Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J46a61n 85R13i77c68h52t54e12r

17. 7. 2019 10:56

Vážený pane Hannigu,

cizinecké právo je mým, abych tak řekl, denním chlebem. Ujišťuji Vás, že veškeré informace, které považujete za tajné či zakázané, Vám sdělí Odbor azylové a migrační politiky.

Status trvalého pobytu nemůže být přiznán lidem, kteří nesplňují zákonné podmínky, mj. bezúhonnost, pět let pobytu na území ČR, placení daní a pojištění, prokazatelné příjmy na živobytí, prokazatelné (kontrolované) místo pobytu apod. O jejich přínosu či nepřínosu české ekonomice tedy příliš spekulovat nelze.

Dále: navýšení počtu žádostí o dlouhodobý či trvalý pobyt o 50% zdaleka neznamená, že i počet žádostí, jimž bylo vyhověno, o 50% narostl.

Vlastně vůbec neuvádíte, o kolik narostl počet žádostí o vízum, jimž bylo vyhověno, jakkoli tyto informace není složité zjistit.

Tenhle Váš blog se skutečně nepovedl a jakkoli mě to mrzí, nemohu jej označit jinak než populistický.

Přeji hezký den.

3 0
možnosti
Foto

P84e40t80r 58H29a97n57n52i71g

17. 7. 2019 14:45

Obávám se, že se jedná o trend nejenom v počtu žádostí, ale i v počtu nelegálních přechodů našich hranic, které na hranicích s Německem dosáhly nárůst o 6,5%, což je v podstatě shodou okolností stejný nárůst jako počet žadatelů o Schengenská víza. Je potřeba hlídat více naše východní hranice, neboť německý ministr vnitra Seehofer chce zavést podstatně větší kontroly na našich hranicích s Německem. Tudíž by, jak určitě víte, oni nelegální migranti zůstali u nás a my bychom se o ně museli postarat. Vaše znalosti z oboru nepodceňuji a doufám, že oceníte to, že jsem se v článku s uznáním zmínil o zesnulém panu Tomáši Hajšmanovi, který cizineckou politiku dělal velice obezřetně. Také rozdíl mezi 12 předtím a 47 nyní je nárůst skoro o 400%. Nemohu souhlasit s Vám, že se jedná o populistický článek. Možná, že tak působí určitá lehkost stylu, která možná koliduje s čistě úřední mluvou někoho, komu je cizinecké právo denním chlebem

0 0
možnosti

Doporučil bych autorovi změnit volební rétoriku. Již ho nikdo nebere vážně.Skončí bohužel jako paní Wolfová,když se předváděla v retroburce.Píše již skoro stejně jako Rudé Právo před 32 lety,VVV

0 0
možnosti
Foto

Pro Vás B. Dvořáku nepíšu. Vy si berte vážně koho chcete a nechte ostatní ať si též vyberou. Nebo chcete aby lidé psali na povel to, co se líbí jenom Vaší bublině. Díkybohu, nás je stále se zdravým rozumem a s pamětí jak to doopravdy bylo ještě neskonale víc. Totalitní myšlení máte vy. Ale kdo nezná historii, bude si ji muset zopakovat znovu. S takovými totalitárními názory budou žít příští generace v nesvobodě.

0 0
možnosti

Proč nadpis zní

"O 53,6% více žadatelů o rvalý pobyt v ČR"?. Když jde o dlouhodobý a trvalý pobyt...A to kdo ví jestli.

1 0
možnosti

To je zase blabol. Vsechna data jsou ctvrletne dostupne na strankach CSU. Vasi anglictinu radsi ani nebudu komentovat.

2 0
možnosti
Foto

Jen ji komentujte. V angličtině !!!

0 0
možnosti

Tak jste si snad nejdřív měl požádat o informaci na MVCR a pak teprve tento blog publikovat zde a spamovat na alternativních "zpravodajských"portálech, ne?

5 0
možnosti

"Schengenske vizum" je pouze na 90 dnu, takze bych z toho zase nedelal hysterii. Pouziva to spousta turitstu pro cestovani pro Evrope (treba ty stovky turistu z Asie, co potkavate v centru) a logicky se vyplati zadat v zemi, kde je takovych zadosti min, proto se to presouva k nam. O trvaly pobyt je mozne zadat az pote, co clovek v CR zije nepretrzite pet let (plati i pro Slovaky), takze tohle taky neni zadna kovbojka. Je logicke, ze s tim, jak zde stoupa pocet velkych firem, stoupa i pocet cizincu, co pro ne pracuji, ale na tech zadostich se to projevuje az nejdriv po peti letech.

6 0
možnosti

K těm 12 imigrantům :-) to byla specifická skupina uprchlíků, které ČR přijala z uprchlického tábora v Jordánsku, a to na základě dobrovolnosti, podle usnesení vlády z roku 2015. Vláda se tehdy zavázala přijmout dobrovolně, mimo evropské kvóty, 1500 uprchlíků. Mluví se o těch 12, ale bylo jich víc, možná kolem stovky. Pak už začali politici hrát populisticky protimigrační strunu a zapomněli i na vlastní usnesení. • Jinak v ČR pracuje zhruba 600 tisíc cizinců, kteří mají dlouhodobý nebo trvalý pobyt. Takže kdo se chce bát, tak může :-) ano, jsou mezi námi...

1 0
možnosti

Tak ono se lidé nebojí obecně cizinců, ale oprávněně se bojí těch, kteří se ve své víře nadřazují nad ostatní, lidská práva je nezajímají vůbec a drží se zarputile středověkých náboženských dogmat, které staví i výš, než vlastní život, natož život někoho jiného a pak mají odpor k cizincům příživníkům, to ovšem nemá se strachem nic společného. Mám za souseda Inda a opravdu se ho nebojím a je to docela milý pán a i když s ním ve většině věcí nesouhlasím, tak jsme bezproblémoví sousedé.

1 1
možnosti

Dobře napsánoR^ a ano media nás dlouhodobě krmí okrajovými problémy a ty hlavní věci, které budou určovat náš život a životy naších dětí nechávají bez povšimnutí, nedá mi, než v tom vidět jasný záměr jejich chlebodárců, kteří je úkolují. Protože slovní spojení "nezávislý novinář" je oxymóron.

4 3
možnosti

Jestli budou přítěží nebo prospěchem pro naše hospodářství?

A jak to prosím pěkně chcete takhle podle nějakých žádostí poznat? Když se narodí dítě, tak je taky prvních 20 let jenom přítěží a kdyby dostávalo v době narození takové rozhodné razítko...

2 4
možnosti

Je to jednoduché, u koho se to neví, tak neudělit, udělení má být jen v případě, že je to nade vší pochybnost člověk solidní, slušný a bezúhonný, pokud je jakákoli pochybnost o jeho kvalitách tak prostě má smůlu. Dokazování je na straně uchazeče a na azyl není žádný právní nárok.

5 0
možnosti

Mluvím několika jazyky a pak napíšu: "I feel in Prague free".

0 0
možnosti

J43a65n 79Š73a54f89á46ř

12. 7. 2019 8:32

Maybe thinking, that Mr. Yoda he is.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik