Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P26e61t77r 82S60k75á26c97e73l

29. 11. 2019 23:13

Takže M.Allbrichtová si vymýšlí, když lituje, že se nás USA jakkoliv (!) v roce 1968 nezastaly.

Proč překračovat oponu? Stačil jeden telefonát horkou linkou, Brežněv nebyl žádný hrdina. Ale proč by USA za "malou" zemičku orodovala, že? A chová se stejně dodnes.

Navíc jak vysvětlíte fakt (když tedy nežádali), že okamžitě neuzavřeli neprodyšně naši státní hranici? Přes ni na Západ totiž utíkali naši vzdělaní lidé, úlitba od Ruska. Něco za něco, tak to v politice mocností chodí po staletí.

0 1
možnosti
JM

Opravdu myslíte, že USA měly v roce 1968 vyvolat 3. Světovou válku kvůli státu, který byl členem nepřátelské Varšavské smlouvy a kde docházelo k boji 2 komunistických frakcí ? Mimochodem, dnes, když vím co byl Dubček zač, tak ho hodnotím hůře než Husáka. Ten alespoň nebyl srab, odseděl si své a choval se odvážně, svým odmítáním k doznání se během politických procesů dokonce leckomu zachránil krk. A dokázal v roce 1989 důstojně odejít.

Dubček, kterému celý národ věřil, byl již před srpnem totálně bezradný, na zásah Rusů v podstatě čekal - nepřál si ho, ale nepokusil se vůbec o nic. Kdyby sovětští generálové měli trochu trpělivosti, sejmula by ho Bilakova klika nebo by posvětil zásah on sám.

Je zodpovědný za počátek normalizace, za pendrekovy zákon, no a ten jeho pláč v prosinci 1989, když mu sdělili, že prezidentem bude Václav Havel, to mě dorazilo.

4 0
možnosti
VN

Upřímně řečeno si nedovedu představit, že by se SSSR vojensky angažoval v nějaké latinskoamerické zemičce , patřící do sféry vlivu USA.

1 0
možnosti
PS

P26e88t45r 57S46k77á96c57e91l

30. 11. 2019 20:34

USA opečovávají jiné kontinenty a Evropu zvláště již 170 let. Takovou dobu se na území USA neválčilo, navzdory dvěma "světovým" válkám. Jejich zbrojovky potichu přijímají zisky a co teprve farmacprůmysl! V roce 1992 se v Zálivu ještě nebojovalo a už vojáci dostávali injekce proti antraxu, proti neštovicích a kdo ví proti čemu ještě. Natož v průběhu a po válce těch patáků, pomůcek a obvazů co se spotřebuje. Přitom je vše tak snadné - zveřejnit kdo masívně zbraněmi podporuje Palestince a další nespokojence, kteří neumí nic jiného než používat násilí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik