Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po revoluci se zrusili linky na vody do lahví,začala doba plastů, zlikvidovali přepravu zboží vlaky, zamořili nás tiráky.

Zlikvidovali zemědělství, teď tu baštime mrtvý mléko, sýry . Vše se nesmyslně dováží.

1 0
možnosti

Úplně v tomto příspěvku slyším ono okřídlené "zlatí komunisti"...

0 0
možnosti

Dole v diskusi jsem se dočetl o experimentu zvaném "myší ráj" - a zde jsem nalezl zajímavý článek na toto téma:

https://dennikn.sk/blog/22911/mysi-raj-upadok-spolocnosti/

>>Komfort bytia sa stal našim mentálnym väzením. Je príliš ťažké z neho vystúpiť, lebo jednotlivci aj svetové politiky túžia po kontinuálnom raste. A ten tu bude iba dovtedy, kým nás nezastaví nedostatok zdrojov alebo celkové zrútenie sociálneho systému. Ten bude zložený s jedincov, ktorí vďaka blahobytu nebudú vedieť ani chcieť nič pre záchranu ľudstva urobiť. Dôležité pre nich bude prežitie ich samých.<<

Co mi to jen připomíná...? Lidi, kteří nejsou ochotni pro záchranu lidstva nic udělat - a dokonce se jim podařilo si vsugerovat i to, že žádné nebezpečí nehrozí - a že ti, kdo se např. snaží zabránit klimatické katastrofě, jsou "zelení totalitáři". A že nejrozumnější, co můžeme dělat, je nic na chování lidstva neměnit, dál si "pečovat o své vlastní kožíšky" - a ono to tak zůstane navěky. A když ne, tak co, že jo... po nás potopa, hlavně, že my se budeme mít ještě těch pár dalších let, které nám zbývají, dobře. A pak se to holt třeba všechno pokazí - ale co, my už u toho přece dávno nebudeme. A ono se to třeba ani nepokazí, když budou mít budoucí generace kliku. Ale to už nám může být jedno, že - myšky pečující si o své kožíšky, nemám pravdu?

>>Keď, Calhoun zistil, kedy to so spoločnosťou dopadne zle, začal pátrať po tom, čo urobiť, aby to dopadlo dobre. A zistil. Prinútil myši k záujmu o iných. Prinútil ich k interakciám a vzájomnej pomoci.<<

I toto mi cosi připomíná. Jen nevím co by tuto společnost mohlo přimět k tomu, aby většina nepovažovala nic špatného na tom, že vrcholní politici tvrdí, že nemůžeme pomoci ani pár desítkám válečných sirotků...

0 2
možnosti

>>Chamtivost mocných ničí planetu a ne obyčejní lidé<<

Ne - planetu ničí chamtivost každého, kdo si sám sobě nechce přiznat, že lidstvo skutečně může narušit klimatickou rovnováhu a způsobit tak budoucím generacím (a zřejmě už i lidem dnes žijícím - ano, je otázka zda "jen" těm nejmladším nebo i např. lidem středního věku) velké problémy. Ono je to pro někoho strašně příjemné a pohodlné - věřit populistům, kteří tvrdí, že "lidstvo je jen mravenečkem na těle slona a proto nikdy a za žádných okolností nemůže způsobit změny klimatu vedoucí k celoplanetární katastrofě". Takže spíše než "chamtivost mocných" je to neochota každého, kdo není ochoten uvažovat o tom, že je třeba nutné i obětovat něco ze svého současného pohodlí, abychom nezpůsobili opravdu velké problémy našim potomkům, lhostejnost k problémům budoucích generací, uvažování způsobem "po mně potopa" - a toto vše pak vede k tomu "pohodlnému" vytěsnění onoho skutečně reálného rizika, že opravdu začíná docházet k nevratným a ničivým změnám v klimatické rovnováze - vytěsnění třeba tím, že takový člověk začne po populistech opakovat ty nesmysly o "nastupující zelené totalitě" apod. Takže spíše než "chamtivost mocných" ničí planetu docela obyčejná lidská lhostejnost k osudu druhých lidí, lhostejnost k osudu budoucích generací - takové to "no a co, já už tu nebudu, tak mi to může být jedno". Je to opravdu velmi smutné, že tak velké množství lidí je takto sobeckých a lhostejných k tomu, co svým současným chováním způsobí lidem budoucím. Opravdu velmi smutné.

2 1
možnosti
Foto

P66e72t55r 59H60a25n40n51i37g

14. 1. 2020 21:53

Tento Váš příspěvek nechávám, protože je k tématu článku a i když vyjadřuje jiný úhel pohledu, než je ten, který prezentuji v článku, čili je polemický a dobrý. Proto Vám dávám plus. Ale nestrpím útoky na jiné diskutéry. Právě kvůli těmto útokům jsem smazal další Váš příspěvek

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

A je to tu zas.

"Evropou obchází strašidlo... (Marx & Engels 1948)"

Že si nedáte pokoj, jednou stačilo.

2 0
možnosti

Ono to opět přijde znovu. Poněvadž lidstvo je nepoučitelné.

1 0
možnosti

Titulek je líbivý, ale populistický a nepravdivý. Planetu ničí chamtivost všech lidí nejen mocných. Své si odvede i pasáček koz, když v Africe napomáhá rozšíření Sahary. Hlavním problémem je populační exploze a následuje touha mít se individuálně dobře jako v rozvinutých zemích Evropy či USA.

2 0
možnosti

P21e96t82r 16S51k13á35c21e65l

14. 1. 2020 23:26

Na světě jsou dvě tragédie. Jedna, že člověk stále něco chce a druhá - až toho dosáhne. Ale jen určitá vrstva obyvatel planety Země rozhoduje a ve vlastním zájmu. Má k tomu armádu byrokratů, kteří jsou vždy připraveni manipulovat novodobými "poddanými". Zaměstnance EU nevyjímaje.

„Nikdo není tak beznadějně zotročený, jako ti, kteří falešně věří, že jsou svobodni.“ » Johan Wolfgang von Goethe.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě že to všechno má vést k ujařmení obyčejných lidí, rudou totalitu vystřídá zelená totalita.

3 1
možnosti
Foto

Když vezmu v potaz, jak vypadá jen obyčejné třídění odpadu v bohatých čtvrtích, a jak vypadá binec na chodbách a kolem domů ve čtvrtích "obyčejných lidí", pak nabývám dojmu, že nemáte pravdu.

0 2
možnosti

P39e97t29r 33S19k10á91c63e52l

13. 1. 2020 21:00

Jen dojem to je. Totiž jaký pán, takový krám. Znám čtvrtě okresních měst s nemajetnými lidmi, jsou upravené. Ve čtvrtích boháčů ale též žijí lidé, kterým třídění odpadu nic neříká, hážou vše do jedné nádoby. A jsou "rádoby" ekologové. Jako jeden náš ministr školství, když byl na návštěvě základní školy a děvčátko ze 4.B mu položilo otázku: "Jak ve Vaší domácnosti separujete odpady"? Ministr odpověděl: "Zeptám se doma". Což svědčí o tom, jak neschopní chlapci nám zde 30 vládnou a kam nás za tu dobu jako přivedli, že?

1 0
možnosti
Foto

P37e86t62r 31H77a80n43n95i12g

13. 1. 2020 11:59

B. Veverku budu mazat. Není tu vítaný. Je to jediný smazaný příspěvek v diskuzi. Nikoho jiného jsem zde nesmazal pod tímto článkem. Myslel jsem, že se už nezúčastní diskuze pod mými články, ale už tu zase napadá ostatní diskutéry.

3 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik