Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Praha – vítězství politické korektnosti nad rozumem

V Praze v politice platí za dobrotu na žebrotu, to jsem si pomyslel, když jsem se dozvěděl, že hnutí ANO i přes nákladná „sousedská setkávání“ skončilo na posledním místě mezi postupujícími

    V Praze snad nežijí důchodci, kterým ANO zařídilo od září slevu na dráze 75%?  ČSSD nabízelo zadarmo MHD pro všechny (což jsem si myslel, že není dobrý nápad, protože by dopravu měli zadarmo i cizinci. V jejich metropolích jsou lístky na MHD nepoměrně dražší). Tato více než stoletá strana skončila v propasti. A to nemluvím o SPD, komunistech, Starostech pro Prahu. Pod vnímáním pražského voliče byla i Krásná Praha, která do kampaně vložila podle mého odhadu přes 20 milionů a umístila se těsně nad námi Rozumnými, kteří jsme do kampaně vložili minimum. Hnutí ANO a SPD uspěla mimo Prahu. My Rozumní v komunálních volbách, až na jednu výjimku, jsme uspěli všude, kde jsme kandidovali, samozřejmě mimo Prahu. Navíc náš kandidát do Senátu v obvodě Svitavy MVDr. Miroslav Šafář získal 9,49% a předstihl tak mimo jiné i kandidáty z velkých stran KSČM a SPD. Prostě Praha je stát ve státě.

   Poznal jsem to i já osobně při volbě do Senátu. Zatímco ti kandidáti co tvrdě kritizovali Miloše Zemana při prezidentské volbě vyhráli v Praze první kolo, tak mě lidé říkali: „Jste sympatický. Máte dobré názory, ale podpořil jste Miloše Zemana, tak vám hlas nedáme“

    Podpořil jsem Miloše Zemana proto, že říká věci bez obalu. Nazývá věci pravými jmény. Předesílám, že za to nemám žádné benefity. I když bych velice rád oslavil 100 let republiky na staroslavném pražském Hradě, na 28. října jsem pozván nebyl.

    Teď k volbám. Pražané volí trendy (módní) strany. Před 4 lety, to bylo módní ANO, dnes jsou super módní Piráti. Není divu. Zatímco šéf strany naplňuje svými dredy touhu mladých po absolutní nevázanosti až do sebezničení, tak lídr pražské kandidátky je vzor jakoby vystřižený ze západních žurnálů. Krásný chlap, který naplňuje touhu žen a řekl bych nejenom žen. Při debatě na Radiožurnálu, jejíž jsem byl též účastníkem si jej fotil jeho soused v debatě, lídr hnutí ANO, až to vyvedlo z míry moderátora, který se divil nad tím focením v přímém přenosu.

      Mimochodem, jako bývalý producent těch největších hvězd vím, že politika a show byznys mají jedno společné. Nestačí program – v pop music je to chytlavá melodie (v mém případě ony tolik mými politickými kritiky vysmívané Neposlušné tenisky s obrovským objemem prodejů), ale i jméno. V politice Piráti zní prostě jako dělová rána (také jsem jedno podobné jméno pro stranu vymyslel a hned se dostavil téměř úspěch. Suverenita s lídrem Janou Bobošíkovou a mnou jako předsedou se téměř dostala do Poslanecké sněmovny) a v showbusinessu jsem věděl, že Lucie Bílá bude rozhodně znít lépe než Hana Zaňáková. A neméně důležitý, řekl bych skoro nejdůležitější je vizuální dojem. Ti starší z nás si určitě pamatují, jak po době tesilových politiků typu M. Jakeše, jako osvěžení působil vzhled Václava Klause, ale pozor, i Miroslava Sládka.

     Prostě Piráti jsou pro Pražany v současné době „in“, jako jím byl donedávna kníže pán. A Pražan volí to, co od něj móda žádá. Přece se nebude ztrapňovat a volit někoho, kdo varuje před problémy, které mohou přijít. A Pražané navíc chtějí mít i krásného prezidenta. Mimochodem víte, že už jsme jednou měli prezidenta, který vyhrál (aniž se o to snažil) soutěž vyhlášenou americkým časopisem Time o nejkrásnějšího prezidenta světa? Byl to Antonín Novotný.

     Média říkají, že nás různé strany a hnutí straší migranty a zatím jich tu máme přece jenom 12. Tak budeme přednostně řešit více cyklostezek ve vnitřním městě. Mimochodem, každý den jezdím z Hlávkova mostu na nábřeží a pak na Argentinskou. Praha 7 sobě nalajnovala cyklopruhy, které zpomalují dopravu, činí ji nepřehlednou a tudíž nebezpečnou. Nikdy, ani jednou jsem tam neviděl jet jediného cyklistu.

    Vyloučené lokality? V Praze zatím žádné nejsou. Problémové osoby jsme vystěhovali za hranice Prahy. Páchnoucí bezdomovci znepříjemňující cestování v MHD? Nezajímá! Pirátští a Praha Sobě aktivisté (o Zelených ani nemluvě) jezdí do práce a úřadů na kolech.

     Teď řeknu jednu důležitou a nepříjemnou věc. Politicky korektní strany a hnutí mají zodpovědné voliče. Čili za jejich úspěchem stojí i ti, co k volbám nepřišli a kteří by je nikdy nevolili. Kdyby totiž volili strany a hnutí kterým věří, tak by třeba SPD, ale ani Rozumní v Praze nepropadli. Vy, facebookoví revolucionáři, kteří si myslíte, že volit nemá cenu, že stačí být stateční na FB, sypejte si popel na hlavu! A dejte si závazek, že k volbám do Evropského parlamentu určitě půjdete. Při nich se bude rozhodovat o něčem daleko vážnějším, než jsou cyklostezky. EU se musí změnit zevnitř! Ven nás nikdo nepustí. Možná, že by to tentokrát mohlo vyjít. Evropa už k tomu spěje.

      P.S. Rád bych povolil diskuzi, ale navěsil se na mne jeden, jak mladí tomu říkají, tapetář. Nechával jsem jeho příspěvky, které většinou nebyly k tématu, pod článkem být, ale protože byly mnohdy urážlivé, tak mne mí přátelé a členové strany žádali, abych příspěvky smazal. V posledním článku, kde jsem diskuzi (o fotbale) povolil, jsem musel smazat 111 jeho příspěvků a to jsem mu jich tam určitě dost přes deset nechal. Takže tak. Až zjistím, že onen člověk (se kterým mají problém i jiní autoři) přestane, nebo se bude věnovat tématům článků (což poznám u jeho reakcí na jiné autory s jejichž názory nesouhlasí), tak diskuze znovu otevřu.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH

Autor: Petr Hannig | úterý 9.10.2018 16:41 | karma článku: 48,55 | přečteno: 15778x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

Díval jsem se na první díl minisérie Iveta. Protože jsem byl lektorem, v jehož skupině byla Iveta Bartošová, nemohu mlčet k nesmyslům, které se v tomto díle prezentovaly.

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,09 | Přečteno: 13792x | Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,03 | Přečteno: 3118x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma: 46,73 | Přečteno: 4304x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85 | Přečteno: 7193x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma: 47,82 | Přečteno: 5816x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik