Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Problém je, že tato vláda skáče podle USA a západu. Kdo ví jak se změnila Francie a jiné státy, tak by se měl poučit a změnit život tak, abychom se nemuseli bát budoucnosti. To by ale ve vládě muselo být více lidí, kteří mají názory jako například Vy pane Hannigu a náš současný prezident. Vy ale víte jak je tento národ zmanipulovatelný a to si ale uvědomují v západních zemích a snaží se zmanipulovat mladé lidi. Vše se jim vrátí a pak pochopí v čem dělali chyby.

8 9
možnosti
BV

Paní Filipová - kdy se už konečně omluvíte za ty tu sprostou pomluvu pana Václava Havla, které jste se dopustila zde v tomto příspěvku? :

https://hannig.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A190918_728398_blogidnes&vlakno=97755588

- a nejhorší na tom je, že se pan Václav Havel nemůže bránit, je totiž již téměř 8 let po smrti. A je docela příznačné, že pan Hannig tento váš dehonestující příspěvek na adresu pana Václava Havla v diskusi ponechal - a mou velice slušnou kritiku pana Karla Gotta včera bez milosti smazal s poukazem na to, že žádnou kritiku pana Gotta pod tím svým oslavným blogem nepřipustí. No, tedy jestli toto není to nejhorší pokrytectví, tak pak žádné pokrytectví na celém světě asi není. (Nemyslím si.)

0 1
možnosti
AF

Ano, změnilo se hodně v tomto státě. A to zejména od roku 1990. Vendu Havla jsem znala osobně. V mnoha věcech jsem s ním souhlasila a zastávala jsem se ho dost dlouho. V roce 2005 však přišel do mé kanceláře, kde jsem dělala úvěry bankovní i nebankovní muž, kterému dal V.Havel na mne kontakt abych mu zařídila půjčku 2 mil.Kč s tím že bude ručit majetkem ve výši 8 mil.Kč ale nikdo tu nemovitost nesmí vidět. Řekla jsem mu, že takové půjčky nedělám a dělat nebudu ani na doporučení Havla. Zeptala jsem se ho jak k němu přišel? Řekl mi že za ním byl ve vězení s francouzkým prezidentem Mitterandem a že mu překládal jak má napsat scénář převratu, který jsme nazvali SAMETOVOU REVOLUCÍ. Že když se mu převrat povede, bude prezidentem. Gorbačov prý prodal Východní Evropu USA za spoustu dolarů. Pravda je, že jsme skákali podle RUSÁKŮ. Ale měli jsme povinnost pracovat a nárok na bydlení. Vyráběli jsme potraviny, které jsme posílali do Ruska a jiných států. Dnes nám tady vládne USA. Podle USA tady žijeme a mládež je podle jejich názorů ve školách vzdělávána. Mladí lidé nemusí pracovat a rodiče se musí o ně starat i v dospělosti. Často si mladí myslí že jim prarodiče musí předat své bydlení, že jsou tady zbyteční. Že z jejich daní se jim platí daně. Neuvědomují si, že nebýt prarodičů, neměli by rodiče. Nebýt rodičů, nebyli by tu oni. Ve školách se učí zcela jiný dějepis a rodiče jim asi neříkají pravdu jakou mi vyprávěla babička o začátku a konce války. Nevědí že Němci usilovali o zničení ČR a nedochází jim, že dějiny se opravdu opakují. Pokud Němci chtějí aby se ČR zničila, musí se snažit změnit názory a chování mladých lidí, kteří si minulost nepamatují. Já jsem se přesvědčila že se rodíme znovu abychom si mohli vrátit co jsme komu dlužni. O tom vědí i mé děti a vnoučata.

10 9
možnosti
VN

Svatá prostoto... nárok na bydlení. To jsem asi žil v jiném Československu...

5 5
možnosti
Foto

Kolikrát jsem byl za někým starším pro radu. Jen si poslechnout názor někoho zkušenějšího. S obrovským respektem a pokorou. Už to ani nepočítám. O podpoře rodiny za velmi vysokou cenu ani nemluvím. Neházejte prosím všechny mladé do jednoho pytle, nejsme všichni jako vystřižení z obrazu prezentovaného sociálními sítěmi a obecně rozšířenými "pověrami".

6 0
možnosti
JR

J80a85n 98R54á15ž

19. 9. 2019 19:12

Úvaha na žhavé téma. (převzato z glosy Dr.Macka)

Za našich časů neexistovalo povědomí o ochraně životního prostředí. Co jsme vlastně měli za našich časů? Po dlouhém přemýšlení jsem si vzpomněl na to, že jsme měli láhve na mléko, které se vracely zpět do obchodu. Ten je pak posílal zpátky do mlékárny, kde je vydezinfikovali a použili znovu. Ty láhve tak byly použity několikrát. Neexistovalo ovšem povědomí o životním prostředí. Když jsme šli do obchodu, šli jsme pěšky. Nejezdili jsme těch pár metrů autem. Neexistovalo ale povědomí o životním prostředí.

Plenky jsme museli vždy prát, protože neexistovaly ty na jedno použití. Prádlo jsme sušili venku, ne v sušičce. Solární a větrná energie k vysušení prádla nám v našich časech bohatě stačila. V domě byla jedna televize a jedno rádio, pokoj nám neohříval počítač.

Když jsme něco balili, nepoužívali jsme bublinovou fólii, ale staré noviny. Za našich časů jsme také nepotřebovali benzín, abychom nastartovali sekačku – měli jsme ruční. Cvičili jsme u těžké práce a nemuseli chodit do posilovny a používat všechny ty přístroje, které plýtvají energií. Ale mladí mají pravdu, neexistovalo povědomí o životním prostředí.

Pili jsme vodu z vodovodu namísto toho, abychom museli kupovat vždy další a další plastové láhve. Měli jsme pera s inkoustem namísto toho, abychom museli kupovat vždy nové a umělohmotné propisky. Žiletky jsme vždy vyměnili a nevyhazovali celý holicí strojek. Neexistovalo ale povědomí o životním prostředí. Za našich dob lidé jezdili do práce autobusem a děti do školy na kole nebo chodily pěšky. Nepotřebovali jsme taxíky.

Měli jsme v každém pokoji jednu zásuvku, nikoli uzel plný prodlužovaček. Nepotřebovali jsme zařízení, které by vysílalo signál 3000 km nahoru jen kvůli tomu, abychom věděli, kde je nejbližší pizzerie.

Není to smutné, když mladá generace tvrdí, že jsme plýtvali přírodními zdroji jen proto, že neexistovalo povědomí o životním prostředí?

19 0
možnosti
VN

Souhlasím s Vámi v tom, že v některých ohledech dnešní svět funguje absurdně. To například když mne , člověka starého 44 let s dvacetiletou manažerskou praxí v logistice a se znalostmi dvou cizích jazyků ani nepozvou na pohovor, když zareaguji na nějaký inzerát . Já si to vykládám tak, že o staré zkušené pardály na trhu práce není zájem hlavně proto , protože by dnešní generaci mladých manažerů tito pardálové ihned smetli. A to oni nepotřebují. Oni potřebují mladé blbečky, ke kterým si mohou dovolit co je napadne a kteří jsou pro ně ochotni udělat všechno na světě , nemít svůj vlastní názor a hlavně v ničem neodporovat.

Jinak ohledně generačnímu kanibalismu. Víte... ten případ, který jste uvedl, kdy syn trvá na přepsání majetku rodičů...v tom vidím hlavně to, že onen dotyčný otec jako rodič totálně selhal. Jak vedl svého syna ? Jak jej vychoval ?

Patřím ke generaci Vašich dětí. V životě jsem poznal dvě generace penzistů. Byla to generace Vašich rodičů , našich prarodičů. A poté Vaše generace , tudíž generace našich rodičů. Ta generace Vašich rodičů mi přišla mnohem lepší než ta Vaše. S nostalgií vzpomínám na moje prarodiče a stejně staré sousedy v naší ulici , kteří si na nic nehráli, byli hodní a laskaví. Proti tomu Vše generace , která je mnohem více mrzutá , arogantní , agresivní a nesnášenlivá. S babičkou a dědou jsem měl úžasné vztahy , s mými rodiči stojí vztahy za pendrek. To, když každý den slyšíte , že všechno děláte špatně a přičemž jste v životě dosáhl více než oni. Ten negativistický postoj většiny současných penzistů úplně ke všemu je také strašný. I tady se promítá dědictví komunismu , neboť takoví penzisti v takovém Rakousku či Německu jsou úplně jiní. Babička s dědou byla generace vedená ke skromnosti. A vychovávána v tom, že zadarmo jim nikdo nic nedá a pokud chtějí něčeho dosáhnout, musí dřít. Vaše generace už byla vychovávána a hlavně masírována prostředím trochu jinak. A o tom to je.

10 2
možnosti
PS

P52e33t66r 15S73k67á78c44e74l

19. 9. 2019 23:50

Souhlasím s Vámi v tom, že s prarodiči jsou většinou bezvadné vztahy. Pokud něco skřípe s rodiči, jen připomínám....cti otce svého i matku svou a dobře ti bude na zemi. Nedá se nic dělat, rodiče jsou rodiče.

Výchovné prostředí je stále ale rodina, funkční rodina. Základ státu a tak i proto to ve státě takto vypadá.

4 0
možnosti
LH

Pane Hannigu, ale mladí mají pravdu. My opravdu většinou neumíme ingliš, patláme se v písíčkách i v regálech kafelandu, přeposíláme si fejkňůsy, atd. Přitom na našich svazácích je nutno obdivovat jejich drajv a přesvědčení o vlastní genialitě, které přece jen povětšině chybělo stejné generaci padesátých let minulého stoleti. Tehdy mnozí věřili v lepší příští, často hlavně pro sebe ( a jak dnes vidíme, nejen pro sebe, ale i pro své potomky) , ale neměli po ruce technologickou dovednost nadstavbou nad svými rodiči, takže dědky nemohli zahrnovat opovržením takové nedostatečnosti. Co dnešním mlaďochům i odrůstajícím podle mého soudu většinově chybí, je nedostatek kritického myšlení ( jehož nedostatek nám sami vytýkají), jsou okouzlení technologickou velmocí, zbožně k ní vzhlíží a nevidí... nechtějí slyšet, a když se jim nedostává argumentů, tak elfují. No tak jim dopřejme budoucnost, kterou si svou apatii na jedné straně a aktivistickýmí aktivitami na druhé, sami připraví.

8 4
možnosti
VN

Nedělejte si iluze , že dnešní mladí angličtinu umí. Já v práci nyní realizuji výběrové řízení na pozici "lepší" asistentky, na kterou mám požadavek , aby mne dokázala zastoupit. Jsme firma zahraniční s většinou zahraničních zákazníků. Požaduji jeden jazyk na komunikativní úrovni. Lhostejno zda němčinu či angličtinu. Přijde Vám tam uchazečka ve věku 27 let , v životopisu poznámka o středně pokročilé angličtině. Dáte jí přeložit jednoduchý mail a ona se nechytá !!! To , že čtyřicátníci moc neovládají jazyky je fakt. Mají zase jiné přednosti. Ale to, že dnešní mladí neovládají angličtinu vnímám o mnoho hůře. Od roku 89 je angličtina všude , kam se člověk podívá. Já jsem se angličtinu nikdy ve škole neučil. Dnešní děti ji mají ve škole od hodně časného věku povinně.

5 1
možnosti
ID

Je otázka, jestli ono pohrdaní stářím není do značné míry reakcí na to, že mnozí starší lidé na jakoukoliv kritiku či jiný názor reagují "jseš mladej, nic jsi nedokázal, tak drž zobák" (paradoxně to dělají hlavně ti, jejichž zásluhy jsou dost pochybné).

14 0
možnosti
IM

I53v20a81n 77M41i68n72á24ř

19. 9. 2019 13:27

Obecná úcta ke stáří se skutečně vytrácí. Neznamená to však, že bychom měli pochlebovat každému starému hlupákovi. V pohrdání ke stáří je však jakýsi sebezničující proces. Ne nadarmo se říká .. "Na každého jednou dojde"!

6 0
možnosti
PS

P51e47t77r 45S27k18á39c59e28l

19. 9. 2019 23:52

Generaci mého otce před 80. lety jejich tetičky a strýcové říkali: "Tamto ti to pomine". A tak to říkali i nám a na jejich slova vždycky došlo.

2 0
možnosti
JB

J29a86n 24B10u33r15i93a89n

19. 9. 2019 10:47

Jak už tu bylo v podstatě napsáno - tohle je věčné jak lidstvo samo (viz citáty o mládeži z antiky).

A mimochodem by mě zajímalo, jaký názor na své seniory měli nynější důchodci - tehdejší budovatelé socialismu.

4 0
možnosti
JK

J32a76n 65K60a75r28a62s52e27k

19. 9. 2019 11:02

[...] měli nynější důchodci - tehdejší budovatelé socialismu. [...]

Rekl bych, ze pohled do minulosti je problematicky a to uz toho duvodu, ze behem nekolika generaci se mnenil 3 x zasadne spolecensky system. Chybi kontinuita v souziti generaci a proto jsem se takle rozhodl NEZEPTAT autora clanku tu zasadni vetu:

'kdo tu mladou generaci vychoval?'

Otazka je, zda jsme my starsi meli vubec nejakou sanci v tom Klausistanu mladsi generaci odpovidajicim zpusobem vychovat, byt ji prikladem.

0 0
možnosti
JL

Pane Hannigu. Chci vam jen navrhnout mensi cestu do tech Spojenych statu Americkych. To pro upresneni vasi uvahy o rozporu mladsi a starsi generace. Ano, je presne jako pred sto, dveste lety i zde..

Dnes velky rozdil v teto spolecnosti, je oddeleni starsi generace (hlavne duchodcu) od te mladsi. "Duchodove mestecka" se rozrostla po celych Spojenych statech. I ja osobne s manzelkou dnes zijeme v takovem mestecku. Financne jsme nezavisly na mich synech a jejich rodiny. Mestecko je urcene jen pro obcany 55 let a starsi. Ma vsechno, co tato generace potrebuje.

Je treba take podotknout, ze tato spolecnost je postavena na sile jedincu. Ti , kazdy sam podle sebe, se rozhoduje, co udelaji priste.

Vase rozhodnuti, bude-li do Arizony, vam ukaze to nejlepsi.

1 0
možnosti
MK

Dovolil bych si nesouhlasit.I starší lidé se mají co učit od těch mladších a opak je samozřejmostí.Ztráta kontaktu s jinou generací je dle mého soukromého názoru špatně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,17
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik