Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Jen zdánlivě nesouvisící!

Naše svoboda? Nesmysl!

 

Svobodným je jenom ten, kdomůže rozhodovat sám o sobě. Platí to pro jednotlivce i kolektivy. Dále platí,že jednotlivec může být svobodným jen jako člen svobodného kolektivu.

 

Jak je to tedy s naší -společnou svobodou? Tristně! Zatím svobodní nejsme. Zdůvodnění je jednoduché.Nechali jsme se obelhat a považujeme nesvobodu za svobodu. Předali jsmespolečné rozhodování o věcech společných – svou svobodu do rukou zastupitelů.Učinili jsme je svými poručníky. To stvrzujeme každé volby. Stali jsme setrvale nesvéprávnými. Okamžiky naší dospělosti -svéprávnosti (svobody)nastávají jen o volbách. Je nám milostivě dovoleno zvolit si poručníky na dalšíobdobí.

 

Závěr: Nejsme jako kolektivsvobodní a z toho logicky vyplývá, že nejsme svobodní ani jako jehojednotliví členové. A co současná demokracie? No samozřejmě také nesmysl.Jednoduše proto, že nejsme jako kolektiv svobodní a demokracie je přece realizacísvobody kolektivu - společenství.Kolektivismus (samozřejmě ne ten komunistický tzn. vynucený) je jediným dostatečně silným oponentem a protivníkem zhoubnému individualismu.

Aktéři jsou definováni. Pokud přijmeme přirozený kolektivismus jako nástroj k zajišťování svého bezpečí a prosperity boj může začít.

Na jedné straně bitevního pole pak bude stát JÁ, na straně druhé bude stát MY. Pokud zvítězí MY bude i JÁ v bezpečí. Před kým? No přece před sebou samým.

0 0
možnosti
PS

P56e30t73r 89S88k57á30c85e87l

27. 10. 2015 19:34

"Svoboda znamená zodpovědnost.To je důvod, proč se jí většina lidí bojí." >

GeorgeBernard Shaw.

0 0
možnosti
SS

Pane Hannigu. Je islám vůbec náboženství, není to ideologie? Neměl by být islám postaven v Evropě mimo zákon? Vždyť v mnoha ohledech porušuje listinu lidských práv a svobod (m.j. rovnoprávné postavení mužů a žen, fyzická likvidace osob jiného vyznání apod.).

4 0
možnosti
LH

Kromě listiny lidských práv mi moc chybí listina lidských povinností.

10 0
možnosti
PS

P26e94t22r 21S20k70á74c98e59l

19. 10. 2015 22:12

Což o to, povinnosti jsou našimi zákony deklarovány jasně. Jen je razantně vymáhat a ne, aby se soudy s lajdáky a podvodníky táhly roky. Některé jdou i dovytracena. Snad u politiků ve vedení státu by stálo za úvahu konkretizovat jejich povinnosti a nastolit pravidla jejich kontroly a dodržování. V demokracii by mělo být samozřejmé, že ten, kdo se zpronevěří svým zásadám, musí z kola ven. Dnes a denně vidíme, jak těžko se někteří dají odstavit od žlabu. Jejich mlaskání je slyšet dál. Zdravý rozum musí nabrat sílu, zvítězit...R^

2 1
možnosti
Foto

R^ Ano. Už jen zbývá, aby se natvdo začali ,,brát" o ,,svá nezadatelná práva"Ta jejichRv

5 0
možnosti
MP

Jejda, ta "nezadatelná práva" byste měl zařadit na ten jeden blog, kde je slovníček newspeaku. To brzy bude taky "in";-)

2 0
možnosti

Odpověď na vaši otázku v závěru : nezdá! Je to fakt,

1 0
možnosti
Foto

už nadpis je správně.

6 0
možnosti
Foto

Velká karma pane Hannigu.

Zdravý rozum zde zcela jasně chybí.

15 0
možnosti
JM

Souhlas. A jsem sám, komu se zdá, že "lidská práva" platí pro všechny, kromě bílého heterosexuála, zaměstnaného u soukromé firmy a platícího daně?;-)

13 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik