Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

Barbarka_CZ

25. 10. 2009 0:25
nenávidím

změny času, obzvlášť tu ze středoevropského na letní, to je hrůza. Zrušila bych to a nechala jen základní, původní "zimní" čas, myslím, že by to nikomu ani nepřišlo.

0 0
možnosti
L

Langhammer

24. 10. 2009 22:48
Změna času není nutná

Změna času dle mého názoru v dnešní době není nutná a jistě zejména citlivějším lidem činí problémy.

0 0
možnosti
RL

Limburger

24. 10. 2009 23:03
Re: Změna času není nutná

To, že je od jara do podzimu večer, kolem 20. až 21. hodiny o hodinu déle venku světlo, Vám připadá zbytečné? Komu je dobré naproti tomu světlo venku ve 4 ráno? Pekaři, řidiči a strojvůdci prominou, ale to by měli stejně tak na 2 měsíce v roce... :-)

Docela bych přivítal popis těch problémů oněch "citlivějších". Jsem si předem jist, že primárně nepochází z hodinové změny časového cyklu, ale z iracionální fobie z takové změny. Kdo má ze změny času o 1 hodinu problém, měl by to zřejmě brát jako příznak čehosi, nikoli jako důsledek té změny. ;-)

0 0
možnosti
RL

Limburger

24. 10. 2009 22:19
Vítejte tady na blogu :-)

a vůbec si nedělejte starosti s tím "Metuzalémem", o tom to tady opravdu není, ale je milé, jak jste vysvětlil své pohnutky... :-)

Ohledně změny času se domnívám, že jde o uměle vytvořenou hysterii. Ve svém profilu píšete, že Váš blog má být i o "cestování v cizině i doma...". Máte dojem, že lidé cestující z Čech např. do Londýna trpí rozdílem té hodiny nějakou újmou? Ještě jsem nezaznamenal, že by si někdo stěžoval. Ano, rozdíl cca 6 a více hodin, který jsem při cestování zažil, už něco znamená. Ale hodina je NIC. 

Navíc je to praktické. Kdo ocení, že je v létě ve 4h ráno světlo? Já ne a proto vítám letní čas, neb to, že je světlo "až v 5" mě ve spánku opravdu neruší a naopak ocením, že večer před devátou mám o hodinu déle světlo. O tom podle mě letní čas je a proto jsem pro jeho zachování, neb to dává smysl. Zdraví kolega bloger  RL :-)

http://limbursky.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
RL

Limburger

24. 10. 2009 22:33
Re: Vítejte tady na blogu :-)

...jo a úplně "nejlepší" je přilítnout v lednu třeba na Floridu. Teplo jako tady v červnu, ale ráno se světla dočkáte někdy před osmou, ještě v sedm tma jako v ranci. Když jsem to poprvé zažil, měl jsem dojem, že jsem se ocitl na jiné planetě. :-)

0 0
možnosti
J

Jeleena

24. 10. 2009 20:59
Snadná příjemnost

Změny času mi naprosto vyhovují, je to příjemné zpestření všedně ubíhajícího času. Je to takový formální a hmatatelný (ne jako datum na kalendáři) předěl, který mi oznamuje, že je tu definitivně zima (a blíží se Vánoce) či jaro (a blíží se krásné léto). Biorytmy máme stejně každý nastavené trochu jinak, někomu nevyhovuje vstávat dříve, jinému zas později. A stejně musí většina z nás vstávat pravidelně a svazovat se nějakými pravidly - tenhle slepičí krok tam či sem je jenom detail, díky němuž se mohou slabší povahy vymlouvat a fňukat. Větší efekt nemá.

0 0
možnosti
AT

Antek

24. 10. 2009 20:36
Letní čas

Prý ho vymyslel Hitler,komanči ho obnovili,no ti co vládnou v dnešní době hledí jen na své panděra.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 10. 2009 19:44
2x rocne

ma vzdycky nekdo nutnou potrebu se k tomuto vyjadrit. Nekdo dokonce kvuli tomu zalozi blog, aby obohatil ostatni. A ja doufal, ze kdyz uz i pekar to vzdal, ze bude snad pokoj....

0 0
možnosti
A

Alfie

24. 10. 2009 19:01
Obtížná nepříjemnost

Nazvala bych změny času na letní a zpět "obtížnou nepříjemností". Nemyslím, že by to mělo až tak zhoubné zdravotní důsledky - o hodinu i více se může náš denní režim posunout i z mnoha jiných důvodů - stačí změna zaměstnání, změna bydliště, jiná pracovní doba a najednou musíme vstávat dříve či naopak později.

Ten posun na jaře je však velmi nepříjemný a obtěžující, protože jde o změnu nevítanou a navíc v období jara, kdy jsme po zimě oslabení a najednou nám ukradnou ráno hodinu spánku, zatímco večer nedokážeme o hodinu dřív snadno usnout. Na podzim je sice posun o něco milejší, ale zase přichází o měsíc později, než je únosné - tma je mnohem nepříjemnější ráno, než večer, protože biologicky nejsme stavění na vstávání do tmy. Celý říjen vstáváme ještě za tmy a tu "ukradenou" hodinu nám vrátí až nyní, kdy už je den tak krátký, že posunem ráno světlo nezískáme.

Přitom výhodou spojené Evropy by mohlo být celkem snadné zrušení tohoto archaického výmyslu..

0 0
možnosti
MV

Martin V

24. 10. 2009 18:50
Zrušit

Čím jsem starší, tím více mi zmena času vadí. takže bych hlasoval pro zrušení.

Navíc není žádný rozumný důvod nějakou změnu času dělat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,19
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik