Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Paní Bošková. Také jsem se zastávala V.Havla až do roku 2005. Jeden z mých příbuzných byl policista a chodil hlídat Havla. Vyprávěl mi jak pil a zahýbal své ženě. Já jsem tomu říkala, že je alespoň dost známí a to se mu když se stal prezidentem hodilo. V roce 2005 přišel do mé kanceláře muž, který přijel z Francie. Vyprávěl mi jak byl v ČR s Miterrandem v base za Havlem a překládal mu jak má napsat scénář převratu, který jsme nazvali SAMETOVOU REVOLUCÍ. Když se mu to povede, tak bude prezidentem. Na západě jsme s tímto názvem k smíchu. Nemohla bych volit KSČM, proto že GORBAČOV CELOU VÝCHODNÍ EVROPU PRODAL USA. Dostal za to mnoho milionů dolarů. Proto v Rusku bohatí lidé mohou platit dolarem. Účelem převratu bylo, ZRUŠIT TADY VEŠKEROU VÝROBU A Z NAŠEHO STÁTU VYTVOŘIT STÁT OTROKŮ ZÁVISLÝCH NA ZÁPADNÍCH PODNIKATELÍCH. To jsem vyčítala Klauzovi. Ten pán mi položil otázku: Kdyby jste si mohla vydělávat 40 000,-Kč měsíčně, nebo 140 000,-Kč měsíčně, co byste si vybrala? Musela byste ale poslouchat prezidenta. Jinak byste skončila v některém sudu v Oravské přehradě. Ten pán mi 3 hod. vyprávěl co vše musel Havel nechat zrušit aby byl prezidentem. Povedlo se mu to! Do dnes jsou mu někteří občané vděčni, že si nestačíme zajistit ani potraviny a jsme vděčni západním státům že si od nich můžeme kupovat to, co jsme sami prodávali do celého světa. V roce 2009 jsem se dověděla že budeme otroci MUSLIMŮ, kteří nás budou zabíjet a vznikne tak III. světová válka. Pak se rozhodnou kdo nás zachrání jak tomu bylo v roce 1945. Zachránili nás RUSOVÉ a západní Evropu USA. Podle toho jsme také skákali a skáčeme zas. Podle toho jak se dohodli RUSOVÉ S KOMUNISTY. Spoustu jich přelezlo do jiných stran a vládnou nám zase. Je to ale naše věc podle koho skáčeme. Panu Hannigovi se to nelíbí a chce to změnit. Spousta našich občanů to nechápe a nechce změnu. Nemyslí do budoucna.

1 1
možnosti
AF

Závist mnoha lidí je dost velká. Gottovi závidí někteří lidé jeho oblíbenost, proto že o ně se nikdo nezajímá a málo kdo je zná. Panu Hannigovi vytýkají že kandidoval na prezidenta proto, že ho neznají a nevěděli že kandidoval jen proto, že měl obavu aby nebyl zvolen Drahoš, který je podporován MUSLIMI a západními státy, které chtějí zničit náš stát. To ví Petr Hannig od roku 2009 a chce tomu zabránit. Bohužel, sám to nezvládne a jak sleduji názory mnoha občanů, tak se přesvědčuji že jim na budoucnosti svých potomků nezáleží. Už v roce 2009 se v EU domlouvali jak zlikvidují ČR. ZATÍM TOMU BRÁNÍ PREZIDENT ZEMAN. On ale nebude dlouho prezidentem. Je tady mnoho stran a hnutí, které nechtějí skákat jak se v Bruselu píská. Bohužel se nedokáží dát dohromady a proto se do sněmovny nedostanou. Stačilo by jedno: V příštích volbách se spojit do strany ROZUMNÍ a zvolit jí. Pak si budeme vládnout sami.

1 1
možnosti
BV

Pane Hannigu, opravdu se nestydíte za to, že vás zde podporují takto nevzdělaní a zaslepení lidé?

0 1
možnosti
VB

O V. Havlovi napsal výbornou knihu p. Žantovský: nezastíral některé Havlovy stinné stránky, ale učinil tak s nesmírným citem, měl ho rád pro jeho nesporné přednosti, které bohatě vyvážily některé jeho slabiny. Havel si od bolševiků nechal zničit zdraví, neohnuli ho. Jako prezident nás reprezentoval ve světě tak, jak to ani trochu nedokázali Klaus či Zeman. Opakovaně podporoval u nás zakrnělou občanskou společnost s poukazem, že málo angažovaní občané velmi vyhovují našim korupčníkům. Byl to "pravičák", ale pochopil chvíli, kdy bylo nutné podpořit mj. socdem, aby se dostali od vesla jedinci, kteří moc zneužívali (p. Zeman se pak zasloužil o rozložení socdem, takže vlastně nahrál dalším korupčníkům). Vážení, neznám nikoho, kdo by v sobě neměl nějakou tu slabší stránku, záleží však na tom, zda si ji umíme přiznat, bojovat s ní a vyvažovat ji svými lepšími stránkami. Hlavně se mi nelíbí, když někdo kope do někoho, kdo se už nemůže bránit (např. odsudky p. Zemana vůči už zemřelému Havlovi). A pokud jde o Gotta, nejspíš mu někteří závidí jeho stále silné charisma. Docela by mě zajímalo, co by se stalo v rodinách strejců z ÚV KSČ, kdyby se Gott v Divadle hudby vzbouřil: mužská část komunistických rodin by se po něm dosti vozila, ženská část - manželky, dcery a milenky by za Gotta orodovaly, jenže v politice tehdy (i dnes) vládli jedinci mužského pohlaví (nebyli to muži, ale spíš třasořitky, ovšem měli bohužel značnou moc). Tehdy se vyhazovali naši občané ze zaměstnání i z hodiny na hodinu, mého kolegu takto vyhodili pro to, že chodil do knihovny britské ambasády - tajní si ho dali na seznam "přítele kapitalistů"). Gott tohle věděl, nechtěl riskovat ztrátu své profese, kterou dělal jedinečně dobře a neuměl si představit život bez ní. Soudruzi nám tehdy vzali Havla, Kubišovou, Wericha, na určitý čas i Hrušínského atd. Na koncertech Gotta se lidé mohli nadechnout pocitu svobody, za to mu většina z nás zůstává vděčná.

1 1
možnosti
PS

P13e95t37r 59S34k37á92c29e13l

21. 7. 2019 23:10

Nic proti Vašemu názoru, ponechejte si ho. Ale jak uvádíte:

Opakovaně podporoval u nás zakrnělou občanskou společnost s poukazem, že málo angažovaní občané velmi vyhovují našim korupčníkům.

Takže podle Vás podpořil angažované občany svojí informací, že "...nitky StB vedou do JZD Slušovice..."? Nebo tím, že dal rázný impuls ke zrušení zbrojovek, aby díry na světovém trhu po nich rychle a elegantně ve vší tichosti zaplnily zbrojovky našich"spojenců"? Po pravdě - za co jemu v USA odhalili bustu?

Sám se jako občan/dědic neangažoval, neboť nechal zchátrat Barrandovské terasy. Uvedli to "Reportéři ČT".

Neodsuzuji, jen konstatuji, do nikoho nekopu. Ale historie by se měla sestavovat podle pravdy a skutků. Skutky přesvědčují a těch bylo jaksi v jeho stopě pomálu. Ani slůvkem nekritizoval naši vládu, které po roce 1990 krachovaly světově proslulé značky - ČKD, Poldi, Tatra, Adast, Zetor, Tylex, a další. O pozdějších aktivitách EU ani nemluvě, viz:

Cukrovar v Hrochově Týnci:

Do EU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - „ceniči zubů“ tehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst až z Bruselu. Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovar Hrochův Týnec:http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnější obrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!??

0 1
možnosti
VN

Docela jste mne rozesmál. Tvrdit, že Miloše Zemana miluje většina národa...to je lež jak věž. Pokud se nemýlím, v prezidentské volbě těsně přesáhl 50% a volební účast nebyla 100%.Lze tedy spíše předpokládat, že Zeman je spíše většině národa naprosto ukradený. Spousta lidí volila MZ z toho důvodu, že byl "jednookým mezi slepými". Nikoliv proto, že by jej milovala. Že zkrátka jiná výraznější postava k dispozici nebyla. A ke Karlu Gottovi. Já nechci v žádném případu bagatelizovat jeho pracovitost a pokoru. Aby někdo dosáhl toho, čeho dosáhl on, tak musel hodně tvrdě dřít. Ale zároveň si kladu otázku. Kdyby se dnes narodila stejně talentovaná a stejně pracovitá osobnost, dosáhla by stejného úspěchu ? Já si myslím, že nikoliv. Vedle toho, že KG byl nemírně pracovitým a houževnatým člověkem , měl také obrovskou kliku na lidi kolem sebe. Na špičkového skladatele Karla Svobodu , na špičkové muzikanty typu Steidla a podobné, kteří se vzdávali svých hudebních vizí a proudů ve prospěch cestování na západ a vydělávání tvrdých valut. I jak známo, KG uvažoval jeden čas o emigraci. Traduje se ,že tuto myšlenku zavrhl po rozhovoru se svým německým producentem, protože by pro německé publikum ztratil punc jedinečnosti. Zpěvák ze země za železnou oponou se zkrátka prodával lépe,než domácí zpěvák. Jinak ohledně pop music a minulého režimu . Celá generace tehdejších zpěváků může být komunistům hodně vděčná, neboť jim soudruzi zajistili monopol na trhu. Žádná muzika ze zahraničí se zde nehrála a soudruzi rozhodovali o tom , co se bude hrát. A komu bude zakázáno hrát. No a tak publikum poslouchalo Gotta, Zagorovou, Vondráčkovou a další, protože nikdo jiný zkrátka nebyl. A tito umělci se jim tak zaryli pod kůži, že je poslouchají dodnes. Apropos...jak význační lidé jsou Karel Gott a Miloš Zeman..to ukáže teprve budoucnost.A já si myslím, že za takových 50 let nebude 95% národa vědět nic ani o Gottovi , ani o Zemanovi. Ale filmy "nicky" Svěráka se hrát budou vesele dále.

1 2
možnosti
VB

Tak ještě jednou: Mnoho našich občanů, kteří chodili v r. 1989 na demonstrace, je zklamáno dalším vývojem, kdy do státu obratně pronikla česká i další mafie, kdy vrcholní politici - kromě Havla, nedělali nic pro duchovní život naší společnosti, spousta veřejných peněz se masivně rozkradla. Část těch, kteří chtěli odstavit děduly z ÚV KSČ, chtěla jen volný výjezd na Západ (za materiálním blahem) a osobní prospěch, nikoli kultivaci našeho státu a řádnou správu věcí veřejných, a bohužel stále se znovu vynořují jedinci, kteří nás chtějí izolovat od světa, abychom nemohli srovnávat jejich "schopnosti" se Západem. Osobně jsem ráda, že vzniklo hnutí Milion chvilek pro demokracii, naše společnost potřebuje nový impuls, nikoli nové strany, ale občanskou kultivaci tradičních evropských stran nebo stran, které se k nim chtějí skutečně blížit. Jako občané - voliči zkoušejme oslovit ty, kteří se nám aspoň relativně zdají jakž takž únosní v civilizované Evropě a vymáhejme od nich dobrou práci podle západních vzorů (tam se neřeší platy lékařů či učitelů, ale řeší se jednotlivé resorty primárně pro uživatele služeb, teprve sekundárně či paralelně se samozřejmě zlepšují i podmínky pro profesní pracovníky, ale na prvém místě mají při reformách být vždy občané, jimž má daná oblast dobře sloužit; u nás ale moc reforem ještě neproběhlo, zastavili jsme se na samém začátku a v něčem se vracíme před r. 89). Co vědí naši straničtí činovníci o průběžných reformách v západních zemích? Kdo si kdy zajistil nezávislou analýzu - bez komerčních či osobních tlaků zúčastněných? Kdyby to šlo, dnes bych radši emigrovala tam, kde dvě a dvě jsou čtyři, nikoli tři (např. Rakousko, Švýcarsko...).

1 2
možnosti
PS

P84e21t43r 50S30k33á98c96e63l

19. 7. 2019 23:37

I já jsem zklamaný vývojem u nás po roce 1989. Např. nevím, proč se ve školství alespoň částečně nevyučuje podle odkazu našeho velikána. Např.:

„Všeobecné porušení světa se začíná hned v kořenech...“ » J.A.Komenský.

Chtěl bych si dát do mozaiky skutků pana Havla další dílek. A tak mi sdělte, co pan Havel dobrého a záslužného pro duchovní život našich občanů udělal? Skutky, nikoliv slova, přesvědčují.

I jemu např. pan Pecka, pekař z Chrudimy, psal a žádal jej o podporu v jeho činnosti za zrušení nesmyslného "letního času". Bez odezvy. Logicky - pan Havel neměl děti a tudíž nemohl chápat škodlivost LČ, kdy děti školou povinné již 40 roků (od roku 1979 trvale) od března do října vstávají denně o hodinu dříve!

0 1
možnosti
VB

Panu Skácelovi: TG Masaryk byl prezidentem na nejvyšší mezinárodní úrovni, za jeho života by nás západní spojenci "nehodili přes palubu", p. Beneš na to neměl. Masaryk byl mj. vzdělán ohledně správného fungování státu (tak jako je dnes na to připraven bývalý kandidát na prezidenta Pavel Fišer - prestižní zahraniční školy pro úředníky na nejvyšší úrovni, a prokázal, že to studium nebylo nadarmo, jenže většina našich občanů ho v době voleb dostatečně neznala). Masaryk předvídavě chtěl "společnou Evropu", nechtěl se ani za každou cenu trhnout od Rakouska (kdyby tehdy bylo schopno státních reforem, modernizace státu, zůstali bychom v něm patrně jako jedna ze spolkových zemí Rakouska, k založení nového státu se Masaryk rozhodl, když mu bylo jasné, že Rakousko-Uhersko v dané chvíli není připraveno na žádoucí změny). Ale nerušil funkční věci vytvořené Rakouskem: dokud neměl na stole nový zákon s důkazy, že patří v Evropě k těm nejlepším, pak nechal běžet věci ve státu podle Rakouska, aby to nebylo pak v praxi horší než za Rakouska, resp. uznával, že nebylo v Rakousku vše špatné. Nikdy by se nedopustil takových pochybení jako nynější prezident Zeman, který vyšplhal do vrcholné politiky po zádech socdem a pak tuto stranu zradil a doživotně se jí hodlá mstít bez ohledu na její členy či voliče, o jeho útocích na novináře ani nemluvě atd. Masaryk byl holt vzdělaný, kultivovaný, jemný člověk (např. nechlastal), byl to zásadový a pevný člověk, komunisty (bolševiky) a jim podobné totality měl prokouknuté už na začátku 20. st. - kolem r. 1920 napsal vynikající článek na téma bolševismu v Rusku. V. Havel neměl dostatečné vzdělání pro správu státu, ale nahrazoval to jinými svými přednostmi, uměl si zajistit odborné poradce, naslouchat jim a měl velký cit umělce i člověka. Až budou nové volby, rozhodně budu pro Pavla Fišera - podle Masaryka mu nejde o osobní prestiž, ale o službu veřejnosti, věřím mu.

0 1
možnosti
PS

P78e98t26r 75S64k56á73c27e93l

19. 7. 2019 23:43

Díky za slušnou a jasně formulovanou diskuzi.

Ale - když se pan Masaryk nechtěl za každou cenu trhnout od Rakouska, proč nakonec tak učinil? Měl odstoupit, když se nenaplňovala jeho zásada - tak to má v politice být. Jistě víte, kdo a jak ho v drobení středu Evropy na malé státečky podporoval. Kde žil a pobýval (i v USA), komu tedy sloužil.

Západní spojenci by i pana Masaryka převálcovali, naši předkové tehdy zbudovali mocný a na tu dobu blahobytný stát. A to bylo trnem v jejich oku, víte?

0 1
možnosti

P89a69v15e53l 83Š59u56n36d84a

18. 7. 2019 16:16

Lepší nadšené nedochůdče s vizí, než zapšklý geront, pane Hannigu. Souhlasím ovšem s Vaším názorem na pana Gotta - čest a sláva mu.

1 1
možnosti
PS

P49e76t18r 17S78k16á41c36e48l

18. 7. 2019 22:19

Jenže ony vize zapadají až moc podezřele do proudu, který nás vede opět do pekel. Nebo si myslíte, že naši tzv. "spojenci" (Východ i Západ) to s námi mysleli v min. století dobře a myslí to i nyní tak? Třikrát nás hodili přes palubu (roky 1938, 1968 a 1990), počtvrté se napálit nenecháme.

Podle čeho soudíte, že pan Hannig, prosazujíc zdravý rozum do politiky od roku 2002, je pesimistou a/nebo škarohlídem? Všem je nám potřeba zdravého rozumu...R^

2 0
možnosti
VB

Na okraj diskuse bych podotkla, že K. Gottovi v r. 1977 zemřela jeho maminka, kterou měl určitě velmi rád; i kvůli našim blízkým jsme v některých případech nedokázali emigrovat ani se víc vzepřít režimu - např. s ohledem na staré rodiče nebo na děti (mému příteli StB vyhrožovala, že ho uvězní a jeho matka zemře, protože se o ni nikdo nepostará, jiným zase sebrali děti, takže to byla velmi těžká a nejistá doba, přesto Gott právě v tom blbém roce nazpíval píseň o Palachovi).

0 0
možnosti
VB

Mne osobně trochu mrzí, že Karel Gott pominul fakt, že nemáme v současnosti dobrého prezidenta, který by byl na určité úrovni, nicméně K. Gott to zřejmě bere tak, že to ocenění dostává především od svých příznivců, byť z rukou hlavy státu. Gott i my ostatní si jsme vědomi toho, že český národ - až na výjimky - má o seriózní prezidenty nouzi.

1 2
možnosti
PS

P44e38t17r 73S63k65á17c39e89l

18. 7. 2019 22:24

Není na světě ten, kdo by se zavděčil lidem všem. A které prezidenty seriózní máte na mysli? Na každé cosi vyplouvá a obávám se, že ještě vypluje. Ale pan Zeman je nejlepším řešením, které se při volbách nabízelo. Nyní bychom měli hledat dalšího kandidáta (máme na to dva roky), podobně jakým byl v roce 1968 Ing. Jiří Hanzelka. Znali ho v 80. zemích světa! Mj. i proto se naši tzv. "spojenci" tehdy zalekli jeho kandidatury, protože by převálcoval všechny šéfy vlád Evropy, jak na Východě, tak i na Západě. Proto se dohodli na příjezdu tanků a na určitou dobu na otevřených hranicích. Těmi od nás utíkali mozky, lemplové dobře věděli, že by je šupem vrátili opět a/nebo že by se v zahraničí neupichli. A to nás ničí...

0 1
možnosti
Foto

I já mohu klidně provolat "Ať žije pan president!" A to někde na své milované Vysočině v kruhu rodiny. ;-D

2 5
možnosti
PS

P28e95t82r 44S97k45á87c95e23l

17. 7. 2019 19:49

Ono taky i dnes platí:

„Nesouhlasím s tím co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat » Voltair.

Víte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik