Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pane Hannigu, nejste můj šálek kávy, ale myslel jsem si, že jste alespoň slušný a soudný člověk.

Ale pokud máte za kamaráda zrovna pana Bartoše, docela to mění můj pohled na vás.

9 7
možnosti
Foto

P40e85t86r 24H97a43n37n85i88g

15. 3. 2019 10:49

Není to můj kamarád. Tří generační rozdíl mezi námi to vylučuje. Je to ryze politický svazek dvou stran v koalici, jejichž program pro další směřování Evropy je podobný. Jsem přesvědčený Evropan, mající přátelé v různých zemích kontinentu, kteří sdílejí stejný názor jako já (jeden je dokonce členem Horní sněmovny britského

parlamentu, lord, který v šedesátých letech, kdy jsem působil v Londýně jako tvůrce "scores", začínal v kapele Alexise Kornera na baskytaru a psal pro něj písně, a nyní jako dědic starobylého rodu, musel neochotně převzít po zemřelém otci místo v Horní sněmovně. Neomarxismus současných špiček EU zcela vylučuje být příznivcem nynější neomarxistické EU. Evropa je krásná ve své různosti. Snaha o unifikaci EU jde proti tomuto krásnému pojetí Evropy. Mimochodem obrázek v záhlaví mého blogu je snímek mnou pořízený v podhůří Pyrenejí.

6 2
možnosti
JZ

Nejsou to historická fakta, ale snůška hloupých čecháčkovských komunistických nesmyslů, ve stylu my jsme Ti nejlepší, ostatní jsou darebáci. Je jasné, že britský premiér Neville Chamberlain byl slaboch a ustupování Hitlerovi bylo chybou. Jenomže on chtěl skutečně mír, a upřímně si myslel, že jej zachrání, když obětuje Československo. Koneckonců lidé typu Haninga jsou také takoví Chamberlainové, kteří hlásají, že se násilníci nesmí dráždit a je třeba jim ustupovat. Viz Rusko vůči Ukrajině nebo Rusko vůči Pobaltí.

Československo se mělo bránit v roce 1938 a myslím si, že by mohlo přesvědčit i veřejné mínění ve Velké Británii a Francii aby se postavilo na stranu Československa. Koneckonců hlasování britské vlády rozhodl v neprospěch Československa jediný hlas, ten Chamberlainův.

Nesmyslem je, že Velká Británie chtěla napadnou Sovětský svaz, a dalším nesmyslem je, že Velká Británie zradila Francii. Velká Británie nemohla v roce 1940 zachránit Francii, protože v té době měla slabá pozemní vojska a než by o ně mela nesmyslně ve Francii přijít, tak je rozumně stáhla na ostrovy. Koneckonců Britové evakuovaly i francouzské jednotky.

Neměli bychom také zapomínat, jak se k nám hanebně po podpisu paktu Molotov-Ribbentrop zachoval Sovětský svaz, který zrušil vyslanectví naší zahraniční londýnské vlády v Moskvě a navázal diplomatické styky se Slovenským štátem.

My byli, jsme a budeme civilizačně a kulturně součástí Západu. Na východ jsme se orientovali v letech 1948 - 1989 a přineslo nám to akorát bídu a zaostalost, ze které jsme se dosud nevzpamatovali. Jeden takový experiment stačí.

A také nesnáším to takové ubrečené čecháčkovství, ve stylu, jak nám všichni ubližují. Sebevědomí Češi nebrečí, nenaříkají, ale tvoří a spoléhají se především sami na sebe.

18 14
možnosti
Foto

P26e81t66r 63H24a67n45n67i37g

15. 3. 2019 10:55

To je ono.Slovo "čecháčkovství" Vás názorně profiluje. Asi byste tehdy nadšeně německá vojska vítal. Neznáte vůbec historii. Akci Dunkerque už řídil premiér Winston Churchill, který nechal Francii na holičkách. Podívejte se do historie, kdy byla evakuace z kontinentu britských vojsk na ostrov.

6 4
možnosti
AN

Dneska jsou toho plná média. Vybavuji si, není to zase tak dávno, co bylo 15.3.ticho po pěšině. No vyjdu si navečer se psem, na náměstí tak třicet lidi, a koho neslyším.. Dr. Sládek, který říkal, že je jediným, kdo si na to datum vzpomněl. Kdybych ho tam neviděl, taky bych ani nevzdech. To jen na okraj. Ať si každý mysli to svoje.

3 0
možnosti
JK

Občas se objeví kryptokomunisté přesvědčení o existenci davu voličů, kteří touží po další ruské totalitě. Ani ty volby do EP, kde při mizerné účasti často stačí hlasy širší rodiny, nedopadnou. Jsem optimista, vidím naše děti studující na prestižních školách ve světě, pracujících u prestižních světových firem, nebo úspěšně podnikající a ti zařadí podobné pohrobky komunismu možná tak do seriálu Žena za pultem a jinak jsou mimo jejich zorné pole. To je dobře, my starší, co ještě pamatujeme krvavou totalitu se s tím už nějak popereme, ale komunistům nezapomenu mé zkažené mládí.

9 3
možnosti
VS

Naštěstí jste politická nula a nulou zůstante.Rv

6 11
možnosti
Foto

P79e11t92r 78H46a32n49n82i20g

15. 3. 2019 10:57

Myslíte, že kvůli těmto lidem jako je V. Svoboda, kteří se nezmohou na argumenty, ale pouze na nesmysl dehonestace, které s tématy nemají nic společného, pod články otevírat diskuze? Asi ne.

4 1
možnosti
MB

Už v dobách socialismu jsem si říkal - Kolik let ješt musí uběhnout? Ony oslavy Lenina, ale i J. Husa, či Karla IV. Už je to tak vzdálené, že to nabere patinu vypravěčství a prakticky Pověstí! Popisujete příběh 80 let starý - Vše je jasné, zřejmé - Viník znám a potrestán . Jsou dějiny mladší - 1968, a souhlasím - Pak i mnoho iluzí o Přátelství, či dokonce Bratrství! Sranda je, že při obsazování ČR se alespoň objevil odpor ve Frýdku - Místku. Ona Čajánkova kasárna. V okupačním roce jsme se Moskvě vydali bez výstřelu! Německo se změnilo - Dnešní Rusko jak? My se chvála, taky změnili - Jsme v NATO! Konec Ruských nadějí ... :-)

9 8
možnosti
Foto

V r. 1968 se masově protestovalo proti nekulturní invazi, díky čemuž se okupant musel stáhnout do kasáren, takže okupace byla vystřídána pouhou smlouvou o dočasném pobytu. Vláda věcí našich se vrátila do našich rukou.

3 2
možnosti
Foto

Klasika. Za všechno mohou západní spojenci a ani slovo o SSSR a paktu s Německem. Prostě jak z Rudého práva.

10 11
možnosti
Foto

15. března 1939 nebylo po Paktu R.-B. ještě ani památky, naopak SSSR podal nejostřejší protest proti vstupu německé armády na naše území.

5 3
možnosti
Foto

Jednou provždy v této diskuzi. Už nebudu odpovídat na dotazy týkající se A.B. Bartoše. Diskutujte nad tématem článku. PH

8 2
možnosti

Ale je moc pěkné, jak jste se pustil do obrany toho antisemity a konspiračního teoretika. Z toho se dá dovodit, že věříte něčemu podobnému - viz odkaz na zednáře ve vašem článku. Bartoš také všude vidí “židozednářské spiknutí”, stejně jako nacisté.

5 0
možnosti

Historicky dost nepřesné. Zareaguji na zcela nesmyslný konec: české země mohly ve středověku hrát větší roli jenom proto, že byly součástí rozdrobené Svaté říše římské. Vedle sjednoceného Německa to bylo něco úplně jiného. Autor by také mohl více rozvinout historický fakt, že byl nakonec Stalin Hitlerovým spojencem, a dokonce odsouhlasil nejenom Mnichovskou dohodu, ale i vznik Protektorátu. Právě díky dodávkám ze SSSR mělo Německo dostatek surovin, aby mohlo napadnout západní země. Když už tak píše o zrádné Británii a téměř rozvíjí konspirační teorie o zednářích, mohl by se zmínit i o tomto.

6 5
možnosti

Jinak netuším, kde jste přišel na to, že byla na podzim roku 1938 naše armáda silnější než německá. To tedy určitě nebyla, a o to právě šlo. Mobilizační plány počítaly s tím, že se armáda stáhne na Slovensko a vyčká nepoškozená příchodu spojenců, aby jim pak mohla pomoci. Tento plán byl narušen po anšlusu Rakouska, kdy najednou zůstala nechráněná jižní hranice.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2590051-srovnani-armad-ktere-se-nestretly-v-casech-mnichova-celila-praha-masivni-presile

4 0
možnosti
RC

K tem olympijskym hram - mate to napsano, jako kdyby jejich poradani melo pomahat Hitlerovi. Ale o jejich usporadani v Nemecku bylo rozhodnuto jeste PRED nastupem nacistu.

1 3
možnosti
Foto

P54e61t95r 92H74a80n89n66i36g

14. 3. 2019 23:46

Už byly koncentrační tábory. Měly se jim odebrat!!!

4 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik