známý jako vysoce kvalifikovaný odborník na danou problematiku, který mi zaručil její serióznost. Jenže kolik lidí má tuto skvělou možnost. Čili určitou zkušenost mám s danou problematikou. Ale já řeším v tomto článku problém jiný. Snad se nebudete se mnou přít ve věci, že např. v Německu, Dánsku, Norsku se tyto krachy firem nestávají tak často, či snad vůbec, jako u nás. Mají tam jinou legislativu či je to na serióznosti tamních firem? Kdo o tom něco víte, napište mi to zde.

2 0
možnosti

Všichni víme, že ČR žije dluh. Že to tak dále nejde a potřebujeme reformy-Důchodovou zejména. Pak určitě malina může zhořknout. Těm, kteří si v tom přáli pokračovat.Podobně šéfovi Madety. Již nebudu dotován? Žádné mléko do škol. Proboha, jak to ten Baťa dělal? Vždyť stavěl celá města, školy. Jistě, zatracená vláda.Už mi zase ani ten doutník nehoří! Pravil Josífek Středula. Od pohotovosti? Musím přejít do stavu své generální hladovky ...

8 4
možnosti
Foto

Dobrý den, Tomáš Baťa jistě nesoutěžil na trhu s výrobky dotovanými . To dělá Madeta. Soutěží s výrobky dotovaných zemědělství. Proto toto přirovnání nedává smysl. Bohužel trh už v tomto ohledu neexistuje dávno. My jsme tak malincí, že náš postoj nic neovlivní. Krom toho že "Madety" krachnou.

4 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik