Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to ještě tak dlouho, co jeden tenkrát ještě moudrý muž řekl: "Kdyby lidé respektovali Deset zákonů, nemuselo by jich být dvacet tisíc." :-)

Pokud zákony v kterékoli době a v kterémkoli spoečenském uspořádání vycházely ze zákona Božího, z Desatera, byly platné dlouhodobě, třeba i sto let. :-)

Protože za minulých režimů (nacismus, estébácký komunismus) i za současného režimu (ateistický a materialistický liberalismus) zákony z Božího zákona nevyplývaly a nevyplývají, musí se vymýšlet desítky tisíc, velmi krátkodobě platných a hlavně situačních zákonů, které jsou takové, že vyhovují pouze těm, kteří jsou právě u moci a u koryta. :-(;-€

Jeden den je odsouhlasen nějaký zákon, druhý den se zjistí, že vládnoucím a mocným už nevyhovuje, takže se doplní NOVELOU zákona. Třetí den se zjistí, že není výhodná ani novela zákona, takže se musí vydat VÝKLAD NOVELY zákona. ;-(

Tak neustále vzniká taková změť zákonů, novel a výkladů, že ani DOBŘÍ PRÁVNÍCI se už v tomto CHAOSU a ANARCHII NEVYZNAJÍ. :-(;-(;-€

1 0
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. O tom je můj článek, kde Desatero zmiňuji.

2 0
možnosti

Spravedlnost nemůže být v rukou zákona, protože je v rukou těch co zákony vytváří a přijímají.

1 0
možnosti

Spravedlnost nemůže být v rukou zákona, protože je v rukou těch, kteří zákony vytváří a přijímají.

1 0
možnosti

Spravedlnost nemůže být v rukou zákona, protože je v rukou těch kdo zákony vytváří a přijímají.

1 0
možnosti

Buďte trpělivý, příspěvek se nezobrazí hned....

1 0
možnosti

Autor to napsal jasně a pravdivě.Bohužel.

2 0
možnosti

J15a68n 96H46u13r15k14a

8. 1. 2017 3:10

právě že ne skutečnost je mnohonásobně horší

0 0
možnosti

Dodám, že jsou kvalitnější obhájci, jako soudci. Asi ano, podíváte-li se na seznam soudcú, máte pocit, že jde o seznam lékárníků. Převážná většina Mgr. U sodců bych očekával výběr z těch, co dokázali dokončit vzdělání získáním titulu doktor práv. Také to o něčem svědčí.

2 0
možnosti

Justice, v první řadě, každý neschopný člověk je tak označen, jen neschopný soudce, těch je asi většina se označí jako nezávislý. Nezávislý je asi jen na zákonech. Proto jeden čin, zbaven viny, další soud podmínka a třetí soud 12 let.

Nejkřiklavější byl případ soudce, kterého natočila kamera TV, jak bere úplatek, měl nějak maďarsky znějící jméno, byl odvolán. U soudu však byl prohlášen za nepříčetného v době přebírání úplatku a osvobozen. Z toho vyplývá, že u nás může soudit každý blázen.

Nějak se vypařila aféra z rychlestudujícími doktory práv z Plzně. Ministr Pospíšil prohlásil, já nemohu nic předjímat, počkám, jak rozhodne nezávislý soudce, rozhodl a ministr řekl, soud rozhodl, jak rozhodl a já k tomu nic nedodám. Byl jen ministr spravedlnosti. Aby to zamluvil, zopakoval, nevím po kolokáté, že je jediný pracovitý právník a připravil po mnoha letech občanský zákoník v paragrafovém znění. To jsem so opravdu poučil, já jsem myslel, že zákony se připravují ve verších.

Každý, kdo něco v zaměstnání poškodí, musí škodu zaplatit. Kolik se vyplatilo nespravedlivě odsouzeným za pobyt ve vězení? To mělo být placeno ze mzdových prostředků soudců, má někdo z vás pocit, že to zavinil? Ke mzdám, soudili se sami soudci o navýšení a jeden kolega velmi překvapivě rozhodl ve prospěch soudců, je to náhoda, nebo lumpárna? Šťastný rok 2017 a jen dobré zprávy.

5 0
možnosti

Pan Pospíšil připravil občanský zákoník, skromně řekl že po mnoha letech. Deset roků je velmi mnoho na to, aby výsledek byl tak žalostný. Vymýšlí se přílepky, novely. Což svědčí o diletantismu. Nechal bych jeho, aby vrátil část mzdy vynaložené na takový paskvil, ve kterém se i právníci velmi těžko orientují.

Jeho vychovatelé mu asi zamlčeli, že právo je člověku vrozené, již pouhým rozumem poznatelné. Takže občan nepotřebuje občanský zákoník o stovkách paragrafů, slušný občan za celý život vůbec nepotřebuje občanský zákoník.

Takže chlapci znovu do školy, doučit se. Za svoje. Dost bylo průšvihů, jaké jste od roku 1990 nasekaly. Pak jeden prohlásil, že se učili za pochodu. Občané by jemu a jemu podobným měli vystavit účet za školné. Proto, aby si každý pořádně rozmyslel, co je vlastně služba občanům v politice.

7 0
možnosti

Poslední věta mne zaujala, dovolil jsem si ji zkopírovat. Potažmo bych slovo "justice" nahradil slovem "politika"! V osmé třídě ZDŠ nám moudrý pan ředitel udělil radu, proč se máme ve svém občanském životě zajímat o politiku. "Protože až nám budou vyvádět kravičku ze chléva,je pozdě nadávat na vládu této země", říkal. S odstupem času jeho větu chápu paradoxně, až úsměvně. On byl totiž ortodoxním komunistou a říkal to v době, kdy skutečně rodinám mých spolužáků vyváděli kravičky a koně ze chlévů, aby je ustájili společně. Po roce 1990 se moji spolužáci dočkali odškodnění, když už nežijí jejich pracovití rodiče.

Zdravý rozum prostě nakonec zvítězí nad hloupostí a zlem.R^

Začněme se zajímat o justici dříve, než se ona začne zajímat o nás.

Zdroj:http://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=578143

3 0
možnosti

Dobře napsáno pane Hannig.

7 0
možnosti

Opět musím souhlasit a dodat. Pomáhám lidem zdrama s finančními problémy. Když čtu rozsudek v němž je psáno že se soud domnívá že jste spáchal trestný čin a proto vás odsuzuje.... ,tak se musím smát. Příklad: Pán z Dobrušky jel v Praze metrem a neoznačil si jízdenku, protože si myslel, že stačí že ji má. Následovaly 3 exekuce. 2 z nich byly vystaveny na dobu, kdy pán byl v zaměstnání. Na to měl pán potvrzení. Z Dobrušky do Prahy Metro nejezdí. Soud však exekuci nezrušil. Podobné problémy řeším časo.

10 0
možnosti

Díky paní Filipová za Vaši podporu věcí lidských.

Pokud tohle někdy Vám prospěje - v roce 1980 nám při studiu patento-právní literatury skvělý JUDr. Pítra z ÚVO Praha řekl, že říšský trestní zákoník byl v roce 1810 koncipován pod heslem "Právo je člověku vrozené, již pouhým rozumem poznatelné"! Tedy již před 200. lety si mocní uvědomovali, že nemusí být zákon formulován složitě a/nebo rozvláčně. Právě proto některé zákony Rakouska-Uherska byly zrušeny u nás až rokem 1948.

6 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,28
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik