Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Hannigu - vy opravdu nechápete, že již jen tím názvem toho článku "Mezigenerační kanibalismus" rozdělujete tuto společnost? Ale proč se vlastně "divím", že... Miloš Zeman, nejhorší rozdělovač společnosti, váš vzor, to přece přiznáváte i vy sám.

0 2
možnosti
BV

A jejej. Delší dobu jsem se sem neměl čas podívat - a vidím, že zde někteří "Rozumní" perlili skutečně neuvěřitelně "rozumně". Obzvláště p.Skácel se zřejmě poté, co viděl, že jsem zde ty neuvěřitelně "rozumné" nesmysly (nějaký čas) přestal korigovat, "osmělil" skutečně neuvěřitelně - a vložil sem do diskuse moc hezký důkaz toho,jak "rozumný" on (a jemu podobní) je. Např. tomuto se ani nechce uvěřit, že by to dospělý svéprávný člověk mohl myslet vážně...:

Petr Skácel: >>Např. samotným autorem, Nicola Teslou, realizované vynálezy.....je známo, že u Niagarských vodopádů vložil k elektromotoru v automobilu (z něhož vyndali spalovací motor) krabičku a tak automobil jel závratnou rychlostí bez použití jakéhokoliv paliva. Na energii získanou z Vesmíru.<<

- je to opravdu neuvěřitelné - ale každý si ten Skácelův příspěvek,ve kterém to v této diskusi napsal (24.9. 22:35), může dohledat.

Nu - a já bych si zde ve své odpovědi dovolil ocitovat toto:

>>(Nikola Tesla) ve třicátých letech ostatně prohlašoval i jiné podivné věci, například že sestrojil stroj na bázi kosmických vln. Bylo to už jen neškodné blábolení psychicky nemocného člověka<<

Zdroj: http://extrastory.cz/vymyslel-genius-tesla-skutecne-paprsky-smrti-nebo-slo-jen-o-hoax.html

Marně si lámu hlavu nad tím, jak nějak výstižně nazvat někdoho, kdo tomuto blábolení psychicky nemocného člověka věří ještě po osmdesáti letech.

Zkuste si, p.Skácele, přečíst třeba tohle:

https://www.sisyfos.cz/clanek/336-konspiracni-teorie

A propos - nemýlím-li se, před časem jste zde, p.Skácele, psal něco o tom,že (tuším že někdy) po 6.10. zde přestanete ignorovat mé argumenty poukazující na ty vše nesmysly. Tak zde teď máte první příležitost. Buď obhájit tu svou "velemyšlenku" o "krabičce, která dokázala čerpat energii z Vesmíru a kterou nám všem mocní tohoto světa zatajili" - anebo uznat, že jste uvěřil naprostým nesmyslům - a ještě jste je zde obhajoval. Tak co, p.Skácele - splníte ten svůj nedávný slib,že "zde v říjnu začnete argumentovat"?

0 1
možnosti
DJ

Píšete to hezky, pane Hannigu. Mladší generace, narozena postrevolučně (myslím tu poslední "sametovou" revoluci, kterou někteří také nelichotivě nazývají "poslední velké přerozdělování majetku - tzv. velký kotrmelec) je už zvyklá žít zcela jinak. Když to trochu přeženu - tak dnešní hrdinové mladé generace jsou youtubeři, nebo pseudocelebritky žijící z intagramových "lajků". Pro novou generaci je člověk živící se rukama "looser". A i rodiče jsou looseři, protože jen chodí do rachoty za drobný peníz, snaží se trochu peněz uspořit (a furt jen šetří), dále se zajímají o své staré rodiče a nekoukají "dopředu". Protože jen "dopředu" je dobře. Hlavně se neohlížej zpět, moc nepřemýšlej a jeď.

Potíž je v tom, že se vždy nedá jenom jet dopředu, někdy se musíme i trochu vrátit zpátky a opravit to, co se nepovedlo, taky se musí používat zdravý (někdy taky selský) rozum (to je ale často nadávka - selský rozum???) - ale to není cool! Musí se přemýšlet, pochybovat a podezírat. Hlavně si dávat pozor na to, co říkají politici či novodobí "mesiášové". Protože bez kritického myšlení jsi velmi lehce zmanipulovatelný. A to bohužel mladí jsou - lehce zmanipulovatelní. A s použitím moderních technologií snadněji a rychleji. Proč si myslíte, že někteří politici chtějí povolit volby od 15 let. Takové mladé lidi si s pomocí moderních "hejblat" lehce omotají kolem prstu. A další z nápadů byl ten, aby staří nemohli volit vůbec, protože jsou už před smrtí. Jo - ty pochybovačné vyloučit z voleb a manipulovatelné teenagery volit nechat. To je mi nápad!

5 0
možnosti
Foto

Pane Hannig. Vy opravdu ještě dostáváte dopisy? Však většina seniorů přeposílá maily. Kdo by se v dnešní době psal s dopisem a lízal známku?

1 2
možnosti
Foto

P71e23t66r 53H55a83n68n25i60g

24. 9. 2019 12:47

samozřejmě jsem tím myslel maily. a mail je přesně přeloženo do češtiny dopis - či vlastně pošta. Ale ono to vůbec nebylo špatné dostávat a psát dopisy. Jednak psaní rukou je pro psychiku, ale nejenom psychiku člověka blahodárné (koordinace) a jednak když si pročítáte dopisy třeba dávných romantických lásek, kdy jsme byli svobodní a dychtiví života, který ležel rozprostřen před vámi, je to velice, v dnešní hektické době osvěžující. Pokusím se nalézt pojednání o dopisech a přiložit. Umístil jsem ho na Petr Hannig FANKLUB: https://www.facebook.com/groups/165881240863689/?ref=bookmarks a na Mgr. Petr Hannig Toto pojednání se jmenuje Instantní život a je prvním dílem mých fejetonů Otevřené okno Petra Hanniga

1 0
možnosti
SN

:-)........pane autore, jako vždy...výborně napsáno! Řada lidí nechápe, že každý jsme jiný! Abych uvedl do obrazu nové čtenáře, jsem už ve vysoce předsmrtném věku.

Narodil jsem se před druhou světovou, jsem na prášky ze současného překrucování dějin. Prahu....z Havířova....820 km s dvouhodinovou přestávkou, udělám v pohodě.

Rodičům jsme vykali a mnozí si budou klepat na čelo.....když jsem nastoupil na střední školu...v 15 letech, tak jsme si s děvčaty z gymplu, než jsme s blíže poznali, také vykali. Samozřejmě i v tanečních! Byla to prostě jiná společnost.

Dnes.....pořád mám 4 koně, jezdím, chodí ke mně spousta lidí od dětí do vyššího věku,, se všemi si tykám! Někteří si nemohou na staříka zvyknout, ale překonají to.

I když pořád chodím hrát na oslavy, hlavně důchodcům.....pravím, ale ne jim: Málo jíst, dlouho spát a s důchodci nesedat! A hlavně nezávidět, to zkracuje život.

Pokud se týká vztahů v rodině, jsme kamarádi s vnuky se bavím jako rovný s rovným, je to pro mně super život, i když se mi nemoci nevyhýbají, ale bolest se dá vydržet, důležité je být v pohodě!

Omlouvám se za pozdní vyjádření, měl jsem zase zaracha, v krátkém čase už po druhé, musím teď v příspěvcích některé s kterými nesouhlasím jenom chválit! R^R^R^!!

8 0
možnosti
PJ

Autore, dnes jste mne příjemně překvapil rozumným blogem. :)

3 0
možnosti
TK

Osobně pro nynější "emancipaci" mladých vidím tyto hlavní důvody:

1. Internet. Díky němu už mladí staré "nepotřebují". Staří totiž byli studnicí vědomostí a zkušeností. Mladí se bez nich do značné míry neobešli, v knihách zdaleka vše nebylo. Na internetu je téměř vše. Aspoň si to mladí myslí.

2. Život na dluh. To, na co dříve lidé šetřili roky, či celý život, je možné si kopit na dluh. není nutné mít našetřeno a vše můžete mít dnes, pokud máte aktuálně trochu slušný příjem. Nejste tak na starší generaci závislý a bez problémů už mladý získáte vysoký společenský statut.

3. Rozmazlení mazlíčci z rodin s jedním, nejvýš dvěma dětmi. Nikdo do nich úctu k rodičům ne

vtloukl, doma byli obletovanými císaři.

4. Tempo rozvoje techniky, kterému se starší generace nezvládá přizpůsobit.

5. Práce médií, tvrdících, že lépe už bylo, že starší generace prožila zlatá léta, vše vyžrala, spotřebovala fosilní paliva, zasvinila planetu, dostala byt zdarma, benzín stál 2 koruny, atd. navíc nyní už je generace 50+ nepoužitelná a chce vysoké důchody. Chce je po dětech, kterých ale nadělala málo, takže mladé čeká zoufalá budoucnost, kdy vše co vydělají budou muset odevzdat na krmení těch "parazitů", kteří jim prožrali budoucnost.

Za této situace se domáhat respektu mladých lze jen těžko. :-/

8 0
možnosti
ML

To samé budou vyčítat dnešním mladým další generace po nich. Následkem ubývajících ropných zdrojů bude benzin drahý, znečištěná planeta ještě víc než po nás, atd.

0 0
možnosti
ML

Syn se mnou nemluví, má na mne vztek kvůli politice, protože se mu nepovedlo přemluvit bábu (mně). Vnuk se odpojil ode mne na facebooku, protože tam mám věci, které nesmí číst jeho cca 200 přátel, jelikož by ho ostrakizovali. Protože my staří jsme přece všichni blbí komouši (v žádné politické straně jsem nikdy nebyla) a nejdeme s dobou. Nechci chodit na Letnou, přestože je to tam skvělý. Ještě že se mnou mluví dcery, i když mají také jiné názory, ale jsou to demokratky a jsou normální.

8 0
možnosti
TK

Tak to FB odpojení, to bych asi neunesl. ;-)

1 0
možnosti
PV

Problém je v prudkém vývoji techniky.

Když to vezmu do krajnosti, tak zkrátka "dřív" se děvče naucilo v 10 pracovat s valchou a v 60 byla ta valcha pořád stejná a po padesáti letech práce s valchou byla v této činnosti samozřejmě nejlepší.. a tak to bylo se vším.. byť pokrok byl, ale pomalý..

Jenže dnešní sedmdesátiletý důchodce se narodil v úplně jiném světě, kde nebyla běžná televize a pomalu ani splachovací záchod (po válce ho měla asi třetina obyvatel), natož internet, chytré telefony.. v době, kdy musel mít pár oddací list, aby spolu mohl bydlet na hotelovém pokoji a rozvod byl ostuda..

Společnost se prostě vyvíjí moc rychle a zkušenosti hrozně rychle zastarávají..

8 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,28
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik