Vetřelci z jihu

4. 09. 2016 14:07:20
Nemohl jsem uvěřit vlastním očím. Takový byl název článku na titulní straně v tištěné MfDnes. A na stránce, kde článek pokračoval, byl podtitulek: „Ti, kteří přicházejí“.

Dále se v článku psalo asi toto: Invaze cizích druhů je problém. Nájezdníci často výrazně škodí těm, kteří tady žijí dosud. A jinde se píše: Pokud jsou všechny podmínky splněny, není důvod, aby nový organismus prostor neobsadil. Mnohdy jsou však následky katastrofální. Nové druhy se chovají jako na dobytém území a postupně vytlačí či zlikvidují ty, kteří tu dosud byli doma, které vnímají jako své konkurenty. Tak nějak se psalo v MfDnes.

Ten článek byl o fauně a flóře, která vlivem zvýšení teploty proniká na naše území. Řekl jsem si, zaplať Pánbůh, že se ještě takto může psát i o jevech, které vyvolávají reminiscence.

Tento jev je v podstatě přirozený, ovšem není vůbec přirozené, aby lidé ze střední Evropy uměle přestěhovávali tyto druhy na území, kde dříve byly jenom v botanických a zoologických zahradách.

Pohyb ekonomických migrantů, a migrantů vůbec, je svým způsobem také přirozený. Jdou, z jejich pohledu, za lepším. Přirozené však není to, že je někdo v tomto jejich pohybu podporuje. Myslím tím otevřená náruč Angely Merkelové, která přímo spustila lavinu. Přirozené už vůbec není to, že například Lékaři bez hranic, místo, aby léčili lidi v těch regionech odkud běženci odcházejí, nakládají v podstatě ve spolupráci s libyjskými pašeráky 21 kilometrů od břehů Libye a převážejí je ke břehům Itálie. Přirozené není, aby totéž dělala italská pobřežní stráž, která má naopak chránit Itálii a potažmo i EU od nezvaných elementů, pronikajících bez platných víz na území EU. To, že tak činí různé NGO (nevládní organizace), jako Open Arms, či jak se tyto organizace jmenují, je něco jiného. Jsou placeny ze zdrojů, které podle mne nemají za účel chránit EU, ale mají zřejmě cíle zcela jiné, a snad i opačné.

Někteří mi vyčítají, že mé články jsou příliš mírné, že nenavrhuji vystoupit z EU. Myslím si, že Evropa se pomalu začne měnit. Ti, kteří nyní vládnou, myšlenku hospodářské spolupráce zcela zprofanovali. Jsou to vesměs bývalí revolucionáři z roku 1968, kteří, jak často přeneseně říkám, zapalovali auta na pařížském bulváru Saint Michel. Mají jako každý revolucionář utkvělou představu, že lidé jsou hloupí, a je nutné je vychovávat, třeba i násilím. Vymýšlejí nesmyslná nařízení typu žárovky apod. Při tom vůbec nevidí, že se jim Evropa hroutí pod rukama.

Marine Le Pen s Petrem Hannigem
Marine Le Pen s Petrem Hannigem (archiv PH)

Těmto lidem, ale už pomalu zvoní hrana. Evropa se začíná měnit pod náporem toho, čemu oni nedokázali zamezit, a to totiž, nekontrolovatelnému přílivu ilegálních imigrantů. Ve Francii zcela vede v prezidentských prognózách Marine Le Pen. Zajímavé je, že mi řekla, že při boji za změnu k lepšímu a ke zdravému rozumu v Evropě, není možné se nést na vlně nenávisti. Je třeba hledět k tomu dobrému, pozitivnímu a ne dozadu za tím špatným. Naprosto nechápu, jak ji média mohou označovat za extremistku.

Nebudu jmenovat ty, kteří hlásají odchod z EU a přitom berou peníze za poslancování v Europarlamentu. Měli bychom nyní vystoupit z EU, když se ve Francii schyluje ke zvolení Marine Le Pen prezidentkou? Když se v Rakousku v důsledku falšování voleb budou prezidentské volby opakovat a nejspíše zvítězí Norbert Hofer, kandidát stejného směru? Když v Německu sílí AfD, když v Holandsku Geert Wilders vede ve volebních prognózách a v Maďarsku se Viktor Orbán nesklání před evropskými papaláši? Takovou Evropu vedenou pudem sebezáchovy a zdravého rozumu by nebylo přece dobré opustit.

Spíše je třeba, aby naše vláda ještě chvíli odolala a neschválila 520 500 000 korun, to jest více než půl miliardy, co má v plánu dát na „uprchlíky“. Je to krásně zaobaleno ve názvu „Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017 – 2019“. Resort v řečech „bojovného“ ministra vnitra za ČSSD vypíše tento tendr mající za úkol zajistit integraci cizinců v obcích.

Vida, už se počítá s tím, že budou migranti rozděleni do obcí po celé republice. Vládo a neustále médii propagované parlamentní strany, peníze dejte raději naši potřebným lidem. Celý život peníze do státního rozpočtu plynuly z jejich práce a ne od těch, kteří do sociálních systémů nepřispěli ani korunou.

Autor: Petr Hannig | neděle 4.9.2016 14:07 | karma článku: 48.15 | přečteno: 15521x

Další články blogera

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma článku: 46.63 | Přečteno: 4010 | Diskuse

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma článku: 47.82 | Přečteno: 6971 | Diskuse

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma článku: 47.79 | Přečteno: 5693 | Diskuse

Petr Hannig

Pane prezidente, občanů se nikdo na vstup do NATO neptal

„Je to také příležitost připomenout si závazky, které jsme při vstupu do Aliance DOBROVOLNĚ přijali.“ To jsou slova z novoročního projevu Petra Pavla 2024.

4.1.2024 v 16:41 | Karma článku: 48.27 | Přečteno: 7084 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.68 | Přečteno: 484 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.70 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 648 | Diskuse

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 426 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 47.41 Průměrná čtenost 8334

předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...