Foto

Je zajímavé, že všichni ti, co se dožadují míru, se přitom zásadně obraceji na Ukrajinu - že by měli mít rozum, vyvěsit bílou vlajku atd. Nikdo se přitom neobrátí na Rusko, pro které by dosažení míru bylo snažší.

Přitom, kdyby Ukrajinci "měli rozum" už toho 24. února 2022, tak by dnes samostatná Ukrajina vůbec neexistovala.

PS

P45e78t29r 13S86k11á88c48e23l

13. 3. 2024 22:25

K poslední větě - na kdyby se nehraje, nejste vizionář podobně jako byl pan Paseka ze Svratouchu. Při vší úctě k Vám. Doplňte si informace o stavu na Ukrajině v roce 2014, kterými nás tehdy zásobovali i naše sdělovací prostředky. Obíhá to i po internetu, při referendu o setrvání v Ukrajině se na voliče střílelo. Takže jak?

Foto

Je více než zajímavé, že všichni ti humanisté so obrací na toho, kdo se brání.

Ne na toho, kdo útočí.

IK

Co to je za definici míru?

Existence Ukrajiny pod ruskou diktaturou? Vyzvání ke kapitulaci? Spíš než k porobení měl papež poradit, aby našlo Rusko odvahu samo v sobě a stáhlo se z ukrajinského území. Vyjednávání jinak není možné, protože Putin chce stále vytvářet nátlak, vyjednávání by využil jen k novému nastavení pozic svých vojsk. Přání míru nesmí vést k tomu, aby vyhrálo právo silnějšího.

Odpovězte si na otázku, proč proboha papež neodsoudí verbální vražednou štvanici Kyrila I, patriarchy rusko-ortodoxního náboženství, blízkého přítele a bývalého agenta ruských tajných služeb, kterou tento namířil proti ukrajinskému národu?

Ano, budete se mýlit, budete-li se domnívat, že v 21. stol. není možné začít válku a páchat násilí s požehnáním duchovních vůdců. Podle této rétoriky Rusko nikdy nikoho nenapadlo, jen chrání své hranice. Putin je boží zázrak. Patriarch Kyril I také řekl, že válka na Ukrajině je vedena jen proto, aby země byla očištěna od homosexuálů.

Foto

To je takový ten mír, který známe nejen z westernů, ale i z literatury o životech našich předků a možná i současníků.

Jeden silný a zpupný nenažranec tlačí na svého souseda, aby získal jeho majetek; zastrašuje, vyhrožuje, škodí atd. Ostatní sousedé jsou pobouřeni, ale tlak roste a roste až do stádia, kdy ti dobří sousedé začínají mít dojem, že té podpory utlačovanému už bylo dost a že je třeba neprotivit se nepřízni osudu, ale naopak ho přijmout a souseda hodit přes palubu ve jménu obecného blaha, němž se desperát už nejeví tak zlý, naopak ten nešťastník je zpětně nahlížen jako poněkud umanutý a přepjatě lpějící na svých právech bez ohledu na celé to mírumilovné společenství dobrotivých a milých člobrdíků.

Foto

A komu se tedy poslední papež náhle nehodí

Já jsem se to v článku nedočetla.

Foto

P48e56t76r 81H48a77n43n11i72g

13. 3. 2024 18:33

Však píšu, že ten článek je poněkud složitější.

Papež se naivně (zřejmě stejně jako autor tohoto článku) domnívá, že vyvěšením bílé vlajky skončí utrpení. Skončí, ale jen na ruské straně. Co se bude dít na Ukrajině, si lze snadno domyslet - masová emigrace obyvatel, čistky v režii ruských tajných služeb, deportace nepohodlných občanů do gulagů na Sibiř, stejná totalita jako v Rusku, podpořená navíc genocidními prvky.

PK

Asi nikdy není vina jen na jedné straně. Papež je názoru že i Západ(NATO) je vinen - "bušil" stále více a blíže na ruská vrata. Neumím posoudit zda má trochu pravdy či nikoliv, jen cituji.

JK

Ano, vraždou není vinen jen vrah, ale i ti, kteří ho k vraždě vyprovokovali. To jste chtěl napsat?

MM

Nechápu proč papež nevyzívá agresora aby vyvěsil bílou vlajku a stáhl svá vojska s území které nezákonně brutálně napadl.

Nebo mi něco uniklo?

JP

J20a18n 58P90a70v10l92í40k

13. 3. 2024 22:22

Dnes už asi nikdo nevěří tomu, že je papež neomylný. Takže by mohl někdy mlčet, aby neuškodil např. oběti, kterou je v tomto případě Ukrajina.

Foto

Ukrajinci si zvolili prezidenta, který jim sliboval ukončení přestřelek na východní Ukrajině a omezení korupce. Místo toho tam mají válku. Demokratické by bylo, kdyby za takové situace se sami Ukrajinci v referendu vyjádřili, jaké řešení chtějí. Když se většina vysloví pro válku bez kompromisů, tak jim do toho ani papež nemá právo mluvit.

PS

P29e51t39r 20S95k92á16c48e80l

16. 3. 2024 21:13

Jenže izoláti jim posílají zbraně a referendum jim neumožní. Dobře vědí proč.

Chválím Váš příspěvek, málokdy se stane, že poměr + a - je nerozhodný. Těm mínusujícím vzkaz - uveďte proč mínus? Jinak se pravdy ne-do-be-re-me.

Foto

A komu se ten papež nehodí? Vždyť to v článku vůbec není. To je jako dát sexuální titulek, abych nalákal čtenáře, a pak psát o vaření.

Foto

On to myslel tak, Tomáši, že komunistům se náhle hodí.

  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik