Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto nesmyslný článek. I když ve své podstatě máte pravdu. Jenže to má háček, kterého si je vědom každý, kdo se o fotbal nebo například hokej jen minimálně zajímá. Tím háčkem je neochota domácích hráčů hrát. Vidíme to na MS v hokeji, kde hráči z NHL mají tisíce výmluv proč nemohou hrát. Stejné je to ve fotbale. A fotbal je obrovský byznys, takže to, že nějaké mužstvo vyhrává není dáno tím, že v něm jsou "vlastenci" ale tím že hráči jsou profesionálové a mají dostatečné odměny. Anebo hrozby v případě prohry, což bych viděl u týmu Ruska. :-). Takže pokud by za národní tým kterékoliv země hrál třeba eskymák, bral bych to jako samozřejmost, pokud bude hrát dobře.

5 3
možnosti
JZ

Vazeny blogere Hannigu, uvedte prosim staty, ktere si do svych fotbalovych narodnich muzstev hrace z jinych statu koupily.

6 2
možnosti
JN

Také s vámi souhlasím v tom, že tady se ve většině případě o nějaké nakupování nejedná (tak jako například Bahrajn v atletice často nakupuje africké atlety). Tady většinou jde o fotbalisty afrického původu, kteří se však již v Belgii, Francii, Švýcarsku... narodili.

1 1
možnosti
JW

Na to již přišel Hitler v r.1936. když požadoval zákaz účasti Židů a černochů na OH v Berlině.

Opakované vítězství černého atleta v dresu USA Jesseho Owense nad bílými,to bylo hořkou pilulkou pro nácky všeho druhu.

4 6
možnosti
Foto

nepochopil jste zcela zásadně můj článek, pane Waltere. Nemám nic proti hráčům tmavé pleti, pokud jsou, tak jako Brazilci brazilští občané od narození. Jde mi o nákupy rychlonohých třeba Švycarskem

3 2
možnosti
Foto

Ivan Rakitič, Vedran Čorluka Dejan Lovren jsou opravdu rodilí Chorvaté? Vy musíte být opravdový znalec.

3 3
možnosti
DL

Ivan Rakitič sa narodil 10.marca 1988 v Meste Mohlin chorvátskym rodičom...Opravdu rodilý Chorvát.;-O

0 0
možnosti
SN

:-).......Velmi dobře napsáno. Teď právě skončil zápas Belgie- Japonsko. Fandím vždycky slabšímu, Japonci byli skvělí! Myslím, že tam také žádného cizince nemají. Je vidět, že bojují srdcem. Bohužel...v posledních minutách padl gól! Bylo to prima.

Španělsko- Rusko. Španělé to odchodili, Rusové vyhráli právem. Pěkná podívaná, dík za Váš článek! R^R^R^

8 1
možnosti
PN

Sluníčko vylezlo! Jsem taky rusofil a jsem na to hrdý! Taktéž fandím pouze národním týmům a ne těm složeným z celé Afriky. Super článek pane Hanig! A těch negrofilních útoků není třeba si všímat!

4 9
možnosti
Foto

Za Rusy hraje i Brazilec Mario Fernandés.;-)Rusové hrají v domací lize proto,že jejich hráči prostě na kvalitnější ligu výkonostně nemají.Ted jste se opravdu projevil jako "vlastenec",za český tým hraje dokonce jeden černoch,takže etnicky nečistým Čechum jistě fandit nebudete.Jinak Rusové nebyli rozhodně lepší pouze měli víc štěstí.Doufám,že příště vypadnou a další rusofilní výron nebude....Rv

5 8
možnosti
JN

Pane Bárto, opět se mýlíte - Rusové hrají v domácí lize nikoliv proto, že by na kvalitnější ligu výkonnostně neměli, ale protože ruské kluby jsou schopny je dobře zaplatit a tak nemají potřebu chodit hrát do zahraničí. Ono v takovém Zenitu Petrohrad nebo CSKA Moskva dokonce kromě ruských fotbalistů hraje i spousta velmi dobrých cizinců.

Jinak s vámi souhlasím v tom, že Rusové v zápase proti Španělům nebyli lepší, ale fotbal se holt hraje na góly. A ono někdo má radost z vítězství Ruska a někdo jiný tentokrát v Masných krámech asi pil dvojité Jamesony na žal... ;-)

3 2
možnosti
ZH

Já jsem rád, že se títmo článkem vyznáváte z árijského pohledu na sport a svět. Nejste rasista, bože to ne, ale když vidíte ty neáriské týmy, stýská se vám po homogenní Třetí říši, ta si to uměla zařídit. Upřímnost vás šlechtí, byť zbytek je na zvracení.Rv

7 14
možnosti
ZH

opravy: tímto, neárijské

0 1
možnosti
JS

Pane Hannigu, nákupy a prodeje hráčů jsou v současnosti legální obchod lidským masem - netýká se to pouze hráčů z Afriky...

Prestižní (sic minulé) postavení Jágra v NHL je jedním z mnoha takových nákupů, abych uvedla jeden příklad z našeho rybníčku.

A to sport nesleduji, jen kolem mě sviští.

4 3
možnosti
Foto

Janičko, omlouvám se, ale vstoupím sem. Jako nefanynku Tě neznalost omlouvá:-). Nákupy mezi kluby jsou v pořádku. Týmy si nekupují člověka, ale jeho práci, národnost mu zůstává a zjednodušeně řečeno, s tou zemí má společného jen to, že tam momentálně pracuje. Tady jde o národní reprezentace, a to je o něčem úplně jiném. Např. Jágr sice hrál NHL a taky ruskou KHL v Omsku, ale stále byl Čechem a hrál za naši reprezentaci, na tom se přestupem do cizích klubů nic nemění. Je to jako firemní změna zaměstnání nesportovců.:-) O čem píše pan Hannig, mě v současném sportu taky trápí a nelíbí se mi to. Příkladem budiž atletika, kde to již nabralo obludných rozměrů. Pak hrají národní hymnu běžci, který k ní nemá žádný vztah, byl prostě tou zemí "jen koupený" a přijal její občanství, protože má rychlé nohy a ta země chce, aby ji obdařil medailemi. A to je moc špatně. To jsou takové fauly proti sportu, že na hřišti by se za ně "vylučovalo".

Zdraví Tě od dětství sportovní zanícenkyně.

11 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik