Diskuse

Agrese

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Hannigu - bylo "agresí" i to, když tehdy spojenecká vojska překročila předválečné hranice nacistického Německa?

0 0
možnosti
JD

Dobrá otázka . A je agresí Západem podporovaná intervence Saudské Arábie v Jemenu ? Co myslíte vespolek?

Možná se takto dobereme k chápání toho pojmu.

2 0
možnosti
IH

Je zajímavé, že autor nikde nezmiňuje provádění genocidy od těch našich spřátelených Srbů?

Nikdo prostě nechtěl připustit další masakry jako ve Srebrenici.

2 1
možnosti
JD

Mám dojem, že článek je o něčem jiném. Pokud bychom chtěli tu situaci rozebrat s cílem, kdo byl primárně agresor a kdo oběť, asi by bylo třeba dostat se daleko dále do historie a zkoumat soužití muslimů s křesťany nejspíš až od dob, kdy Balkán pohltili Osmané.

2 1
možnosti
JS

J32o48s68e85f 14S85u20k

1. 4. 2019 10:17

jsem rád, že byl ten vícestranný válečný konflikt ukončen...Když se střílí, těžko se jedná..

1 0
možnosti

Problémem podobných diskusí bývá, že není cíl dojít k tomu, co se stalo, ale moralizovat.

3 0
možnosti
MR

Vážený pane moderátore Veverko, již dvakrát jsem se vás ptal na názor, co si myslíte o videu 7 zemí do 5 let, kde US generál Wesley Clark, stále jakoby nevěřícně, prozrazuje z r ů d n ý plán USA. Máte na jeho výroky vlastní názor?

Takže odkaz do třetice a už se ryze f a k t i c k é otázce pokud to dokážete, nevyhýbejte, předem děkuji!

https://youtu.be/LXrnprlMyB8

A konečně vás prosím, abyste zanechal veškerých osobních urážek. Ostatní to jistě nudí, sporných témat je mnoho a i tak se neshodneme ani na tom, co je relevantní a faktické. – Pro mě výrok US generála Wesley Clarka faktický je. Komentář si zaslouží. Video je u nás zcela ignorované mainstreamem.

Vzniklo dlouho před tím, než Západ zcela rozvrátil Libyi. Stojí za to, dohledat si aktuální informace o Libyi: Část zřejmě ještě stále ovládá ISIS, další kusy země různí kmenoví vůdci... Dříve, tedy ještě pod plukovníkem Kaddáfím, se přitom Libyji říkalo "africké Švýcarsko".

Takže nejde jen o srbské Kosovo, ale i o africkou Libyi. Vždy jde o tentýž scénář: Vláda se označí za špatnou a násilnickou, následně je země uvedena do masivního chaosu (Libye, Sýrie, Irák, Afghánistán...). Průběh války zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Vojenská_intervence_v_Libyi

►Libye se od svržení dlouholetého vůdce Muammara Kaddáfího v roce 2011 nevzpamatovala z chaosu. O vládu kromě mnoha ozbrojených skupin usilují dva kabinety. Ten na východě, který má podporu Libyjské národní armády (LNA) generála Chalífy Haftara, neuznává vládu v Tripolisu, jež má podporu OSN. Listopadová mezinárodní konference o budoucnosti Libye, na níž se po půl roce opět sešli lídři obou znesvářených táborů libyjského konfliktu, skončila bez dohody. Politického a bezpečnostního zmatku v zemi využívají džihádistické skupiny, které v posledních letech uskutečnily mnoho krvavých útoků.◄

Viz zde: https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ozbrojenci-zautocili-na-sidlo-ministerstva-zahranici-libye-t/r~b8f5af1c082e11e9b2380cc47ab5f122/

6 3
možnosti
BV

Pane Rusku,když vám to video okomentuji,vy stejně veškeré mé argumenty zde v diskusi uvedené budete ignorovat. A dál budete lhát,že zde "urážím" oponenty - ano,beru na vědomí,že vás argumenty "uráží" (napsal jste nehoráznost >>A konečně vás prosím, abyste zanechal veškerých osobních urážek<< - kde jsem koho "osobně urazil",vy lháři?)

Nicméně přestože chápu,že i nadále budete lhát a ignorovat argumenty,to video vám okomentuji:

Ano,George Bush junior se v politice choval jako slon v porcelánu. Wesley Clarke je politik Demokratické strany,proto Bushe kritizoval. Oni tam totiž mají demokracii - a to,že Bush junior udělal mnoho chyb tam nikdo nikomu nemůže zakazovat tvrdit,notabene,když to je pravda. Vy z toho ale vyvozujete závěry,které se vám hodí - těch "7 napadených zemí" - on někdo napadl Irán? A v Sýrii a Libyi došlo ke vzpouře proti místním despotům - a v Sýrii Rusko toho despotu zachránilo. V Libyi nikoli,naštěstí. A ano,zcela jistě je chybou,že Amerika neměla předem jasno,co udělat poté,co pomůže lidem v Libyi zbavit se diktátora. To,že Kaddáfí skončil,je jednoznačně pozitivní - pokud máte pocit,že Libye byla "africké Švýcarsko",přál bych vám,abyste tam v době,kdy tam vládl Kaddáfí,pár let žil.

A ještě co se týče toho,že George Bush jr. byl v politice slonem v porcelánu - dnes je,díky vydatné pomoci putinovských trollů,prezidentem v USA ještě mnohem větší slon v porcelánu - a pokud se dobře pamatuji,lidé jako vy se tenkrát, když byl zvolen, tetelili blahem. Řekl bych,že vaše argumentace je trochu nekonzistentní,když tady teď operujete slovy politika z Demokratické strany - a když byl zvolen Trump, ještě horší slon v porcelánu, než byl Bush jr., tvrdili lidé z všeho "názorového tábora", že jeho protikandidátka byla "ztělesněným zlem" a "kdyby byla zvolena, okamžitě by začala 3.sv.válka". Když nás v "marxismu-leninismu" "učili" o "dialektice", nikdy jsem nepochopil, co tím soudruzi chtěli "říct". Teď, i díky vám,už to vím. Prostě, dialektika, soudruzi! Dialektika!

0 0
možnosti
Foto

Vyvolání válečných konfliktů politiky USA kdekoliv na světě pro zachování amerických zájmů ve světě je znakem globálního poručníkování USA a snahou o udržení imperialismu USA v dnešní době. Jen k tomu nás USA potřebují v NATO. Jinak nikdy své závazky k ČR nedodrží a nemají taky proč.

3 4
možnosti
JR

J28a63n 69R45á98ž

31. 3. 2019 12:29

K článku jsem se dostal až dnes. Po přečtení jsem dal karmu, neb článek hodnotím jako objektivně vyvážený, co do prezentace faktů i jejich komentování.

Kéž by takové byly při hodnocení následků politiky velmocí všechny. Petře dík!

5 1
možnosti
BV

Ano, "kéž by byly všechny takto jednostranné"! To by byla panečku, paráda! ;-D

0 3
možnosti
JN

J17i81ř50í 68N86ě10m76e13c

30. 3. 2019 10:31

Velmi zajímavý článek a dík za něj.R^

Nicméně protože jsem nedůvěřivý a rád si fakta ověřuji, tak jsem trochu zapátral na téma schvalování přeletů NATO nad ČR a našel tento článek: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/ivan-david-jak-ceska-vlada-jednala-o-bombardovani-srbska

Když jsem si ho přečetl, člověk si říká, že na tom bombardování Srbska skutečně hodně věcí smrdí a náš názor NATO asi moc nezajímá.

8 1
možnosti
PS

P22e49t49r 76S13k69á61c58e86l

30. 3. 2019 20:46

Čímž se mi vybavila informace mojí spoluzaměstnankyně, která do Chorvatska několik roků jezdila za rekreací. Přitom s tamními obyvateli mluvila a její názor byl - v Jugoslávii to mezi národnostmi doutnalo, stačila jen rozbuška. A ta se komusi, kdo chce vyzkoušet nové a starých zbraní se zbavit, velmi hodilo. Jsou přeci diplomatické, ekonomické a další metody, jak vlády sužující svoje občany donutit k nápravě závadného stavu. Malý příklad - jedna prostá Chorvatka jí říkala: "Vidíš, jak ta mrcha Srbka mi tam vyžíná "moji" trávu?" I v takových maličkostech je třeba spatřovat příčiny, které později přerostou rámec slušné a tolerantní společnosti. Sounáležitost a regulace - tohle jsou dvě vlastnosti funkčního státu, funkční společnosti. A tohle Jugoslávii chybělo. Více viz kniha "Prolomení hradeb" na http://www.nastvanematky.cz/

4 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
BV

>>Kdyby pravdivé informace, jako tato, bez ideologického nádechu<<

Pane vy jste komik ;-D Prý bez "ideologického nádechu" - to už skoro vážně zavání nějakou opravdu povedenou parodií - pane Hannigu, to takhle necháte jen tak, aby si tu z vás někdo takhle tropil šprťouchlata? Nebo se i vy považujete za "politika píšícího blogy bez jakéhokoli ideologického nádechu"? ;-)

0 1
možnosti
BV

Velice vyvážený článek shrnující okolnosti zásahu NATO během krize v Kosovu:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2761238-uder-na-jugoslavii-zastavil-genocidu-v-kosovu-zeman-ho-tehdy-sam-schvalil-dnes-lituje

A za pozornost tam stojí, mimo jiné, i toto:

>>Šlo teprve o druhý zásah Aliance, která právě v roce 1999 slavila padesáté výročí své existence (prvním bylo bombardování bosenskosrbské armády v roce 1995)<<

- ano, i tehdy NATO zastavilo krveprolití v Bosně. A ano, i tehdy byly bombardovány srbské pozice. Srbové prostě byli jednoznačně ti, kdo v obou případech odmítali jakoukoli rozumnou dohodu - a mysleli si, že Západ bude bezzubý - a oni si budou moct "v klidu" zmasakrovat pro ně nepohodlné civilní obyvatelstvo. No, nevyšlo jim to. Západ není tak "bezzubý", jak by si mnozí proputinovští trollové přáli.

1 8
možnosti
JD

Mno jo, zákeřný nepřítel nezahálí. Samý proruský troll tady. Naštěstí máme ty elfy. :-P

1 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik