Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ano, souhlasím, justice je ostudou naší republiky a bojím se, že pokud nám bude vládnout ODS, či ČSSD, nebude lépe. Tihle všichni si myslí, že občan musí být chráněn zákony a tvoří je, jak na běžícím pásu. Och a těch dodatků, přílepků k jiným zákonům. O tomhle říkali naši rodiče a prarodiče velice přiléhavě - v tomhle se jen prase vyzná. A protože soudce není prase, ani oni se v tom moc nevyznají. Ale dlužno říci, za ty peníze, které si vymohli, by měli. A pokud ne, měl by se měnit zákon a i soudce by měl být odvolán. A kárná řízení??? Fraška. Byl jsem jako svědek předvolán k Nejvyššímu správnímu soudu do Brna a ti stařečkové, co tam rozhodovali a vůbec celá atmosféra, to byl pro mne zážitek na celý život. Tak takovou justici NE!!!!

4 0
možnosti
Foto

Justice je vážný problém našeho státu. Důvodem je mimo jiné pocit nezávislosti soudců na všem, často i na zákonech, jejich neodvolatelnost, ale především neodpovědnost za svá rozhodnutí. Který jiný manažer rozhodující o důležitých záležitostech má ten luxus, že za svá rozhodnutí není odpovědný? Sankce vyplývající z kárných řízení proti soudcům jsou směšné a stejně k nim většinou ani nedojde, věc je zametena pod koberec.

11 0
možnosti
PS

Právě proto, že sebevědomý a schopný šéf firmy cítí odpovědnost, nevydává ani velké množství směrnic a příkazů. Můj tchán řídil do roku 1981 (do odchodu do důchodu) podnik 600 zaměstnanců a vydal za svoje působení (13 let) dvě Směrnice: Pracovní řád a druhá pojednávala o zákazu požívání alkoholu v pracovní době, na pracovišti zvláště. Tu druhou musel vydat po tragické příhodě, kdy se jeden slušný zaměstnanec v práci opil, zajel domů pro auto a chtěl s ním odvézt kolegyni. Na přechodu srazil matku s kočárkem.....soud, vězení. Hrozné vystřízlivění pro něj, výstraha pro ostatní spoluzaměstnance. A tak, aby se zabránilo podobným tragédiím, musela být vydána Směrnice č.2. Podnik bez dalších Směrnic a příkazů fungoval, všichni byli spokojeni, neboť se v něm prosazovaly "baťovské" způsoby řízení v socialistických podmínkách.

Druhým problémem je přefeminizovaná justice, bohužel.

6 0
možnosti
Foto

Problémem jsou mimo jiné tzv. kariérní úředníci. V systému justice to platí obzvlášt. Od policie, přes státní zástupce až po soudce. Konstruují a soudí se kauzy, jen aby se povyšovalo. Státní zástupci i soudci klidně porušují zákony (tzv. SPZtek nebo-li stížností pro porušení zákona jsou stovky), nerespektují a obcházejí judikáty. A to jak ve prospěch, tak i v neprospěch stíhaných a obžalovaných. Státní zástupci a soudci jsou mnohdy ovlivňováni politickou objednávkou. I toto je prostředí pro korupci. Politickou, ekonomickou a kariérní. A nedělejme si iluze, že tomu tak není. Je!

Možná by nevadilo hodně zákonů, kdyby byly funkční. Ale ukazuje se, že co je komplikované (tedy až na mistrovské švýcarské hodinky), je zpravidla nefunkční a dává to předpoklad k řadě procesních vad, obstrukcí a různých výkladů. O nekompetentnosti těch, co by měli být kompetentní nemluvě.

9 0
možnosti
JR

Předpokládám, že jste byl někdy účasten soudu, který nerozhodl podle vašich představ. Takoví lidé totiž mluví přesně jako vy;-)

0 2
možnosti
Foto

Musím zde něco dodat. Není to apotheosa USA. To rozhodně ne. Druhý dodatek jejich Ústavy však umožňuje mluvit pravdu, aniž byste se báli, že vás zavřou. Něco jiného je, že vás třeba zastřelí jako oba bratry Kenedyovi, ale zavřít vás dle přehledných zákonů a druhého dodatku nemohou. V Americe je špatného všelicos, a hlavně jejich agresivní zahraniční politika. Nemám dojmy z filmů ale z praxe mých známých. Jejich kluka na Floridě srazilo auto. On byl v právu. Do tří dnů byl soud a dostal od viníka zaplacené celé léčení a dosti velké bolestné. Ta americká justice pracuje na rozdíl od té naší a další evropské hlavně rychle a to je, jak mi mnozí dosvědčí velmi důležité.

14 0
možnosti
JR

Na druhou stranu jen tam se může stát, že když vám chce ženská utéct z restaurace bez placení okénkem na toaletě, spadne z něj a vymlátí si zuby, vy jako majitel jí musíte uhradit zubaře (což je v USA dosti značná částka), ale ještě dát 10.000 USD za "psychickou újmu";-)

1 0
možnosti
Foto

Karma jak hrom!

A dvě souznějící ilustrace – jedna je od Romana Jocha(*), kdy nejen čím více zákonů, tím méně svobody, ale také tím méně mravnosti, druhá je po internetu kolující „přehled“:

— Pythagorova věta: 24 slov / Otčenáš: 66 slov / Archimédův zákon: 67 slov / deset přikázání: 179 slov / americká deklarace nezávislosti: 1300 slov / ústava USA se všemi 27 dodatky: 7 818 slov / vyhláška EU o prodeji zelí: 26 911 slov/(**)

---------

*) Peklo v masce politické korektnosti: http://joch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=159613

„Takže náš, pravicový, model je tento: jsou určité věci, je jich relativně málo, které jsou ze zákona zakázané a trestné (vraždy, krádeže, násilnost atd.). Pak je spousta věcí, které zakázány nejsou, tudíž jsou legální, ale zároveň ve společnosti panuje silné přesvědčení, že „to slušný člověk nedělá“. A pak jsou věci, těch je nejvíc, které jsou povoleny a žádné morální stigma na nich nelpí.

Nové levici se ale v 60. letech nelíbila ta kategorie druhá. Proto z ní sňala mravní stigma. Ale zanedlouho se jí nelíbilo, jak lidé jednají „osvobozeně“ (od morálky) – a proto začala požadovat rozšíření té sféry první, sféry státních zákazů a příkazů. Následek? Společnost se stala nejen méně mravní, ale i méně svobodnou“

**) http://www.vtip.cz/vtipne-texty/vtipy-detail-kategorie.php?id=73&vid=10014

9 0
možnosti
AB

Škoda, že tak málo občanů aktivně prosazuje realizaci 12 roků starého podnětu http://www.podnety.cz/podnet-cislo-20041213020908 . R^

1 0
možnosti
Foto

Pane Bednáři, děláte velice záslužnou činnost. Škoda jen, že se nám nepodařilo nikdy dostat do parlamentu. Vaše "podněty" jsou za ta dlouhá léta, co je spravujete, skutečnou studnicí moudrosti. Petr Hannig

0 0
možnosti
Foto

Není to jen v zákonech, jsou kauzy ve kterých se točí miliardy, na začátku úplně jasné pochybení obžalovaných a ejhle, najednou vše vyšumí do ztracena.

Připadá mi, že kvalita obhájců, hodně vysoko převyšuje kvalitu žalobců a soudců.

Tady je třeba náprava, obsazení těchto postů těmi nejlepšími.

Ze začátku se mluvilo, že jsou na vině nižší platy. Dnes se v tomto směru již hodně zapracovalo a změny žádné.

Proto se nemůžeme divit, že se nic neprokáže a žalované osoby musí stát odškodnitRv i když verdikt soudu je pochybný.

1 0
možnosti
Foto

máte pravdu, jenže ten základní problém je tzv. kontinentální způsob soudnictví.

Spravedlnosti víc vychází vstříc systém anglosaský s porotami a vyhledáváním rozsudků v obdobných kauzách - precedenční systém (povinnost soudit, jak je obvyklé)

4 0
možnosti
IC

Někomu tento stav Právnosti jen pro někoho zřejmě vyhovuje. Jinak ten marast nejde vysvětlit.

12 0
možnosti
TF

!!Já spíš myslím, že se ti v PS snaží co nejvíce uškodit, než je volby navždy zbaví moci.

Ať je to jak chce, já budu volit jen takové kandidáty a strany, které umožní většině občanů prosadit svůj názor.

XProletáři všech stran bez zákona o všeobecném referendu, vyližte si pr... !!

2 0
možnosti
SH

R^Stručné, jasné, výstižné! Očisty je třeba všude a někdy zkrátka příjít musí.Jen aby nebylo pozdě.

7 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik