Diskuse

Rozum do hrsti i ve školství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P61e17t52r 96H10e60s15s

8. 6. 2016 18:32

Takže kdo četl materiál o inkluzi na stránkách MŠMT? Píše se tam něco o mentálně postižených v ZŠ, nebo o rušení "zvláštních škol? Ne, nepíše. Takže mnoho povyku pro nic. Problémů má školství mnoho, nevhodné a neschopné ucitele poloprazdné SŠ, financování nepotřebných projektů, zastaralé "osnovy" memorovaní faktů, nekompetentní ředitelé dosazení krajskými politiky, financování na žáka a další. Čest učitelům, kteří za této situace chtějí žáky něco naučit nad rámec tohoto zpackaného systému.

0 0
možnosti
Foto

P62e67t72r 81H54e75s26s

6. 6. 2016 18:26

Vážený pane Hannigu, myslíte, že byste mohl psát o něčem, čemu rozumíte? Tendenční článek plný nesmyslů ukazuje, že se ve školství vůbec nevyznáte. Školství má úplně jiné problémy než píšete. Jsem učitel na SŠ.

1 8
možnosti

Zde se diskutuje o myšlenkách a skutcích. Takže osobní hodnocení ponechme stranou a uveďte prosím, v čem se autor mýlí. Jedině diskuzí zde zjistíme, zda náhodou nejste na omylu Vy. Protože stále platí:

"Rozhodljsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž jeopustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody,kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než sepřiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

8 0
možnosti

Díky pane Hannigu za pravdivé pojmenování stavu školství. Od roku 1990 se ve školství nevyužívá odkazu našeho velikána J.A.Komenského asi proč? Vyhovovalo v uplynulých 25. letech mocným, že školství produkuje málo informované jedince? Z diskuzí zde i jinde jsem totiž nabyl takového dojmu.

Úroveň vzdělávání dětí a mládeže musíme velmi střežit, stejně jako hmotné majetky.Ty jsou nahraditelné, ale škody způsobené při výchově nastupující generace se velmi těžko odstraňují. Stále totiž platí:

„Všeobecnéporušení světa se začíná hned v kořenech...“ »J.A.Komenský.

5 0
možnosti

Úvaha je to správná, ale realita je taková, že celá vládní garnitura je infikovaná bruselskými doporučeními a snaží se být papežštější než papež. Ta inkluze není o ničem jiném, než o lokajství vůči bruselu

13 0
možnosti
Foto

Pokud vím, tak inkluze už byla dávno zavedená. Bez souhlasu rodičů dítě do speciální školy umístit nemůžete. Čili současné bití na poplach mi připadá naprosto zbytečné.

1 1
možnosti
Foto

Ovšem nové je to, že speciální školy nedosáhnou na obvyklé prostředky, jaké měly doposud. A v tom je zakopán pes.

8 0
možnosti
Foto

Chápu, že paní ministrině školství jako většina ambiciozních lidí, chce po sobě ve svém oboru zanechat pomník, nad kterým by laik žasl a odborník se divil. Nevím proč, ale mám dojem, že už se jí to povedlo. Vždyť nad tou její inkluzí vlasně už nyní i odborníci žasnou...

7 0
možnosti

Do vlády se jaksi vetřely rychlokvasící manažerky, stejně jako Vámi zmiňovaná ministryně je na tom totiž stejně i paní Ing. Karla Šlechtová (https://cs.wikipedia.org/wiki/Karla_%C5%A0lechtov%C3%A1).

Doporučuji shlédnout "Máte slovo" (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/).

V tomto pořadu se chovala zajímavým způsobem, vlastně plní poslání, které jí předurčuje její předchozí činnost, viz informace z Wikipedie.

Takže asi i ministryně paní Valachová Kateřina má určité poslání, jak náš národ zotročit. My se ale nenecháme počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) napálit od svých tzv. "spojenců". Ani za přispění našich všehoschopných lidí.

Zdravý rozum nakonec zvítězí...R^

2 0
možnosti

Moc pěkný a především potřebný článek, pane Hannigu R^

Paní Valachová buď dostala rozkaz naše školství poškodit, anebo v přemíře snaživosti přišla na takový ničivý způsob školství.

Já ji podezírám, že se potřebovala vlichotit něčím nový a hned je nesmysl na světě !!!

Naše školství bývalo opravdu dobré, byla bych ráda, kdyby takové zůstalo.

Jiná věc je, mravní výchova a úroveň žáků ! Její úroveň je mizerná a trochu disciplíny vnést do škol by neuškodilo, že? paní Valachová.

Tomu se věnujte, aby z našich dětí něco slušného vyrostlo !

10 0
možnosti

Kdybyste o problemu neco vedela, tak byste vedela, ze to neni jeji vymysl, ale uz se na tom pracuje od dob predchoziho ministra.

A co se tyka mravni vychovy - co takhle zacit v rodinach?

0 0
možnosti

Mate pravdu pane Hannig, asi proto, ze jsem z te same generace jako Vy, tak jsem prozil podobne v mem skolnim veku, moc dobre si pamatuji napr. na naseho ucitele dejepisu v 6. tride (p. Skalicky) jak nam nekolik lekci vypravel o tom jak britska navy honila nemeckou bitevni lod Bismarck..a jak jsme ani nedutali a jen poslouchali...a to asi mj prispelo k memu zajmu o historii...ziji od 1968 v Canada a vsimam si jak zde bohati posilaji deti do privatnich skol (za $1,000 mesicne a vice), aby se neco naucily. Ti nasi ucitele z te starsi generace z toho uceni meli radost a neco nas naucili...a do dnes si je pamatuji. Chodil jsem do zakladni skoly do Sanytrove v Praze 1 (takze jsem i videl jam staveli a pak zase bourali Stalina)...te se ta skola jmenuje jinak..pak jsem chodil 1 rok do 9. tridy v Helichove ulici (byvale Nerudovo gymnazium), a pak udelali jedenactiletku v Sanytrove...a na vsechny ty skoly mam moc dobre vzpominky

2 0
možnosti

Náš stát snad není tak chudý, aby musel postižené děti hnát do obecných škol mezi děti zdravé a neumožnil jim kvalitní vzdělání přiměřené jejich schopnostem.

14 0
možnosti

Myslim, ze inkluze NENI pro deti povinna.

0 1
možnosti