Na řidiče teroristu platí jediné, včas použitá zbraň

Ať už se jedná o terorizaci islámu či islamizaci terorismu je zcela jedno. Už toho bylo zkrátka dost. Prosazuji už od roku 2002 zrušení zákona o nepřiměřené obraně.

A to jsem ještě nevěděl, jak předvídavý jsem byl. Tehdy jsme zažili útoky letadel v rukách teroristů na dvojčata v New Yorku, na Pentagon. Vyhazování vlaků do povětří, to bylo o něco později v Madridu. O nějakém používání zcela nevinného automobilu jako zbrani v ruce teroristy nebylo ještě vůbec nic známo.

    Ovšem tento způsob teroru je jeden z velmi, velmi nebezpečných. Tajné služby těžko mohou odhalit, co se děje v hlavě nějakého magora, který není internetem napojený na teroristickou síť a nemusí to být pouze radikální muslim. Už jsme si to zažili i u nás v ČR, v Chomutově. Televizní příklady táhnou.

     Jak jsem z médií vyrozuměl, řidič úmyslně najížděl do zaparkovaných aut a do lidí. Občan, snad bývalý příslušník ozbrojených složek, (ono je vlastně jedno zda to byl bývalý či stávající příslušník ozbrojených složek), mající legálně v držení zbraň, řidiče výstřely zastavil tak, že řidič byl na místě mrtvý.

      Nikdo z těch, na které najížděl, nezahynul. Díky akci střelce. A to je dle našeho právního řádu problematické. Musí nejdříve zemřít nevinní lidé, aby byl zásah osvoboditele legální?

      Možná, že mi někteří z diskutující vyčtou, že neinterpretuji záležitost z Chomutova věrně. Ono však nejde o tuto konkrétní záležitost. Jde o princip a změnu naší legislativy. Je třeba předefinovat krajní nouzi. Pokud ten, který použije násilí proti někomu, kdo násilí koná a zabrání tak tomu, aby byly zničeny životy nevinných lidí, neměl by být vůbec stíhán.

      Nejhorší je, že se bojí takto razantně zasahovat i policisté, muži zákona. Obávám se, že londýnský případ by u nás probíhal jinak. Že by policisté zvažovali, zda střílet tak, aby teroristy zneškodnili zabitím. Možná by je zneškodnili jinak, a teroristé by ve vězení byli pro své ideové spolubratry hrdiny a získali by pro „svatou“ věc teroru další mladé muže.

       Ve válečné době a četnost teroristických útoku tomu naznačuje, je třeba větší razance ze strany těch, kteří jsou zatím téměř bez ochrany. Zachovejme proto náš zákon o možnosti se ozbrojit, nepodlehněme EU, která žene své občany vstříc tragédii, jako ovce na porážku, nepodlehněme jí v otázce přijímání budoucích potenciálních teroristů. Celá Evropa musí přestat s politikou korektnosti. Je totiž ve válce se sebevražednými šílenci.

     Zrušme zákon o nepřiměřené obraně. Každá obrana, týkající se ohrožení našeho života je totiž přiměřená. Upravme zákon o krajní nouzi tak, aby umožňoval odvážným jednotlivcům zasáhnout účinně a razantně proti útočníkům na nevinné lidi.

Autor: Petr Hannig | pondělí 5.6.2017 16:40 | karma článku: 47,30 | přečteno: 6582x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,08

Petr Hannig

Nejistota ve všem

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,01

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85

Petr Hannig

Zlo je jak sněhová koule

30.8.2023 v 14:29 | Karma: 46,27

Petr Hannig

Přátelství a zrady

1.6.2023 v 12:16 | Karma: 47,24
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik