Diskuse

Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Co na to říci? Snad jen že na důchodce, to si troufnou, ale na mladé puberťáky, ať už v autech či na motorkách a kteří si na silnicích hrají na Fittipaldiho, to ne. Rv

5 0
možnosti
Foto

P22e29t19r 43H87a85n12n46i88g

11. 9. 2019 12:58

K tomu řízení seniorů. Nedávno jsme se domluvili tři senioři a podnikli jsme výlet mým autem do Litvy, Lotyšska a Estonska. Za 8 dní jsem absolvoval jako řidič bezmála čtyři tisíce kilometrů. Řídil jsem celou trasu sám. Poslední den jsem jel za jeden den 1119 km z Kaunasu do Prahy. Samozřejmě naprosto v pohodě. A když se podíváte na wikipedii, tak tam naleznete, kolik mi je let. Mladík už nejsem, ale nebudu to zde konkrétně vytrubovat, ještě zde nezačali diskutovat obvyklí "borci", tak jim to jejich kydání nebudu usnadňovat. Pokud někdo diskutuje slušně a bez invektiv, tak s ním komunikuji i když má zcela odlišný názor, jak zde níže vidíte. O to jde.

10 0
možnosti
PS

P67e40t14r 67S94k92á96c89e43l

11. 9. 2019 21:20

Tak to je výkon, 1119 km za jeden den. To jsme v roce 1985 jeli o nějakou hodinu déle až na Makarskou. To mým největším zážitkem s autem byla non stop velmi ostrá jízda z Příbrami do Blanska v roce 1974 (páteřní silnice č.17, nyní č.150). 262 km za čtyři hodiny, odpovídá průměru 65 km/hod. Tehdy bylo v obcích povinných 50 km/hod. v dnešním plánovači trasy je ona vzdálenost 261,3 km určena ke zdolaní za 2:50 hod., což je průměr 90 km/hod., po dálnici. Která ovšem není opravovaná. Kam se řítíme?

1 0
možnosti
Foto

P95e26t85r 57H66a87n59n97i85g

11. 9. 2019 10:17

Omlouvám se všem čtenářům, nevěděl jsem, že nelze používat v názvu velká písmena (všechna). Vzhledem ke krátkosti názvu (Proč?) jsem je použil. Nebyl v tom úmysl. Mimochodem o něčem jiném. Zaregistroval, že na tabuli o jízdních časech autobusových linek MHD na naší zastávce něco schází. Teď jsem náhodou zapnul jednu komerční televizi, kde její ředitel vysvětloval, že vedení hlavního města Prahy, což jsou Piráti, Praha sobě a Spojených sil pro Prahu složených z TOP09 a STAN, s podporou KDU-ČSL, LES a Demokratů Jana Kasla, tuto jedinou autobusovou linku pro handicapované občany zrušilo, že se finančně nevyplatí. To je další ráda pod pás vládnoucích čtyřicátníků na pražském magistrátu, tentokrát vůči těm, co se bránit nemohou, to jest handicapovaným. Je HNUSNÉ, že se všechno převádí jenom na peníze a člověk je jenom kolečkem v soukolí bezohledné společnosti, založené na výkonu a užitečnosti.

8 0
možnosti
Foto

P82e53t15r 87H79a78n43n45i24g

11. 9. 2019 10:18

oprava: zaregistroval jsem

0 0
možnosti
Foto

Dehonestace seniorů? To je ovšem demagogie, stejně tak by jste mohl napsat dehonestace mladých řidičů.O tom,že mladí budou mít stejné podmínky jako senioři se sice zminujete,ale dál to nerozvádíte.Pro ostatní učastníky silničního provozu jsou nejvíce nebezpečné právě tyto dvě skupiny-velmi mladí řidiči a staří řidiči.To je důvod proč být na ně přísnější o nic víc nejde.Dost seniorů si nechce připustit,že už na tom nejsou jako dřív a ohrožují ostatní,stejně tak jako velmi mladí řidiči si nechtějí připustit,že nejsou nesmrtelní a při své nezkušenosti zvládnou úplně vše.Když jste by mladší,jistě i Vy jste nadával na starší řidiče dědy-kloboučníky,už jste na to zapomněl....?

5 16
možnosti
SN

:-).......chytrý pane Bárto, zjistěte, ,prosím, statistiku, kolik důchodců se zabilo a vzalo s sebou na onen svět další spolujezdce frajersky rychlou jízdou?

Pro provoz jsou nejvíc nebezpeční vybržďovači, protože když dodržuji předpisovou rychlost v nějakém úseku, tak troubení a pak po opuštění úseku si na Vás počká a máte plné nohy práce abyste zabránil katastrofě.

Da druhé straně už mám také fotku svého auta i s pokutou.

Přijedete před Vys. Mýto, silnice našlapaná. Táhnete se krokem až do Litomyšle. Tam jsou konečně dva pruhy, kamiony jedou v pravém, levý pruh se uvolní a každý se snaží i když je to v obci zrychlit, aby jsme se dostali před kamiony.

MOhu já, pečlivka nasadit padesátku a do volného prostoru napouštět řadu kamionů, před které jsme se dostali? Vždyť by mě ti ostatní šoféři osobních aut museli po výjezdu z Litomyšle profackovat. Bohužel....měřený úsek, Litomyšl vydělala, protože pravděpodobně těch 300 aut která jela za mnou nebo přede mnou měla naměřenou rychlost 64 km/ hod. ! RvRvRv

9 0
možnosti
DK

Napsal jste to skvěle. Sice jsem jako seniorka přestala řídit, ale tohle považuji za jasnou diskriminaci a divím se, že jim pracující důchodci nevadí a naopak by byli všichni rádi, kdyby člověk pracoval do smrti.V

17 0
možnosti
Foto

Tak on je velký rozdíl být 65 letý senior a 80letý senior nejen na silnici....

2 8
možnosti
Foto

Děkuji Vám. Máte pravdu! Hleďme demokracie![>-]Rv[>-]

8 0
možnosti
AL

Skvělé téma a úžasně zpracované!

Vy ani nepotřebujete umístit svůj článek na titulek. Nevěřil bych, že jde, aby článek měl úterý 10.9.2019 20:38 | karma článku: 39.60 | přečteno: 930x a to ještě přes noc.

Věřím, že pokud se vážený a zcela objektivní admin. rozhodne dát tento článek na titulní stranu, že bude lámat rekordy.

Škoda, že nepatříte k VIP oblíbencům.

Děkuji za článek a rád dávám zaslouženou karmu.

Přeji vše dobré.

:-)R^

5 1
možnosti
Foto

P94e57t32r 53H76a53n89n18i58g

11. 9. 2019 12:51

Pane Ličko, ono je to asi tím, že to je téma, které zajímá mnohé z těch, co vůbec ještě čtou a nedívají se pouze na obrázky. Nakonec to zajímá i mě osobně, takže je to psáno naprosto upřímně. A navíc nejsou žádné volby, že by mě mohl někdo obviňovat z předvolební agitace. Prostě je to článek o něčem konkrétním, co zajímá všechny nás, dříve narozené, kteří ovšem mají plno elánu.

2 0
možnosti
ŠM

Kdo se plouží na padesátce třicítkou a brzdí a ohrožuje plynulý provoz, přehlíží značky, když jich vidí moc a trvá na tom, že tady se jezdilo vždycky vpravo (už 2 roky tam je zákaz odbočení doprava)...u hřbitova, klidně nacouvá do za ním stojícího auta a ani to neřeší...tomu by ten řidičák měli sebrat ať je senior nebo ne...

ale také tomu,kdo na padesátce běžně jede sedmdesát a více...

6 1
možnosti
PK

No důchodci jsou na obtíž, jeden zdejší bloger by je nejradši separoval, pak se je umělecká fronta pod vedením pani Geislerové bude snažit trochu přivěst k rozumu osvětou a nakonec nám vezmou řidičák. Máme kliku,že nevlastníme nějaký odlehlý ostrov....

4 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik