Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Němci,jako národ by měli trpět za to,co provedli miliónům lidem ve spoustě států ve svých výbojných válkách. Za to,co provédějí Evropě teď,snad taky spavedlnosti dojdou,nebo již docházení....?

0 1
možnosti
BV

Němci se od konce 2. světové války velmi změnili.

A pokud dnes někdo tvrdí, že by dnes Němci měli, téměř 74 let po skončení ničivé války, kterou vyprovokovali, trpět, považuji to za naprosto typický znak nacizujícího myšlení - což ovšem v diskusi pod blogem člověka, který vede volební holport tvořený i zcela regulérní neonacistickou stranou, opravdu nijak nepřekvapuje (Hannigovi "Rozumní" spolupracují s neonacistickou Národní "demokracií" antisemitského nacisty Adama Bartoše).

A ještě jen drobná poznámka: Němci sami, toho, že tu nejničivější válku v dějinách lidstva vyprovokovali, si jsou ve své většině moc dobře vědomi - a právě proto jsou dnes jako celek jedním z nejhumánnějších národů na světě - a jen lidé s nacizujícím smýšlením jim mohou vyčítat "přílišný humanismus".

A na závěr se ještě zeptám pana Hanniga: souhlasíte s (patrně) fanouškem vaší strany, panem Martinem Klímkem, že by Němci měli 74 let po válce, kterou mnozí jejich dědové a otcové vyprovokovali, trpět? Nebo souhlasíte se mnou, že za hříchy svých otců a dědů nemohou - a dáte panu Klímkovi na srozuměnou, že podobné nenávistné projevy vůči jiným národům nebudete v diskusích pod svým blogem tolerovat? Souhlasíte se mnou, pane Hannigu, že tvrdit 74 let po skončení války, že by národ, který ji tehdy vyprovokoval, měl DNES za ni trpět, je projevem neonacistického smýšlení? A že zcela obdobně 15 až 20 let po skončení 1. světové války smýšleli němečtí nacisté - kteří právě tímto způsobem uvažování vyprovokovali onu nejničivější válku v dějinách lidstva? Shodneme se, pane Hannigu, alespoň na tomto?

0 3
možnosti
AR

A17d63a36m 11R66y79c94h91l40ý

18. 3. 2019 14:20

škoda, že jste nebyl prezidentem naší země zvolen vy......

karmaR^R^

5 2
možnosti
BV

A mluvčím prezidenta by pak s největší pravděpodobností byl neonacista, který prohlásil (mimo jiné) toto (a dodnes tato svá slova nevzal zpět) :

>>Aby Židé mohli založit Izrael, museli rozpoutat peklo druhé světové války a vymysleli celý koncept holocaustu a dost možná, že i toho Hitlera za tím účelem dosadili. Možná to byl dokonce jejich člověk. Nevěřím na plynové komory, ale věřím, že několik desítek tisíc chudých Židů za války zahynulo a všelijací páni Rotschildové a další členové sanhedrinu pro ně nehnuli prstem... Chci říci - aby mohli založit Izrael, potřebovali světovou válku.<<

No, nebyla by to paráda? Mít tak "skvělého prezidenta a tak "skvělého" prezidentského mluvčího? Opravdu, věčná "škoda", jen co je pravda...

1 3
možnosti
Foto

P18e61t80r 76H53a44n29n85i31g

18. 3. 2019 10:46

BV se zde vyjádřil, že utíkám z diskuze. Jak jste si určitě všimli neutíkám a diskutuji na téma článku třeba i s tak tvrdým oponentem jako je pan Ziegler. Protože jeho diskuzní příspěvek se týká tématu článku a i zde o něco níže s dalším oponentem panem Vithou, i když zde se to tak úplně článku netýká, ale byl jsem upozorněn na článek zabývající téhož tématu.

0 1
možnosti
BV

Ano, napsal jsem, že utíkáte z diskuse - poté, co jste vy sám napsal toto:

>>Bohužel už si diskuzi našel tapetář BV. Tak já zde s diskuzemi končím.<<

- a toto jste prosím pěkně napsal pouhých 18 minut poté, co jsem sem, do této diskuse, vložil svůj první příspěvek.

Takže kdybyste splnil to, co jste v tom svém příspěvku tehdy avizoval, z diskuse byste utekl - a je proto velmi "úsměvné", když nejdřív zcela jasně deklarujete svůj záměr utéct z diskuse - a pak, když se opět zachováte naprosto odlišně, "vítězoslavně" napíšete >>Jak jste si určitě všimli neutíkám<<

OK, beru na vědomí, že jste si ten svůj útěk z diskuse nakonec rozmyslel - evidentně proto, abyste se pokusil si "napravit reputaci". Ale vzhledem k tomu, že pod tímto blogem:

https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=695630

jste z diskuse nade vši pochybnost utekl naprosto zbaběle, moc si svou reputaci "napravit" nemůžete - v tom zmíněném blogu jste obhajoval neonacistu Adama Bartoše, se kterým těsně spolupracujete - a přestože naprosto konkrétní výhrady k té vaší spolupráci s ním byly stoprocentně k tématu toho blogu, z diskuse jste tam zbaběle utekl - a právě proto jsem sem napsal, že zbaběle utíkáte z diskuse - poté, co jste svůj zbabělý útěk předem sám avizoval (resp. utíkáte z diskuse ve smyslu, že míváte ve zvyku utíkat z diskuse, pokud se pro vás nevyvíjí příznivě). Takže, pane Hannigu - pokud opravdu z diskuse "neutíkáte" - vrátíte se tam do té diskuse - anebo budete i nadále zbabělec, který tam bude před naprosto relevantními výhradami i nadále strkat hlavu do písku? Vrátíte se tam - a vysvětlíte jak jste na to přišel, že se Adam Bartoš "změnil"? Když dodnes nevzal zpět svá veřejně vyřčená slova o tom, že "2.sv.válku rozpoutali Židé"?

No nic, pane Hannigu. Zda nejste nebo jste srab, který se bojí diskuse, ukážete tím, zda se tam do té diskuse vrátíte - resp. tím, zda pod vašimi budoucími blogy budou nebo nebudou otevřeny diskuse.

0 3
možnosti
LV

Vypadá to, že jste byli s panem Vladimírem Zemanem na stejném PŠM. Máte stejný domácí úkol.

2 0
možnosti
Foto

P75e71t43r 20H63a54n34n59i32g

18. 3. 2019 10:14

Děkuji Pane Vitho, že jste mne na článek pana Zemana upozornil. Není to zadání, ale prostě historická fakta, která si můžete kdekoliv v literatuře dohledat. Každý kdo si přečte výsledek Locarnské dohody (tTeatment of Locarno) z roku 1925 a kde byly Německu a Francii (včetně Belgie) dány záruky státních hranic, čili západních hranic Německé říše, ale Československu, Rakousku, Litvě a Polsku dány nebyly, lišáckým jednáním německého ministra zahraničí a říšského kancléře Gustava Stresemanna (a to ještě Výmarské republiky - Hitler byl ještě naprosto bezvýznamný).Čili Německo, ještě bez nacistů a Hitlera, už tehdy usilovalo o naše pohraničí. Beneš Masaryka mylně informoval o výhodnosti Locarnské dohody pro nás.. Beneš je viníkem jak německé okupace, tak toho, že jsme se stali jak pravil Jan Masaryk Stalinovými pohůnky. Mimochodem za tu lumpárnu dostal v roce 1926 Gustav Stresemann Nobelovu cenu míru.

3 0
možnosti
PS

P74e32t75r 25S88k31á86c21e14l

16. 3. 2019 18:47

Moc a blahobyt každého státu na světě se odvíjí od výkonného průmyslu. K tomuto moudru jen dodám za sebe, že i od výkonného zemědělství, neboť jiný moudrý řekl, že osudy národů závisí na způsobu, jak jsou vyživovány!

K soutěži s Německem - jen aby se nedostal kurz naší koruny k marce (vlastně oni se jí vzdali bez boje), jako byl v roce 1938. 3 : 1, vlastně 1 : 3 v náš prospěch, za jednu korunu jsi tedy měl tři německé marky! S příchodem Hitlera byl kurz hned opačný a o to hlavně šlo našim tzv. "spojencům" Počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se napálit nenecháme.

Rok 1938 - do toho data naši vynálezci vyhrávali patentové spory u mezinárodních soudů a svět jim/nám platil ve velmi tvrdých měnách. Firma Baťa a další byly noční můrou všech jejich konkurentů ve světě. Takže vsuvka paní red. Kroužkové že jde o složitou záležitost nebyla a není na místě. Prostě nás tehdy ekonomicky zruinovali.

Rok 1968 - i M. Allbrichtová přiznala, že se nás USA nezastaly, nezastavily tanky. I tehdy náš průmysl skvěle konkuroval světu - Š 1000 MB (naše rodina si ji pořídila za dva roky spoření) byla lepší než Renault R 8, naše autobusy, trolejbusy a el. lokomotivy byly žádané. A to nemluvím o vodních turbínách z ČKD Blansko.

Rok 1990 - to bylo v uvedeném roce slibování od našich "spojenců", jak nám ekonomicky pomohou, abychom se hospodářsky pozvedli. Logice tedy odporuje, že by oni chtěli, abychom je dohnali. Výsledkem jejich pomoci potom byly krachy světově proslulých značek - Poldi, Tatra (dnes se pozvedá), ČKD, Zetor, Adast, Metra, atd. Takový stav u nás museli jejich firmy přímo oslavovat, protože jsme jim vyklidili světové trhy. Např. Zetor ještě v roce 1990 dodával traktory do 80. zemí světa. Osobně jsem se Ing. Chalikovem (ředitel Zetoru), který stál za úspěchy Zetoru, znal. Chválí jeho tisíce spokojených zaměstnanců Zetoru v Brně. Kdo a za co bude chválit naše politiky, kteří nás za 29 let dovedli tam, kde jsme? Neschopní chlapci, neschopni používat zdravý rozum

16 2
možnosti
BV

>>Počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se napálit nenecháme<<

Pane Skácele - tohle jsem si od vás zde v různých diskusích přečetl již mnohokrát - desektrát, dvacetkrát, možná třicetkrát. Hodně obehraná písnička - a navíc naprosto nesmyslná. Zdůvodním. Opět.

>>Rok 1938 ... Prostě nás tehdy ekonomicky zruinovali.<<

A proč si, pane Skácele, na nás ti "zlí" tak zasedli? Proč ne na někoho jiného? A opravdu se domníváte, že 2.sv.válka byla "zinscenována" jen a jen proto, "aby bylo Československo ekonomicky zruinováno"? Nebylo to náhodou tak, že k Mnichovu došlo proto, protože se Západu tehdy nechtělo válčit - a naši spojenci tehdy doufali, že to s Hitlerem nějak "skoulej"? Jistě, bylo to krátkozraké - ale že by v tom byl "záměr nás ekonomicky zruinovat" - to je opravdu hodně přitažené za vlasy. Opravdu se tak velký nesmysl snažíte byť jen naznačit? (to byla jen řečnická otázka - já vím, snažíte - znám vás už docela dlouho a vím, že toto je vaše "oblíbené téma"). Opravdu neuvěřitelné...

... pokračování příspěvku ve vlákně... :

0 1
možnosti
JR

J37a83n 68R90á85ž

16. 3. 2019 18:28

Zajímavý článek o zákulisí "Mnichova" a hanebném jednání Neville Chamberlaina jsem našel v archivu Radio Praha: https://www.radio.cz/cz/rubrika/special/v-roce-1938-se-vedla-bitva-i-na-rozhlasovych-vlnach

4 0
možnosti
PJ

Děkuji. Poučný článek. Nemělo by se zapomínat.

12 0
možnosti
JK

Snad ještě k "výhonkům" národního socialismu. Jedním z průkopnických výhonků byla Česká :-) strana národně sociální, ustavená v Rakousko-Uhersku v roce 1897.

Dále Národně socialistická strana Francie 1903. S marxismem neměly opravdu, ale opravdu, nic společného. :-) Spojeny byly se širokým socialistickým hnutím (v principu navazujícím na Velkou francouzskou revoluci), jako jedna z jeho forem. Toto hnutí mělo také podobu utopickou (Owen) nebo křesťanskou (papežská encyklika Retum novarum z roku 1891), na kterou dodnes navazují Lidovci .....

Dějiny nejsou ani jednoduché, ani černobílé. :-)

6 0
možnosti
PS

P56e96t44r 15S92k32á12c53e16l

16. 3. 2019 18:11

Nebudeš bráti jméno Boží nadarmo...

3 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik