Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už jsme tady měli mít dávno radar i s raketami. A na armádu dávat aspoň 3-4 HDP.

0 0
možnosti
Foto

Co hned 10 HDP, mladíku. Asi by mladík zrušil důchody, ale co důchody, jakmile dosáhne člověk (kromě vyvolených) důchodového věku, tak se záhadně ztratí. George Orwell 1984 v hlavách našich budoucích vládců.

0 1
možnosti

Od roku1995 jsm dělala finanční poradenství. Když do mé kanceláře v roce 2005 přijel pán z Francie a žádal půjčku 2 mi. s tím že bude ručit nemovitostí v hodnotě 8mil.ale věřitel ji nesmí chtět vidět. Že já dostanu 200 000,-Kč a on tu půjčku splácet nebude.Řekla jsem mu že takové půjčky nedělám a proč nepřijel když se tady dělaly.Řekl mi že se o nás na západě vypráví že jsme stát hlupáků. Zasmála jsem se tomu a nevěřila mu. Dnes si často uvědomuji že měl pravdu. Zvolili jsme si vládu, která rozkradla a rozprodala vše co naši lidé po válce vybudovali aby zbohatli západní státy. Tato vláda se snaží zlikvidovat spoustu občanů tohoto státu a lidé se ani nebrání. Naše daně se používají pro zbohatnutí miliardářů.

5 0
možnosti
Foto

I49v71o 11P45a47t64t27a

4. 6. 2023 9:00

Já jsem si z článku pana Hanniga vybral něco jiného, cituji: "Co kdybychom se nyní chtěli vydat cestou kapitalismu s lidskou tváří, kdy o všem nerozhodují jenom peníze? Kdybychom ... chtěli brát ohledy na ty málo ekonomicky zdatné, včetně důchodců a mladých rodin." Ano, takhle důchodce a naše rodiny s dětmi vidí ekonomové a díky nim i naprostá většina z nás. Jaká je skutečnost ukážu na dvou příkladech: 1) Ekonom V. Klaus sebral od 1. 1. 1993 PRACUJÍCÍM rodičům 3/4 financí na výchovu dětí v nadměrných daních. V roce 2022 dělaly nadměrné daně z mezd pracujících rodičů vychovávajících děti 40 miliard korun. Takže mladé rodiny s dětmi nesou stigma malé ekonomické zdatnosti neprávem. 2) Ekonomové neznají účetnictví ve státním důchodovém systému a ve financování zdravotnictví. Díky tomu bylo v roce 2022 vydáno z nekrytých osobních účtů 59,9 + 20 = 79,9 miliard korun. To znamená, že státní důchodový systém i financování zdravotnictví je v záporných číslech výhradně díky ekonomům. Jak je to možné? Přišel na to kupodivu A. Babiš a nahlas to řekl: (AB 2014: Chci řídit stát jako firmu; AB 2021: Stát není firma). Nebo jinak řečeno, údajné ekonomové, ve skutečnosti podnikoví účetní umí řídit firmu, stát ani náhodou. Podrobnosti v kapitolách Daně pod mikroskopem a Sociálně ekonomický audit státního důchodového systému v knize Ekonomům to myslí černobíle. Knihu si můžete půjčit v městské knihovně.

4 0
možnosti

V záporných číslech ale není jen důchodový systém a zdravotnictví. A hlavně - v "záporných číslech" je všechno, co tvoří sociální a kulturní nadstavbu" a co je v zájmu civilizační nadstavby, financované ze státního rozpočtu a co je "v zájmu lidu", jak se v demokracii sluší. Např. to zdravotnictví, důchodový systém, bezpečnost (policie), vzdělávání mládeže a něco, co by nahradilo tradiční pozitivní úlohu církví ve výchově k humanitě a altruismu (nesobeckosti) a v lidských vztazích a co nám v současnosti katastrofálně chybí. Protože nelze ze všeho dělat finančně soběstačnou záležitost. Stát by měl v potřebné míře podporovat i ty nehmotné, duchovní a mravnostní zájmy společnosti. A ne dělat třeba ze vzdělání nebo důchodů ekonomicky samostatnou záležitost nebo na tom dokonce dávat vydělat kamarádíčkům, což se u nás systémově nezřídka děje. Nálepkovat např. zdravotnictví nebo důchodový systém nálepkami jako "nerentabilní" nebo "v záporných číslech" je hloupé, škodlivé a řekl bych i oplzlé.

0 0
možnosti

Pokud tady jen naznačujete možnost, že by se v případě naší smlouvy o přátelství s USA mohl opakovat 21.srpen 1968, musím konstatovat, že byste se měl ve vlastním zájmu podrobit vyšetření u neurologa, zda u vás neprobíhá proces nastupujícího Alzheimera.

1 6
možnosti
Foto

Kolik je Vám let, Milane Šťastný?

7 2
možnosti

85% Čechů podporuje naše členství v NATO. Smlouvu s USA jakou chystáme my, má většina členských zemí NATO. Není o pobytu amerických vojáků na našem území, ale o podmínkách pobytu a to je rozdíl.

10 2
možnosti

Většina států v NATO skáče do studny, tak my budeme taky?

10 8
možnosti
Foto

Přátelé i nepřátelé, jakož i neutrální čtenáři. Vůbec nemám představu, že by se všichni spikli proti mně, jak zde někde v odpovědi píše diskutér Matuška. Kdybyste nediskutovali, tak bych věděl, že jsem napsal nudný článek.

9 6
možnosti
Foto

Tak proč furt melete něco o uličním výboru a nenávisti???

8 8
možnosti

Musíme to chápat správně třídní. U pana Hanniga se jedná o nenávist, u mne o opačný názor a svobodu projevu. To je přece jasné.

4 5
možnosti

Jasné ale těžko někomu bude, proč tohle uvádíte v diskuzi, kde by se mělo diskutovat o myšlenkách a skutcích. O lidech se baví v podnicích, které se dříve označovali jako V. cenová skupina.

3 0
možnosti

Děkuji pane Hannigu za udělení prostoru Uličnímu výboru!

Karma.

7 5
možnosti
Foto

Super. Diskuze miluji.

6 0
možnosti
Foto

Jelikož Laďa Větvička už nepovoluje uličnímu výboru, aby vyvrhoval své nenávistné útroby na jeho články, tak reaguji na jeho článek zde. Ano. To je praktická pomoc Ukrajině. Mírová pomoc. Byl jsem tam s Láďou též před časem a pobyt na Zakarpatské Ukrajině je prostě skvělý. Vynikající zdravé jídlo, fantastické trhy s opravdovými sýry z opravdového mléka, smetana, masné výrobky, restaurace, špičkové kavárny a hlavně milí lidé. Ta válka prostě neměla být.

12 8
možnosti

Berete na vědomí, že identita Větvička je jen ubohý dezinformator?

6 8
možnosti

Pane, zde není žádné spiknutí, to jen lidé glosují ty nesmysly, které tu vždy splácáte dohromady.

Občas si při čtení Vašich traktátů připadám, že jsem se posunul v čase tak 30 let zpět. Takový lidový VUML.

10 8
možnosti
Foto

To já bohužel zažívám naopak zde z diskuzních příspěvků. Kýble nenávisti a stroze třídní postoj. Kdo není stoprocentně s námi, je proti nám. Ale kdo jsou ti "my"? Zajímavé, že asi víc je těch druhých, podle obliby článku. Buďte rádi, že zde povoluji diskuzi. Nebo se vydám po cestě neumožnění jedovatých výhřezů, tak jak to učinil Laďa Větvička. Že jim nebude dávat prostor. Ať si píší sami do svých blogů. Nevím, nevím. Ten Laďa má v podstatě pravdu.

9 8
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik