Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R52a74d23e51k 25H91a31m75p78l

17. 7. 2019 11:43

Vnímám KG trochu rozporuplně. I když vlastně obě polohy v rozporu nejsou. Jako umělce (technicky) jej vnímám jako velkého profesionála a dříče, člověka s talentem daným shůry, vynikajícího zpěváka (byť se přiznám, že většina jeho písní není můj šálek kávy) s obdivuhodným hlasem. Na druhou stranu jej vnímám jako člověka s takovým nějakým uměním proplout za všech okolností nezávisle na tom, kdo je u kormidla a bez vyjádření nějakého osobního stanoviska či zaujetí osobního názoru když jde do tuhého (i když jej vlastně vyjádřil dost jasně KG v Divadle hudby 4.2.77; ostatně nebyl sám), čehož je si asi vědom, nicméně schopen si tuto vlastnost tak nějak sám sobě (i navenek, viz nedávný rozhovor na Radiožurnálu - myslím včera?) omluvit. Což vede k jeho nějaké stálé potřebě se vymezit vůči KK (viz dtto). Zapomíná přitom ale, že je vlastně oním příkladem člověka, který dělá to, co dělá se zdůvodněním, že kdyby to nedělal, dělal by to či ono (zde uměleckou produkci dané tématiky a většinou poplatné době a režimu, minimálně neutralitou a takovou nějakou neškodností textů + akce v Divadle hudby - viz výše) někdo ještě horší a zapomíná přitom, že onu hranici aktivního souhlasu již překročil.

No nic, přeji KG hodně zdraví, neb to je to nejdůležitější, a spokojenosti zejména v osobním životě. V pracovním životě už asi vyšších cílů dosáhnout nelze.

5 0
možnosti
PS

P77e30t38r 98S78k13á84c47e58l

17. 7. 2019 18:48

Díky pane za Váš názor, ale jak by jste hodnotil pana Gotta, pokud by zůstal někde v cizině? A tam tamějším občanům zpíval a odváděl daně jim. Podobně jako někteří sportovci, kteří se skutečně nemohli realizovat v tehdejších podmínkách u nás. Aby bylo jasno, nezávidím jim jejich rozhodnutí a zbohatnutí v cizině.

Za mne stále platí:

„Nesouhlasím s tím co říkáte, ale až do smrti budu hájit vaše právo to říkat" » Voltair.

0 0
možnosti
AP

Bezesporu dobrý zpěvák, jen třeba zmínit, že v té době úspěšné písničky těžily hlavně z nejlepší hudby sebrané za oponou. Autorská práva se tu moc neřešila.

3 2
možnosti
Foto

Právě v tomhle je jeho přínos, protože sem dokázal dostat a propagovat hudební žánr, který byl jinak komančům trnem v oku.

Kdo z pamětníků zná postoje tehdejších "kulturtrégrů", kteří skákali metr vysoko při pohledu na elektrofonickou kytaru a při poslechu Elvise jim hrůzou vstávaly vlasy, musí Karlovu odvahu ocenit.

9 0
možnosti
Foto

Můj idol byl Matuška, prostě kus chlapa, Gott byl pro mě moc slušný, mladé většinou přitahují bouřliváci. Ale postupem času mě získaly jeho písničky, které mají duši a jeho hlas, který u nás neměl konkurenci.

Co však si na něm nejvíce cením, to je jeho vztah k naší zemi, kterou nikdy nezradil a prožil tu spolu s námi časy dobré i zlé. Patřil k těm, kteří by se v zahraničí prosadili, měl dobře našlápnuto, ale zůstal a bavil své diváky, které miluje a oni mu to oplácejí měrou vrchovatou.V

11 1
možnosti
VV

Pro mne byl jakymsi idolem Jiri Popper, ktery v osmasedesatem jasne rekl: S vami soudruzi uz ne.

Walda k tomu rozhodnuti prisel ponekud pozdeji.

2 0
možnosti
MS

Nic nového pod sluncem. Se stejným nadšením, s jakým přijímal Karel Gott titul Národního umělce od Gustáva Husáka, teď přijímá gratulace od Miloše Zemana. A kdyby zpíval ještě za Hitlera, hýkal by nadšením i nad jeho pochvalou. Prostě profesionál za všech okolností. Rv

9 9
možnosti
Foto

P28e60t52r 60H93a52n64n16i89g

16. 7. 2019 21:16

Myslím, že Vy byste ten problém neměl. Vám by nikdo gratulace neposílal, kromě rodiny a přátel

10 4
možnosti
DK

„At’ žije pan prezident“

Slovy klasika: Poněkud zvláštní způsob pokory.

Pane Hannigu, po vystoupení Karla Gotta v České televizi jsem si říkal, kdo ho za to pochválí mezi prvními.

Nepletl jsem se.

15 3
možnosti
DK

Takový vyšší princip mravní

2 2
možnosti
JK

nejlepsi zpusob jak zacit blog je dehonestovat celou skupinu lidi podle jejich veku. nalepkovani je preci snadne, funguje a napr. zeman ho hojne pouziva. stejne jako klaus, komunisti a vubec kdokoliv, komu vadi jine nazory a neumi se s nimi porovnat.

12 1
možnosti
MM

Slzu jsem uronil! :-(

Dojal jste mě, stejně jako Mistrův projev po podpisu anticharty.

Profík to ovšem je.

15 6
možnosti
IH

I96v61o 87H27e94b79e71l87k67a

16. 7. 2019 10:40

O tom, že má Gott skvělý hlas ve zpívání a vyjadřování byl vždy profesionál nikdo nepochybuje. Díky tomu, taky ještě dnes zpívá.

Druhá věc je ta, že mě vždycky připadal jako bezpohlavní slizoun. Úplně z něj sálá maximální snaha zalíbit se všem a s nikým si to nerozházet. Proto mám problém mu věřit a proto se mi jeho tvorba nelíbí. Protože mu prostě jeho postoje nevěřím.

PS. Vážně věříte, že Zemana miluje většina národa? To díky tomu, že ho zvolili prezidentem? Pak si uvědomte, že vás 99,5% národa nesnáší, když vás nikdy nechtějí nikam zvolit.

15 7
možnosti
MV

+za poznání panu Hannigovi v poslednim odstavci. Nemoudre napsal o Zemanovi a tim popsal de facto svoji pozici. To se Vám povedlo.

8 3
možnosti
JK

Vlastně nic výjimečného. V době socialismu mnoho lidí obětovalo část svého pevného charakteru a předstírali soudržnost s režimem a pokud tomu režim chtěl, tak i jisté pohrdání k jeho nepřátelům. Pan Gott v tomto nijak nevyčníval, neprokázal takovou obdivuhodnou odvahu, jako někteří občané naší země, ke kterým osobně mám velkou úctu. Pana Gotta bych se nikdy neodvážil odsuzovat, prostě byl jeden z mnoha a mnoha, kteří chtěli něčeho dosáhnout a za to obětovali nějakou tu vnitřní hrdost. Jako morální vzor nepřichází v úvahu, ale to je v pořádku, vedle těch mnohých, co využili příležitost k osobnímu růstu tu máme naštěstí i ty statečné, pro které čisté svědomí bylo důležitější.

11 2
možnosti
PI

Těmi statečnými máte na myslí i pana Svěráka, který dnes moralizuje na Strahově a doma v šuplíku mu jistě hnije členská legitka KSČ?

9 4
možnosti
VJ

Plně souhlasím s p.Petrem Hannigem.Vyjádřil plně to,co si myslí většina rozumně uvažujících lidí.I já přeji Karlu Gottovi ještě dlouhá léta života a děkuji mu za vše krásné,čím obohatil i život můj a mé rodiny.

14 9
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik