Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Byla doba kdy u nás rádio hrálo stále, ale nyní, když se preferují zpěváci a umělci, kteří jsou protěžováni, ho pouštím málo, vždyť je to pořád dokola a čím více anglických písní, tím si asi připadají více in, ale pravda je jiná, radio ztrácí sledovanost. Jak už jste psal, mladí ho moc nesledují a my starší máme rádi naše skladby, s texty, které nás osloví a zazpívané tak krásně, že si je později broukáme také. Máme i mezi mladými dobré zpěváky, ale prokazuje se jim medvědí služba stálým opakováním jejich písní a na straně druhé, absolutní ignorace těch, kteří nepatří mezi vyvolené. Dějiny se stále opakují....

1 0
možnosti

Současná doba není pro nás seniory příznivá. Mnozí z nás mají problém při užívání moderní techniky. Mnoho roků jsme byli zvyklí jednoduše užívat telefon k telefonování a jednoduše tak i poslech rozhlasového přijímače. Odchází nám to co bylo dříve jednoduché. Technický vývoj je rychlý a není divu, že se mnohým z nás vymyká jeho užívání a chápání. Vzpomínám na svoji maminku, které jsem se kdysi snažil vysvětlit jak má při používání televizoru přepnout z prvního programu na druhý program. Víc jich tehdy ani nebylo. To, co se v mladém věku jeví jako prosté není prosté ve stáří. Většině seniorů přibývají zdravotní problémy. Hůře slyšíme, hůře vidíme, hůře chodíme a hůře chápeme technické novinky. Tak tomu bylo i u našich stárnoucích rodičů, ke kterým jsme se také někdy hloupě chovali a vrtěli hlavou s podivem "... jak je to možné že to nemohou pochopit".

1 0
možnosti

Petře, i dnešní mládež jednou zestárne a až z nich začnou jejich děti dělat blbce a nesamostatné starce, tak jim to možná dojde. Ale kdo ví, třeba se stáří babiček a dědečků nikdy nedožijí, když budou mít vyždímaný mozek z těch všech technických blbinek, které chápe jen úzká skupina vyvolených.

0 0
možnosti
Foto

Dobrej nápad, už delší dobu uvažuju, že si koupím DAB rádio. Ono to sice trochu složitější je, autor si třeba absolutně nedal námahu, aby nám funkce DAB rádia popsal, například, že jsou tam dva vlnové rozsahy, III. pásmo a L-Band, že se frekvence samy naladí a netřeba je hledat ručně, a že si asi koupil přístroj i s možností připojení telefonu k rádiu pomocí technologie bluetoth, přičemž vůbec nepřišel na to, že tahle funkce není rádio. No, pán je evidentně technický antitalent.

1 1
možnosti
Foto

P49e11t84r 90H83a63n10n20i10g

31. 1. 2022 13:23

Já to rádio nemám. Reagoval jsem na stížnosti mých internetových přátel. Lidi, pokud chcete článek kritizovat, tak si jej alespoň přečtěte. Nikde totiž není napsáno, že ten přístroj vlastním.

2 0
možnosti

Měla jsem takový telefon dokud jsem se nedověděla od jistého policisty, že jsou ty telefony dobře sledované a odposlouchatelné. Dala jsem ho vnukovi a na mém stole takový telefon nechci vidět. Mám počítač a rádio vedle na skříňce. Občas si pouštím CD s písničkama které chci poslouchat. Často poslouchám Vaše písníčky, proto že Vaše písníčky mají příběh. Ty moderní jsou jen la,la,la a ta, ta, ta. Většinou příběh nemají, nebo se několikrát slova opakují. To není pro mne.

1 2
možnosti

J21a33n 80D66o85u95š93e98k

29. 1. 2022 12:01

Bojíte se sledování telckem a na stole máte počítač? Trochu rozpor ne? Jediné co telefon může vědět navíc, pokud mu to dovolíte!, je kde jste kvůli lokačním službám.

0 0
možnosti

Také jsem si jeden chytrý telefon koupila. Pak jsem se od jistého policisty dověděla jak jsou odposlouchatelné a jejich majitel je dobře sledovatelný. Dala jsem ho vnukovi a na mém stole nesmí takový telefon ležet. Mám počítač a vedle rádio s možností pouštění CD.Ty si pouštím když je chci poslouchat. Často si pouštím Vaše písničky, proto že mají jistý příběh. Zatím co ty moderní jsou jen la,la, la, ta,ta,ta.

1 0
možnosti

Zrušte prosím jedn z mých příspěvků. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

DAB radio je radio jako každé jiné.

Možná problémem je pokrytí ČR signálem stanic DAB.

Dělat z toho klíčový problém seniorů a honit kvůli tomu politické body považuji za projev slabomyslnosti.

1 1
možnosti
Foto

P24e19t86r 86H24a71n41n92i25g

28. 1. 2022 16:03

DAB rádio je jenom velmi malé procento problémů. Politické body na tom nehoním. Je třeba zákon, který by se zabýval antiageingem. Jedná se o propouštění z práce z důvodu věku a další a další aspekty diskriminace na základě věku.

1 1
možnosti

Není důležité, jestli budou senioři schopni poslouchat Český Rozhlas. Důležité je, že budou pravidelně solit (pravděpodobně citelně navýšené) poplatky. Aby se management ČRo měl dobře.

2 1
možnosti

Jen pro ty co tu píší možná slušně řečeno protiseniorsky, dnešní řečí které již vůbec nerozumím xenofobně, nesnášenlivě......

Na jednom hřbitově nad vstupní bránou je krásný nápis:

"Co jste Vy, byli jsme My"

Ale ono to platí i opačně. Pro ty míň chápavé, na každý prase se voda vaří.

9 1
možnosti

Tady nejde jen o staré lidi. Krásným příkladem jsou auta, u nichž hodně funkcí člověk nevyužije a cpou se tam v balíčcích, aby auta byla "in". A do marketingových keců se napíše, jak se automobilka chová ekologicky. Rozsáhlý systém je dělán tak, aby maximálně rozptyloval řidiče, kakal ho při každé příležitosti a k jeho ovládání potřebují rozsáhlý manuál nejen důchodci

Nejsem stařík, ale na mých dvou telefonech, iphone a android, si občas musím něco vygooglovat, protože to co chci, je v menu "pozor jaguár", podmenu "záchod". Oni ti mladí používají hodně appek, ale o tom telefonu samotném často také vědí prd

5 0
možnosti

googloji jen spojení, trasy, základní věci získávám četbou a za nás ještě škola a ty vyšší něco klasicky naučily, navíc google je americký, takže asi čeho se v základních otázkách asi dogooglujete - pravda je na 380 té stránce. čili google je pro pitomce a ta základní elektronika je pro pitomce /tu vývojově lepší stejně drží tajné služby/ příkla: nešika co neumí parkovat má samoauto. ale ta elektronika nezabrání, že stejně někoho při nehodě zabije

0 1
možnosti

B88o30h96u15š 25H28a41v12e40l

28. 1. 2022 10:49

S DAB radiem mám své zkušenosti.

Podlehl jsem masivní reklamě na ČRo2 a koupil jako dárek. Pak jsem se nestačil divit. Nefungovalo, tedy příjem. Zapomněli říci, že příjem je jen někde nebo se speciální anténou, jako bývala TV. Nakonec se podařilo k anténě připojit něco šílenýho a vyhodit z okna a příjem se povedl. Rádio má vlastnost - nešumí, buď jede nebo ne.

Přiznám, že jsem se rozkatil a napsal do rádia a byla mi nabídnuta odborná pomoc, tedy rady. Začal jsem pátrat na internetu, pozdě jsem došel na to, jaké radio koupit a jaké raději ne.

O DAB se mluví neúplně = chybí podstatné informace.

1 0
možnosti

Děkuji za naprosto upřímné vyjádření. "Zapomněli říci, že příjem je jen někde" jinými slovy - byl jste líný se informovat dopředu. A o tom tady většina tzv. "protiseniorských" příspěvků je.

1 2
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik