Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J49a10n 64Š14a54f40á98ř

12. 7. 2019 7:47

Žadatelé o trvalý pobyt, kteří nejsou rodinní příslušníky občanů EU musí minimálně splnit podmínku 5ti let přechodného nepřetržitého pobytu, musí splnit zkoušku z českého jazyka na úrovni B1 (tady se můžu plést, možná je to A2) a nesmí během těch 5. let mít závažný trestný čin. Pokud se jedná o rodinné příslušníky občanů EU, mohou o trvalý pobyt zažádat "už" po dvou letech a nemusí splnit zkoušky z českého jazyka. Všichni žadatelé o přechodný pobyt musí mít vyřízeno dost papírů ještě než přicestuje do ČR, PČR si následně orověřuje pravdivost údajů jejich ubytování (hlídka si obejde nahlášené místo přechodného pobytu a zeptá se sousedů, jestli tam cizinec vážně pobývá) a MV (referenti bezpečnosti státu) si prověří samotné žadatele (minimálně výslech). Za mě je to celkem rozumný přístup, který je spíš až na hraně toho nerozumného z pohledu žadatele/státu ohledně bezpečnosti kontra byrokracie. Počítám, že vy byste je nechal třeba ještě rok dva před udělením přechodného pobytu nechat sledovat UZSI v rodné zemi a pak ještě třeba 15 let pobytu v ČR BISkou, nebo by bylo milejší dát každému turistovi/ žadateli o pobyt na nohu gpsku, jak u domácího vězení? R^[>-]

2 2
možnosti
JS

Ta gps by mohla možná zachránit tu šestnáctiletou dívku od znásilnění, ale ještě jistější by byla vyhošťovací vazba;-)

Nakonec podmínky u nás nejsou nic tajného a lidé zde přicházejí dobrovolně, my přece nikoho k žádosti o azyl u nás nenutíme a v žádné z okolních zemí není válka a jsou to vše bezpečné země, takže žádný neodkladný důvod žádat zrovna u nás neexistuje.

2 0
možnosti
KB

K26a49r20e67l 49B78o83k

11. 7. 2019 23:24

Zaplať pán Bůh, že se jedná o neúspěšného kandidáta.

2 4
možnosti
Foto

P90e45t31r 87H35a87n90n45i84g

11. 7. 2019 23:39

Zaplať pán Bůh, že se zde jedná jen o hrstku diskutérů na rozdíl od více jak 5000 čtenářů mého článku, kteří se mnou souhlasí.

7 1
možnosti
Foto

Aha, tak proto byl v Turnově na tržišti takovej nával! ;-D

3 0
možnosti
Foto

P22e75t38r 27H28a43n53n81i59g

11. 7. 2019 15:33

A to se tu ještě v diskuzi neobjevil hlavní nenávistník.

0 0
možnosti
VV

Netusil jsem pane Hannigu, ze Milous Zeman sem chodi take diskutovat.

Par politiku jsem zde jiz zahledl, ale jeho ne.

Ostatne k tomu ma stejne ctveracka Ovcacka.

10 3
možnosti
LH

Firmy potřebují levnou pracovní sílu, a pracovníci sociálek zaměstnání. Proto dovážíme Ukrajince na práci a z Jihu lidi pro sociálku, aby to bylo vyvážené. Že se nedovíme koho a za jakým účelem, je rozumné, neboť se nešíří závist a nenávist. Evropa musí být barevnější, jak je v plánu, nebojte se. Snědí potomci nebudou muset za pigmentem k Jadranu...

2 2
možnosti
KS

Naprostá většina jsou Ukrajinci, Vietnamci a Rusové. Jinak mě vůbec nezajímá, kolik jich bylo, kdo ho dostal a proč. To mají na starosti jiní lidé, já mám na starost zase to svoje.

7 0
možnosti
JT

J17i85r74i 44T81i13c24h93y

11. 7. 2019 17:31

S Ukrajinci problemy nebudou, jejich deti chodi do skoly a budou z nich Cesi. Co si neprejeme je stalety problem s cernochy v USA a nebo miliony muslimcu na "zapade", staci jmenovat Francii, Belgii a Dansko.

5 0
možnosti
Foto

Dobrý den, změňte si název strany na Nerozumní a vesele publikujte další podobné nesmysly.

15 9
možnosti
Foto

P83e67t10r 90H78a61n90n22i52g

11. 7. 2019 15:32

Proč si myslíte, že právě Vy máte patent na rozum. Diskutéři, kteří považují má varování za nesmysly je podstatně méně než těch čtenářů, kteří nemají možnost diskutovat, ale kteří mé články vysoko hodnotí karmou. Navíc co je na tom článku nesmyslného. Nic nezpochybňuji, pouze se dožaduji na médiích informací. A to nejenom pro mne, ale pro další lidi, kterým není lhostejný osud této země a její metropole. Představte si, kdyby můj článek byl veden takovým nenávistným stylem jako Vaše jednořádková noticka, tak by vůbec neměl šanci na zveřejnění.

8 2
možnosti
TK

Do ČR přitéká bez vysoké množství imigrantů, často i z problematických muslimských kultur, ale jejich import je vzhledem k naturelu vzdorovitých Čechů prováděn obrácenou metodou než v Némecku, tedy ne pod hrdými hesly "Je to výzva!" a "To zvládneme", ale za pomoci mlčení médií, předstíraného odmítání migrace politiky a šíření bludu "Co hysterčíte kvůli jednomu migrantovi, žádní tu nejsou a žádní k nám nechtějí, protože máme nízké platy i dávky".

Není to pochopitelně pravda, je to jen "šméčko na lidi", pro obyvatele chudých zemí a zemí bez fungujících sociálních vymožeností je i ČR výhrou, navíc do Německa je to skok.

17 5
možnosti
TK

Ještě bych doplnil, že i když tato čísla nakonec člověk nějak dohledá, jedná se o ty lepší legální případy. Mnohem zajímavější by byla statistika cizinců, kteří u nás vegetují, ale nejsou u nás evidovaní. Tato čísla by musela dodat cizinecká policie za pomocí rozsáhlejších namátkových kontrol.

2 0
možnosti
VS

Samozřejmě a logicky narůstá počet žadatelů o trvalý pobyt, protože firmy potřebují lidi. Co je na tom divného?

2 1
možnosti
TK

Autor se tomu nediví, autor říká, že to číslo je na české poměry velmi vysoké, situace je mediálně do značné míry zamlčována a že máme právo na informace, odkud a za jakým účelem ti lidé k nám přicházejí, s čímž nelze než souhlasit.

13 1
možnosti
VH

Opravdu strašný počet vydaných víz! To aby se jeden zbláznil.

Kdyby si ovšem lehce nevygoogloval, že jen z Číny (s vizovou povinností) k nám přijelo v roce 2018 skoro 620 tisíc turistů.

Máte ještě nějaký problém?

4 11
možnosti
Foto

P82e31t43r 38H54a95n47n44i38g

11. 7. 2019 11:40

Pochyboval jsem snad v článku o tom? V podstatě vyzývám novináře, aby vysvětlili tuto noticku - sloupek v novinách aby nedocházelo k mylným interpretacím - fake news. Ta zpráva může být jak pozitivní, tak negativní. Myslím si, že pro soudného čtenáře nepůsobí můj článek (pokud si jej skutečně přečte celý) nijak negativně. Ovšem asi jsem nepočítal s těmi, kdo chtějí neustále nalézat nějaké negace na někom, kdo nezpívá zcela přesně podle jejich not a má někdy i své originální nuance. Ach, té nenávisti je u nás nějak příliš.

3 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik