Finále - Okamura versus Babiš o láhev dvanáctileté irské

   Já „truba“ jsem už od prvního okamžiku, kdy nastoupil Trump do republikánských primárek předpovídal jeho prezidentské vítězství. Všichni, kterým jsem to říkal, se mi smáli, jenom jeden vsadil a vyhrál milion.

Jak by teď ten milion byl dobrý pro Rozumné ve volbách. Musíme škudlit a tudíž žádný billboard (mají je jenom ti bývalí, nebo ti noví, kterým to platí další miliardáři ve vidině nákupu dalších nemocnic, kde se chirurgie, urologie, a interna zruší a zavede nóbl následná péče – na tom se dá trhnout nejvíc a nemocní klidně si jděte na operaci třeba do tramtárie). Žádný kandelábr papundekl. Jenom skromná reklama v tisku, který si berou lidé zadarmo.

   Z Trumpa jsem se poučil a v době, kdy mělo Okamurovo SPD nějaké 1 procento, jsem se vsadil s jedním mladým pánem z Jevíčka o láhev dvanáctileté irské, že SPD bude mít dvojciferný výsledek. Když to slyšel soused u stolu, tak si přisadil se smíchem, že tedy budu platit lahve dvě. Jak to vypadá, vyhraji asi lahve dvě nakonec já, i když to bude jenom jedna, protože ten druhý pán, co se se vsadil, sedí někde ve věznici za pohrdání soudem. Je to další mučedník svobody slova.

    Ale k meritu věci. Okamurova armáda neustále nabádá všechny kolem, že je třeba volit jenom a jenom SPD, že nic jiného volit nemá cenu. A atakují těmi svými výzvami facebookové stránky Rozumných. Mělo to svůj význam, když se SPD Tomia Okamury pohybovala kolem 5% hranice. Nyní je však situace diametrálně odlišná. Voliči v průběhu tohoto volebního období, věřící pouze na svatého Andreje, houfně nyní utíkají k dalšímu guru, Šivovi z Fudji. A je to migrace kvantitativně srovnatelná s tou přes Středozemní moře. Poznávám to každý den, kdy jezdím mezi lidi po republice.

   Jenže a to je teď velmi závažné. SPD dostane velice mnoho hlasů. Dle mého úsudku bude druhá. Ale všichni, kdo na Tomia přísahají, by si měli uvědomit, že by mělo být jejich přáním, aby se do sněmovny dostala i další strana, která zásadně odmítá migraci, diktát EU, nechce v žádném případě přijímat euro, protože by to znamenalo částečné znehodnocení důchodů a úspor. Ceny porostou mnohem rychleji než důchody. To už je jasné ze všech zemí, kde euro přijali.

     Rozumní –stop migraci měli před měsícem 12% volebního potenciálu. I kdyby po měsíci mediální televizní masáže v prospěch deseti stran, včetně SPD, a ignorance všech ostatních, preference Rozumných spadly třeba na polovinu, pořád by to bylo velice cenných 6%. Není tajemstvím, že všechny z těch deseti preferovaných stran prohlásily, že s hnutím SPD Tomia Okamury NIKDY, i kdyby ve volbách zvítězilo. Proto je třeba, aby byla ve sněmovně ještě alespoň jedna strana, o kterou by se mohla SPD opřít. Jinak bohužel úspěch nové formace Tomia Okamury vyzní naprázdno. Přesně, jak sám kdesi v jednom z mnoha interview říká. „Musím být ve vládě. Z opozice se nic nedá zařídit.“

     Už se těším na tu dvanáctiletou Tulamorku, ale rád bych si ji vypil ve Sněmovně a přiťukl si s Tomiem. Byla by to paráda - rozumná svoboda s přímou demokracií ruku v ruce. Je to velmi zdařilé finále. Jenom proboha, aby to nedopadlo jako s Úsvitem, Věcmi veřejnými, nebo s mým oblíbeným Litvínovem v hokeji (jsem původně Severočech). Jeden rok mistr, další v neustálém ohrožení sestupu, a v ještě dalším beznadějně poslední a propad. Rozum do hrsti a nepřemýšlet prvoplánově. Myslet na zadní kolečka.

Autor: Petr Hannig | čtvrtek 12.10.2017 23:10 | karma článku: 46,02 | přečteno: 4767x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,09

Petr Hannig

Nejistota ve všem

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,03

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85