Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Pane Hannigu - naprostý souhlas s Vámi. R^ Naši politici, až na vyjímky, v rámci svého probruselského rektálního alpinismu si tyto problémy nepřipouštějí a neřeší vůbec nic. Vždy se vyplácí zavádět v tomto ohledu důkladná preventivní opatření, než pak řešit následky něčí liknavosti a neschopnosti. Vždy se vyplácí jít i na malý oheň s velkým kýblem vody.

2 1
možnosti
BV

Opravdu "naprosto souhlasíte" i s tím, že se pan Hannig snaží v tom blogu sugerovat takovou neuvěřitelnost, a sice že "Západ byl před okupací v roce 1968 předem domluven s Brežněvem - a skutečným cílem toho 'umožnění obsadit Československo' bylo zničit možný 'vzor' Československa, jako 'průkopníka třetí cesty' a 'alternativy' k tehdy na Západě panující 'západní společnosti peněz'"? Opravdu "naprosto souhlasíte: i s tímto, nebo jste jen tuto naprosto neuvěřitelnou.... "neuvěřitelnost" jen přehlédl?

Zde je přesná citace pana Hanniga:

>>Dnes už je mi to jasné je. To v podstatě „ticho po pěšině“ bylo způsobeno tím, že západní společenství peněz se obávalo, že by Československo mohlo být vzorem. Že prosperita, spokojenost obyvatelstva, svoboda a kulturní rozvoj je možný i při absenci rozvírání nůžek mezi neustále bohatšími bohatými a stále chudšími a chudými, jak se to děje dnes.<<

Opravdu "naprosto souhlasíte" i s tímto? Jen se ptám, zajímá mě to, nijak na vás neútočím (píši pro jistotu panu Hannigovi, aby mě zas neosočoval že na někoho "útočím", resp. že mu "upírám svobodu vyjadřovat názor"). Předem děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
Foto

P41e74t17r 57H80a12n92n71i97g

27. 8. 2017 21:14

Jsem rád, že se pod mým článkem už nyní diskutuje věcně k tématu

2 0
možnosti
BV

Pro vás je "diskuse věcně k tématu" diskuse, ve které se neobjevují žádné k vám kritické příspěvky? Pokud se na základě vašeho chování v předešlých diskusích toto domnívám mylně, budu rád, když mi vysvětlíte, co přesně tím "diskutováním věcně k tématu" myslíte a v čem přesně je tato má domněnka mylná.

A proč třeba, když odpovím na váš příspěvek, který se tématu článku vůbec netýká (ale ta moje odpověď se 100% týká toho vašeho příspěvku), mi tento příspěvek smažete pod záminku "netýká se tématu článku"? Opravdu toto považujete za správné jednání? Opravdu nemáte pocit, že mi je pak naprosto jasné, že ta vaše formulka "netýká se tématu článku" je jen obyčejnou záminkou jak "zdůvodnit" proč mažete vám nepohodlné příspěvky?

Jo a pokud byste tento můj příspěvek chtěl smazat pod onou vaší oblíbenou formulkou (resp. záminkou, viz výše), tak vězte, že ani tento váš příspěvek, na který teď reaguji, se také "netýká tématu článku" - a tento svůj "tématu článku se netýkající" si také jistě nemažete. Proto pevně věřím, že tentokrát nesmažete ani tento můj. Takže předem děkuji za odpověď - já totiž také doufám, že už konečně začnete diskutovat věcně a nebudete již mazat příspěvky jen proto, že se vám "nehodí do krámu". Děkuji.

0 0
možnosti
MK

Souhlas s autorem...R^

6 1
možnosti
JS

J69a80n 89S76t98i29f59t65e50r

26. 8. 2017 14:58

Celkem souhlas, až na Váš názor, že by po pražském jaru nedošlo k "otvírání nůžek". To je iluse. Člověk je stále stejný a nezřízeně sobecký. Velmi brzy by vznikla třída bohatých a kdo by mohl ten by se cpal nahoru. Takže by se Československo určitě nestalo vzorem vývoje.

2 1
možnosti
PS

P44e55t94r 96S18k79á21c10e70l

26. 8. 2017 22:17

Podle čeho soudíte, že bychom nenabraly dech podobně, jako tak učinili naši předkové do roku 1938? Toho se totiž naši tzv. "spojenci" (Západ i Východ společně) velmi báli. Proto taky Západ mlčel k tankům a vymínil si určitou dobu pro otevření našich hranic. Utekly nám mozky, nikdo z lemplů a vyžírek.

Malý příklad - v roce 1968 jedním z kandidátů na prezidenta tehdy byl Ing. Jiří Hanzelka. Znali jeho v 80. zemích světa a to nemohli šéfové mocností Evropy dopustit, zastínil by je neskonale! A vozil by ze svých cest po světě objednávky. Podobně, jako se svým přítelem Ing. Miroslavem Zikmundem přivezli objednávku na 6 tisíc Tatraplánů pro Súdán. Zazdili ji soudruzi, tehdejší mocní.

K třídě bohatých - máte pravdu, vyvstali by bohatí lidé. Víte, kdo by byl nejvíc v Československu po roce 1968 bohatý? Prof. Ing. RTDr. Otto Wichterle,DrSc., dr. h. c. za svůj vynález "kontaktní čočky". Proti tomu by jste byl? Před rokem 1938 u nás též byli velmi bohatí vynálezci, kteří vyhrávali u mezinárodních patentových soudů spory a svět jim/nám platil ve velmi tvrdých měnách, víte? I tomuto museli rokem 1938 naši "spojenci" zabránit. Zarazit rozvoj našich firem, firmu Baťa především. Povedlo se jim to. Stejně tak i tleskali krachu našich proslulých značek (Poldi, Tatra, ČKD, Adast, Zetor, atd.) po roce 1990, navzdory slibům jak nás podpoří. Počtvrté (viz uvedené tři roky) se napálit od nich nenecháme...R^

2 1
možnosti
PB

P82e70t37r 64B40r32o39ž

25. 8. 2017 13:21

Ubohost některých diskutérů se pozná podle toho, že místo věcné diskuse k tématu dehonestují autora. Mně je upřímně jedno, za koho autor kandiduje (volit jeho partaj stejně nebudu), ale z toho, jak hlupáček, když nemá argument, plivne na autora, je mi na zvracení.Rv

14 1
možnosti
BV

A nedehonestuje se někdo, kdo spolupracuje s nějakou odpudivou partají, náhodou sám právě tou spoluprací s touto partají? A by co se vám třeba nezdálo na tom, kdyby někdo poukázal na nesmysly v autorově článku nebo v jeho příspěvcích (naprosto věcně) - a pak by tedy i také poukázal na to, že onen autor spolupracuje s někým opravdu velmi odpudivým, jako dokreslení té přemíry nesmyslů v jeho článcích a příspěvcích? A jako konkrétní příklad těch nesmyslů uvádím ten obrnesmysl, že se "Západ bál, aby u nás nenastal 'vzor vývoje' a proto nás nechal 'sežrat' Brežněvem" - toto může vyplodit opravdu jen člověk, jehož "dezintegrita" nabyla tak obludných rozměrů, že je ochoten i spolupracovat třeba s "čertem", jen aby už konečně dostal víc než jen těch pár desetinek nad jeho obligátní dvě tři procenta hlasů u voleb... Ne, mě opravdu není na zvracení z toho, když někdo dokreslí "dezintegritu" autora tím, že poukáže na to, s kým onen autor spolupracuje. Daleko víc je mi na zvracení z toho, s kýmže to on vlastně ten autor spolupracuje, ne z toho, když na to náhodou někdo poukáže... Jo a dodávám, že tu spolupráci zde vytáhl pan Brož, ne já, já zde jen zareagoval na to, z čeho je na zvracení jemu a z čeho je na zvracení zas mě. Tož asi tak.

0 0
možnosti
Foto

Vždy je nutné si opravovat zažitá tvrzení. Já jsem byl celou dobu pod dojmem hlášení tehdejší ČS rozhlasu, které jsem zachytil ve Velké Británii - ve Skotsku, kde jsem právě byl. To opakované hlášení znělo: "Dnes v časných ranních hodinách překročila vojska Bulharské lidové republiky, Maďarské lidové republiky, Německé demokratické republiky, Polské lidové republiky a Svazu sovětských socialistických republik hranice Československé republiky." to hlásili v Československém rozhlase 21.srpna. A tak mi to zůstalo v mysli.

Samozřejmě vojáci ostatních zemí, kromě SSSR odešli zpět do svých zemí, a tak, když jsem se vrátil 30. září 1969 (po vyhrůžce Husáka, že kdo se do tohoto data nevrátí, už nikdy nebude moci zpět do ČSR), tak zde byla pouze vojska SSSR, takže mi v mysli splynulo, že prostě tu NDRáci spolu ostatními byli a spolu s ostatními odešli.

Jen zatvrzelý člověk si stojí za něčím, co se ukáže později jako mýlka. Takže přátelé i nepřátelé: Omlouvám se za to, že jsem napsal to, co jsem napsal o vojácích z NDR.

Celou dobu jsem si myslel, že to bylo tak, jak jsem napsal. Jen zatvrzelý člověk se neomlouvá za svůj omyl. Takže sypu si popel na hlavu.

10 0
možnosti
BV

Dal jsem vám plus, za to, že jste uznal svůj omyl.

A teď byste se mohl stejně kriticky zaměřit i na tu svou tezi, že si Západ přál okupaci Československa Brežněvem, aby se u nás nepodařilo uskutečnit tu vaši jakousi utopii s "nerozvírajícími se nůžkami"... uznejte prosím, že pokud by se poměry uvolnily, nakonec by naše země i po roce 1968 dospěla k normální parlamentní demokracii, se všemi klady i chybami, který tento stav obnáší. Přiznejte, že to vaše obvinění Západu je opravdu hodně chucpe a nemáte pro něj nejmenší důkaz. Děkuji.

0 0
možnosti
PM

Ptáte se, proč atentátníka kosícího lidi dodávkou dlouhou dobu nikdo nezastřelil? Vzpomínám si na jeden nedávný případ u nás, kdy někdo zastřelil řidiče, který se snažil najíždět autem do lidí. Jak střelec dopadne, tušíte:-/

16 2
možnosti
VK

Jestli případy vyšetřujete podle nadpisu z Blesku, tak potěš.

1 8
možnosti
VS

V zásadě jdete na tu prezidentskou kampaň dobře. Na strašení machometány a omlouvání Ruska určitě nějakou tu prostou duši ulovíte. Ale obávám se, že to asi na Hrad stačit nebude a i nadále zůstanete jen náčelníkem marginální politické straničky zanedbatelného významu.

7 12
možnosti
PS

P50e63t21r 51S11k81á41c92e85l

22. 8. 2017 13:49

Koukám, že jste se závadným stavem, v jakém se náš stát nachází, plně spokojen. Nikdo Vám nenařídí koho volit, ale snažně prosím - povzbuzujte okolí ať všichni jdou k volbám a nedají se otrávit "průzkumy". Jinak se přeměny, o které od roku 2002 pan Hannig usiluje, nedostaví.

4 2
možnosti

Zájmem ruského vedení bylo především zajištění Železné opony a teprve následně výměna vedení KSČ.

To, že myšlenka československého demokratického socialismu se nelíbila ani na západě je faktem. Byly obavy, že by mohl najít podporovatele i na západě,

ale Rusové nám to zarazili a nakonec prohráli i svůj komunismus.

9 3
možnosti
PS

P87e27t74r 16S53k95á13c18e30l

22. 8. 2017 13:01

Souhlas, myšlenky socialismu "s lidskou tváří" se zalekl Západ především. Navíc se velmi vylekali, když u nás v roce 1968 měl na prezidenta kandidovat pán, kterého znali v 80. zemích světa. Takového bychom dnes potřebovali, bohužel není mezi námi. Ing. Jiří Hanzelka by coby prezident vozil ze svých návštěv kufr plný objednávek na naši bižuterii, sklo, auta, traktory, vodní turbíny. I když uvedené výrobky se i dnes ve světě prodávají našim firmám skoro samy. Takže ekonomického růstu našeho státu se Západ zalekl, zažili to s námi do roku 1938. Jak byli rádi, když nás přehodili Hitlerovi. Třetí rok, který jsem ještě nezmínil, byl rok 1990. To bylo slibů, jak nám pomohou vyhrabat se z marasmu, apod. Za 27 let jsme tam, kde jsme, v marasmu opačném. Komu tento závadný stav vyhovuje? Odpověď si dá každý, kdo má zdravý rozum...R^

9 2
možnosti
Foto

a ještě dodatek- to že ti kdo jsou za všechno zodpovědní se klidně někam vypaří, až bude nejhůř jsem tu nedávno psala v nějaké diskuzi- a mnozí blogeři reagovali takovým tím" paní co to plácate"

těší mě že podobný postřeh jste zaznamenal i někdena facebooku-pokud to napadlo i jiné lidi, nejen mě, tak to asi taková hloupost nebude:-)

20 0
možnosti
PS

P80e64t38r 63S72k88á44c88e85l

22. 8. 2017 13:43

Tak v historii lidstva by se jistě našli příklady podobných situací. V pořadu ČT "Historiecs" to řekli jasně:

Noví vůdcové pod pláštíkem revoluce konají stejně, jako jejich předchůdci. Příklad - nic pro T.G.Masarykovi nemám, ale až po roce 1918 se rychle naučil jezdit na koni. Víte proč? No protože do roku 1918 skoro 300 let uctíval lid své panovníky, které koně buďto vozili a/nebo dokonce oni sami na nich se nechávali malovat a fotografovat. A předváděli se svoji jízdou. To byl od pana Masaryka promyšlený tah, i jeho úsloví, jak je krásný pohled na svět ze hřbetu koně. Prožíváme déjá vu, již jednou viděné...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik