Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

víte co je zastupitelská demokracie?

vraťte se radši k neposlušným teniskám, rozum(ní)brado

0 1
možnosti
PS

P51e27t44r 41S11k15á96c54e67l

17. 1. 2024 22:07

Neomezená moc omezených lidí a tak nastává tragédie, které jsme svědky, víte?

1 0
možnosti
VV

Pokud jde o naši bezpečnost a bezpečnost okolních zemí, je třeba aby se ozbrojené složky mající odstrašující význam, ale současně fungující např. i v době přírodních katastrof, staly součástí našeho hospodářství a společnosti. NATO? To je jen nástroj v uplatňování mocenských cílů USA, které nalhaly členským zemím, že jim v případě nějakého napadaní půjdou pomoct. ... Nepůjdou. Nasazení amerických hochů je jen v případě prosazování amerických zájmů a hlavně, domnívá se někdo, že v USA jsou tak padlí na hlavu, že by jen tak nasadili americké hochy na obranu zemí, které si nefinancují vlastní armády? Jen si projděte, jak to funguje Donald Trump to ukázal, když Německu údajně vystavil účet na 450 miliard dolarů za ochranu Němců. ... Shrňme si to. Když budeme podporovat válčení v Evropě, tak je to kšeft pro USA, protože na strašákovi napadení postaví svůj kšeft. Trochu se to dá přirovnat k antivirovým programům, kdy je otázkou, zda viry nevytváří sami výrobci antivirových programů, aby měli práci a kšeft. Tak nějak to vidím i s ohrožením Evropy a nás. Musí se vyprovokovat Rusko, aby se mohlo poukazovat na to, jak je důležité to výpalné platit.

4 1
možnosti
Foto

P52e79t53r 88H54a83n82n83i39g

11. 1. 2024 23:23

Super, pane Vaculíku.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za objasnění a vysvětlení některých souvislostí jak s přijetím EURAA, tak i dalšími akcemi, do kterých jsme Evropskou unií přesvědčováni. Karma.

3 2
možnosti
Foto

Děkuji mnohokrát paní Pantlíková. Je to osvěžení si zde přečíst tyto řádky.

0 0
možnosti
Foto

A ještě něco. Já nikde v článku nenapsal o vystoupení z NATO. Já pouze napsal, že Petr Pavel, mírně řečeno, nemá pravdu, v tom, že "jsme se zavázali". Já ani ostatní občané se nezavázali, na rozdíl od vstupu do EU, ke vstupu do NATO. Ale já osobně jsem se (i když jsem Evropan každým coulem, ale myslím si že EU je v přímém rozporu k prosperitě Evropy, což se ukazuje v celé své nahotě) nezavázal ani ke vstupu do EU. Protože nebylo na rozdíl od vstupu do EU, do vstupu do NATO, vypsáno referendum.

1 0
možnosti
Foto

Tak jsem zjistil, že u mého článku je absolutně nejvíc diskuzních příspěvků. 252. To asi také docela "jasný signál". Píšu také do jiných elektronických médií a zdá se, že podle počtu diskuzních příspěvků se hodnotí přínos autora pro médium z hlediska zadávání inzerce, což si nemyslím, že to je zde, protože i Dnes je silné médium a nějaká má autorská činnost na to nemá vliv. Ale každopádně, nebudu brát ohled na těch pár zuřivých odpůrců všeho, co napíšu, je prý možnost něco vymazat, co je vůči mé osobě přímo vulgární (nebo, co mi nevyhovuje z hlediska osobnostního, jak tykání Marie Jandové s dehonestujícími slovy, jako ukájej se či odprejskni - už nevím přesně jak to zde dole napsala a hledat to nebudu). Zatím je zde v blozích iDnes svoboda projevu při zachování pravidel, tak nebudu diskuze rušit. Protože mi nevadí politické útoky (viz pan Valíček), to je základem diskuze. Vadí mi pouze vulgarita a tykání těm, které neznáme osobně, což také nemilosrdně mažu v mé facebookové skupině.

2 1
možnosti
Foto

Poraďte mi technicky, jak zde mazat příspěvky, které budu považovat za útok na mou osobu ve smyslu výše uvedeného.

1 1
možnosti
Foto

Otázky daní, obrany a možná některé další se v referendu neřeší.

3 0
možnosti
VS

Otázky daní, obrany a další se v referendu samozřejmě řeší nepřímo tím, že se řeší přijetí celého systému, který tyto otázky řeší a poměry stanovuje. A dále, předpokladem demokratického referenda je demokratická svobodná diskuse, o níž u nás nemůže být ani řeč. Diskuse se odehrává předně ve sdělovacích prostředcích a ty jsou u nás v těžce nedemokratickém stavu, 90% novinářů má opačný názor, než 90% občanů. Protože sdělovací prostředky nejsou svobodné a nezávislé, nýbrž podléhají politické, zákonodárné i soudní moci i moci výkonné. A tento stav je opakem demokracie.

3 1
možnosti
Foto

Ano, nikdo se občanů neptal. A díky rozšiřování NATO se zvysilo napeti v Evropě. Zazil jsem tzv. Karibskou krizi, kdy nechybelo moc a byla treti světová valka. Kennedy tehdy byl pripraven napadnout Kubu a zakladny SSSR. To se dnes nevi ? A co kdyby ty rakety byly v Mexiku ?

3 3
možnosti
Foto

Konečně se někdo jiný, než zdejší obvyklí nesmiřitelní válečníci, dostal do diskuze.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Mgr. Petre Hannigu, předsedo Rozumných v Alianci za nezávislost ČR.

Neodolal jsem i pri te kalamite s temi 230 pripominkami k vasemu clanku. Ta nase mala roztrska byla vedena pro vase nepochopeni Ustavy a pouziti teto vasi chyby proti dnesnimu prezidentovy.

Chci vam navrhnou tema pro vasi politickou stranu, ktere mne trapi ve velke mire. Je take dusledkem nasi, tedy obcanske nespokojenosti. Chtel bych, aby vase strana se snazila chyby v Ustave opravit nebo udelat Ustavu novou. Jedna se jen o casti ve vedeni statu a volbe pro tento ucel.

Snad pro velmi maly prostor ktery je nutny k jedne moznosti zmeny Ustavy (podtrhuji, jen v organizaci vedeni statu a jeho volbe) je ustanoveni prime demokracie. Mohu navrhnou presnejsi informace pres vaseho syna, ktery, jako obcan USA musi tu organizaci znat dokonale.

Druha moznost je zmena ustanoveni vlady po volbach a jeji postaveni ve vladnuti a kooperaci se Snemovnou.a Senatem.

Dnesni system se soustreduje na koalici urcitych stran. Tento system znici programy stran v koalici, s kterymi sly tyto strany do voleb. Je nahrazen programem novym. Koalice je sestavena za ucelem vetsiny ve Snemovne, kdyz je nutne hlasovani o duvere. Timto hlasovanim se dnesni koalice stava diktatorskym clankem ve vedeni statu, Ustava nema prostredky po cele funkcni obdobi neco vlade zamitnout. Vladni clenove sedi ve Snemovne a mohou hlasovat o vsem, na cem se vlada dohodne, Ustava vlade dava do vinku vsechny penize statu i s moznosti pujcek, bez jakeoliv kontroly a moznosti omezeni. Take sila Senatu je miziva a stejne i prezidenta, jejich veto je v obou pripade mozno hrave (staci 50% hlasu) ve Snemovne prehlasovat.

To jsou dnesni obrovske chyby v nasi Ustave, ktere nas ozebracuji jiz tricet let. Jako predseda politicke strany, muzete predlozit clenum strany tyto problemy a prijit s upravou Ustavy. Muze i obsahovat celostatni referendum. Tim se vas nadpis uz nemusi psat.

Dekuji za pozornost.

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu že si mé články rádi přečtou zdejší čtenáři, viz už několik měsíců https://blog.idnes.cz/blogeri.aspx?sortby=karma&sortorder=asc&query=, a i úspěchu tohoto konkrétního článku, kterým se článek líbí, ale nemají možnost zde diskutovat, viz žebříček, na rozdíl od převážné většiny diskutérů zdejších diskutérů, kteří se mnohdy bez návaznosti k mým článkům vyjadřují o mně hnusně a korunu tomu dodala jakási Marie Jandová, která, ačkoliv se neznáme mi tyká a píše toto: "Udělej to jinak, Hannigu. Ukájej se sám a neotravuj slušné lidi", tak kvůli této osobě nebudu povolovat nadále diskuze. I když je mi to líto, protože se i mezi mými politickými oponenty vyskytuje mnoho lidí, kteří se vyjadřují slušně a rád s nimi diskutuji, tak skutečně vzhledem k mému věku a životnímu příběhu nemohu dovolit, aby se takto o mně někdo, zřejmě mnohem mladší, a navíc žena, což považuji za zvláště hrubé, tak hnusně vyjadřoval a navíc tykal (tak tykali ve vězení bachaři v padesátých letech osobám, které je několika násobně převyšovali v každém ohledu, tak NEBUDU příště POVOLOVAT DISKUZE. Dobrou noc.

0 0
možnosti
Foto

Trochu jsem se rozčílil, tak mám chyby v interpunkci.

0 0
možnosti
MP

Milý pane....byl jste v Sarajevu po dělostřeleckých masakrech Srbů ? Byl jste ve Srebrenici po genocidě jejich obyvatel Srby ? Generál Mladič byl za to odsouzen myslím na doživotí mezinárodním soudem -patrně za nic... Nezapomněl jste také na Rumunsko, které se také odmítlo zúčastnit sovětské invaze v roce 1968? A euro? Mínění lidu nemusí být vždy nejlepší....jednak o tom moc neví a pak v roce 1948 dal lid hlasy komunistům a jak to dopadlo..

4 0
možnosti
PS

Máte pravdu, mínění lidu, který je ovlivněn zaručeně exkluzivními průzkumy a planými sliby neschopných politiků, není vždy správné. Ale stále platí - hlas lidu, hlas Boží. Mám na mysli lidi se zdravým rozumem, nikoliv ty, kteří jedny volby volí Pepíka a za čtyři roky pro změnu Franty. A tak stále dokola, pan Hannig před lety tohle označil jako negativní způsob volby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik