Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P29e73t26r 19H14a28n28n20i42g

30. 10. 2019 11:24

Už skutečně nemíním Vás zde pod mým blogem nechat zveřejňovat věci, které s článkem nesouvisí. Podal jsem Vám smířlivou ruku ("...Pane Veverko, jsem rád, že jsme začali civilně konverzovat, bez napadání atd. ..." je to kdesi dole), ale Vy jste ji, jako obvykle, poplival, Bedřichu Veverko. pokusím se na Vaše "výplody" už nikdy nereagovat.

0 1
možnosti
BV

Ne, pane Hannigu - nic jsem nepoplival. Já se chovám pořád stejně - a celou dobu naprosto slušně. To vy chvíli předstíráte, že "chcete diskutovat" - abyste následně brutálně mazal vám nepohodlné názory. Navíc pod průhlednou záminkou, že to, co jsem napsal "nesouvisí s tématem blogu" - a VÁMI založené diskusní vlákno, které jde dohledat o kus níž: Petr Hannig: >>Co se týká Jana Rejžka. Kam zmizel z Lidovek?<< snad s tématem blogu souviselo? Nesouviselo - ani trochu - a já byl tak slušný, že jsem se vám snažil co nejlépe odpovědět. A vy se mi pak následně odvděčíte tím, že mé příspěvky smažete - jen proto, že jsem zareagoval na vaše další příspěvky nijak nesouvisející s blogem způsobem, který se vám nelíbil... No, pane Hannigu - jestli toto není přímo ukázkový příklad pokrytectví...

0 0
možnosti
PS

P90e20t84r 77S94k59á34c47e42l

28. 10. 2019 19:18

Stále platí:

Jak vidím svět – rok 1934 „Kdokoli má v úmyslu se prohlásit za soudce pravdy a vědění vystavuje se zániku za výbuchu smíchu bohů, protože nevíme, jaké jsou skutečně věci a protože neznáme než jejich představy, jak si je děláme.“ Albert EINSTEIN (1879-1955) fyzik, nositel Nobelovy ceny za fyziku v r. 1921.

Zde se jen vyměňují názory...R^

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

P80e90t25r 14H89a10n43n63i72g

25. 10. 2019 16:18

Pane Veverko, pořád obnovujete téma Adama Benjamin Bartoš. Asi jste si nevšiml slov..."a soucitu s pronásledovanými (v kterémkoliv režimu)..." Je zde článek Život po životě posla dobrých zpráv, pod kterým zde diskutujeme. Karel Gott nejenom, že navrhl hráčům Pražskému výběru, když byl zakázán v osmdesátých letech, že je zaměstná ve svém souboru, ale dnes jsem se dočetl, že Michal Prokop, po zakázaném albu Město Er, jehož jsem byl spoluautorem (ovšem to album nebylo zakázáno ani za muziku ani za text básníka J. Kainara, ale za obal Alana Pajera (pozdějšího dvorního fotografa V. Havla), dokonce ho zaměstnal ve svém doprovodném souboru na počátku sedmdesátých let. Mimochodem i já jsem předsunul v mém pořadu Rytmus, pohledy do světa populární hudby celé album Straka v hrsti v hodinovém nedělním pořadu (mělo být vysíláno až další neděli), protože jsem se v pátek večer dozvěděl, že bude od pondělka zakázáno vysílat cokoliv od Pražského výběru (to bylo někdy na počátku 80tých let). Čili žádná revolta, ale v malém pomáhat pronásledovaným kdykoliv. Režimy se mění, vrchnost zůstává.

0 1
možnosti
Foto

P14e83t91r 37H83a64n41n95i32g

25. 10. 2019 16:19

A budu se na svém skromném poli zastávat pronásledovaných kdykoliv. Nikdy jsem se nepřidával k vítězům. Byl jsem vždy svůj a nezávislý.

0 1
možnosti
Foto

P58e27t93r 26H67a73n81n15i34g

24. 10. 2019 16:59

Pane Veverko, jsem rád, že jsme začali civilně konverzovat, bez napadání atd. Musíte ale vzít na vědomí, že jsem na jiné straně barikády než Vy. nejsem přítelem starých pořádků, ale můj ideální svět je svět bez nenávisti. I když tomu nebudete věřit, tak jako věřící člověk vyznáván svět lásky, mezigeneračního porozumění a soucitu s pronásledovanými (v kterémkoliv režimu). A bohužel ty olbřímí demonstrace se nenesou duchem lásky, ale nenávisti, takže mne tam rozhodně nepotkáte. Znáte-li bibli, tak když se Ježíše ptali farizejové, zda-li se má platit daně Římu (což byl vlastně tehdejší okupant Svaté země, tak jim odpověděl něco v tom smyslu (nejsem biblista). "Vidíte tuto minci? Kdo je na ní zobrazen? Císař. Co je císařovo císaři, co je Boží, Bohu. Ty demonstrace jsou zaměřeny proti současným vládcům vzešlým ze svobodných voleb. A je špatné. Až zvítězí organizátoři demonstrací ve svobodných volbách, tak to bude něco jiného.

1 0
možnosti
Foto

P36e33t68r 84H94a15n40n62i73g

24. 10. 2019 17:00

oprava ...A to je špatné...

0 0
možnosti
Foto

P89e75t18r 39H60a86n76n19i70g

23. 10. 2019 20:03

Co se týká Jana Rejžka. Kam zmizel z Lidovek?

0 0
možnosti
BV

Pane Hannigu - já vám na vaše konkrétní otázky odpovídám velice podrobně - viz např. tato má odpověď. Proč se chováte tak nezdvořile a mé konkrétní otázky téměř vždy ignorujete?

A zde je má dnešní (doufám, že dostatečně podrobná) odpověď na vaši zvídavou otázku, pane Hannigu:

Pan Rejžek byl odejit vedením, které do Lidovek dosadil oligarcha Babiš. Pokud vím, jeho posledním textem, který v Lidovkách vyšel, bylo Poslední slovo, které se jmenovalo "Odstup Satane" - a bylo o tom, že se pan Rejžek zúčastnil demonstrace na Malostranském náměstí (bylo to ještě o hodně dřív, než byla ta vlna demonstrací na Staroměstském a Václavském náměstí, která prozatím vyvrcholila tou téměř 300 tisícovou demonstrací na Letné 23.6.2019) - čili pan Rejžek tam tehdy byl na tom Malostranském náměstí - a zaujal ho tam transparent vyzývající k odstoupení Babiše, na kterém bylo napsáno, mimo jiné, "Odstup Satane" - a pan Rejžek o tom do Lidovek napsal stejnojmenné Poslední slovo. A následně pak byl (prý bez jakéhokoli vysvětlení) ze dne na den "odejit".

Což mi připomnělo - 16.11.2019 bude na Letné "repete" - tak pokud jste tu téměř 300 tisícovou demonstraci (velice kvalifikovaný odhad mobilních operátorů tehdy byl 283000) posledně prošvihl, budete mít teď zanedlouho opět šanci, připomenout si atmosféru demonstrací z doby před třiceti lety, které nám přinesly svobodu.

0 0
možnosti
BV

>>Tak už zase x příspěvků B. Veverky<<

A všiml jste si, pane Hannigu, že až na výjimky (jako je např. tento příspěvek) zde v poslední době pouze odpovídám na vaše příspěvky? Takže by se též dalo říct, že "už zase" x-1 nebo x-2 příspěvků P. Hanniga...

A všimněte si, pane Hannigu, že to vy jste sem, poté, co jsem se podivil nad vaším plus u příspěvku pana Kuchaře (ve kterém vyjádřil názor, že "pokud by můj pohled na svět platil, přisluhovačem komunistického režimu byl každý kdo v té době chodil do práce") - čili to vy jste sem pak v tom vlákně zatáhl téma zda Spirituál kvintet kolaboroval s minulým režimem. Což je téma natolik zajímavé, že jsem sem pak k tomu napsal poměrně dost protiargumentů (a dle mého skromného soudu jsem vám docela názorně ukázal, že na rozdíl od vás, Spirituál kvintet opravdu ani náznakem nekolaboroval). Čili místo toho, abyste byl rád, že se vám zde podařilo otevřít docela zajímavé téma, "zhodnotíte" to celé svou "úvahou" o tom, zda máte ty mé argumenty "mazat" nebo je mají vaši fanoušci "jen ignorovat". Moc "hezké", pane Hannigu, jen co je pravda. Nicméně kvituji s povděkem, že poté, co jste pod blogem velebícím pana Karla Gotta zakázal jakoukoli diskusi, ve které by mohl být pan Gott jakkoli kritizován (a já toto vaše přání po té, co jste ho velmi explicitně formuloval, respektoval) - alespoň se vám zde (tím, že jste zde otevřel to téma, zda Spirituál kvintet kolaboroval či nekolaboroval s minulým režimem srovnatelně s vámi) podařilo vrátit diskusi o kolaboraci / nekolaboraci známých umělců za minulého režimu. A je příznačné, že vy, kdo zde v diskusi nesnesl jediné "smítko" na Karlu Gottovi, jste se zde docela podpásovým způsobem pokusil v té výše zmíněné souvislosti dehonestovat Spirituál kvintet. Ne, pane Hannigu - není to tak, že by "přisluhovačem komunistického režimu byl každý, kdo v té době chodil do práce". Někdo kolaboroval s režimem více, někdo méně - a někdo vůbec. ... pokračování příspěvku ve vlákně ...

0 0
možnosti
BV

... pokračování předešlého příspěvku (2/2) : ... A tvrdit, jako vy, že "co jsme si to jsme si" a "všichni umělci se za minulého režimu namočili stejně", může být opravdu jen naprosto trapnou výmluvou člověka, který si je moc dobře vědom té hroudy másla, kterou nosí na hlavě - přestože to nikdy nepřizná. Jistě, kolaborant Laufer zpívající o "hrdinném agentu Minaříkovi" (tomu Minaříkovi, který se pokusil vyhodit do vzduchu Svobodnou Evropu) byl zřejmě trochu jiná "liga" než vy - ale i tak je vaše snaha "očistit" se tím, že jste se zde snažil očernit Spirituál kvintet, naprosto odporná - a kdybyste měl, pane Hannigu, v sobě jen kousek cti, zajisté byste to uznal a omluvil se zde za to.

0 0
možnosti
Foto

P87e27t59r 67H24a31n33n47i92g

18. 10. 2019 19:05

Tak už zase x příspěvků B. Veverky. Mám jej mazat, či si každý o něm myslí to své a prostě jej přeskáče?

0 1
možnosti
BV

Pane Hannigu - proč zde teď své příznivce nabádáte k tomu, aby mé příspěvky "prostě přeskákali" - tedy aby je ani nečetli? Jasně, dá se to od mnohých čekat, že to udělají (pro mnohé z nich je možná přečíst text delší než na 3 řádky "nepřekonatelným problémem") - nicméně nebylo by lepší, aby si je přečetli (nebo se o to alespoň pokusili) a udělali si sami vlastní názor na to zda si o mě "budou myslet své" - anebo zda si "pomyslí své" třeba o někom jiném?

OK - přestanu tedy hrát "nechápavého" - jasně, děláte to proto, protože se obáváte, že by mé argumenty mohly někoho přemýšlivějšího třeba přesvědčit - nebo aspoň "nalomit". A zároveň jste si moc dobře vědom, že když mé příspěvky smažete, bude zřejmé, že byste tím smazáním jen cenzuroval vám nepohodlné názory - a zřejmě jste již pochopil, že to je věc, která vám velmi škodí, kdybyste to udělal (resp. vaše "mazací orgie" v minulosti vám již zřejmě hodně uškodily - tak nechcete udělat tu samou chybu znovu) - proto se místo mazání teď "rozšafně" ptáte, zda mě máte smazat - nebo zda mě mají vaše "ovečky" přeskákat. Na to ale mohu říct pouze jediné - OK, každý, kdo se považuje za "Hannigovu ovečku", nechť mé příspěvky podle páně Hannigových "instrukcí" přeskáče. Ostatní nechť si naši diskusi přečtou - a každý ať si na to udělá svůj vlastní názor. Ale nabádat své příznivce k tomu, aby si nepřečetli oponentní názor, je naprosto nepokrytá podpora negramotnosti (již dříve jsem to zde panu Nožičkovi napsal, škoda, že jste si to zřejmě nepřečetl) - a je zřejmé, že pokud někdo své příznivce podporuje v negramotnosti, může tak činit jen z důvodu, že moc dobře ví, že jeho argumenty nevyznívají příliš přesvědčivě. Takže, pane Hannigu, mohl bych vám teď vlastně poděkovat k tomu, že tím, že jste své fanoušky takto vyzval k tomu, aby mé příspěvky "ani nečetli", jste de facto uznal, že mé argumenty jsou zřejmě o poznání silnější, než ty vaše. Za což vám tedy skutečně děkuji - a přeji opět hezký den.

0 0
možnosti
BV

P.Hannigu-dal jste zde plus příspěvku p.Kuchaře-ve kterém vyjádřil názor,že "pokud by můj pohled na svět platil,přisluhovačem komunistického režimu byl každý kdo v té době chodil do práce". Chápu,že se vám tento názor líbí natolik,že ho plusujete-protože vy jste si moc dobře vědom toho,jak jste tehdejšímu režimu svou prací sloužil-a proto se vám hrozně moc líbí,když je vina za udržování toho režimu svalována na "každého,kdo pracoval"-a tím je vaše vina jakýmsi způsobem "zředěna".Ale ono to není pravda.Něco jiného je,když v totalitním režimu někdo dělá práci,která je užitečná ostatním lidem a nikam se "necpe"-a něco jiného je budovat si v totalitním režimu kariéru.Možná tomu skutečně nerozumíte-zkusím vám to proto vysvětlit na příkladu z vaší,hudební,branže.Studiový hráč,který se nikam "necpal" aby byl vidět a vydělal si tím cpaním nějaké slušnější peníze,s režimem opravdu nekolaboroval.Pokud mu totiž někdo zadal,aby do základu bicích a basy nahrál kytarové sólo,byla to práce opravdu zproštěná jakéhokoli ideologického nánosu.Zatímco např.zpěvačka,zpívající ideologické nesmysly na festivalu vSokolově,zpěvačka,která se díky tomu stala slavnou,protože jí to otevřelo cestu do televize,s režimem jednoznačně kolaborovala.Stejně jako hudební producent,který měl "pod palcem" právě takovéto zpěvačky a zpěváky,"usměrňoval" je,aby byli "rozumní" a "neničili tak společné úsilí" jeho pop-muzikové "stáje",i takovýto hudební producent s režimem jednoznačně kolaboroval.Moc dobře si totiž byl vědom toho,že takových,jako je on je mnoho-a dával si proto velký pozor,aby neudělal nic,čím by se mocným znelíbil.Narozdíl od toho studiového kytaristy-ten měl natolik mizerný plat,že věděl,že nikoho,kdo by to dobře zahrál,jeho šéfové za ty peníze neseženou-a klidně si proto mohl dělat doma s kamarády takovou muziku,jakou měl rád.A občas ji i soukromě zahrát jiným kamarádům.Nebyl totiž na režimu až tak existenčně závislý jako ti,které režim "korumpoval"-zcela samozřejmě způsobem "něco za něco".

0 0
možnosti
JN

Kvůli jednomu plusu další příspěvek pana Veverky na 25 řádků. :-)

Proboha, běžte se už léčit... :-/

1 2
možnosti
PK

Zajímalo by mě, jak mladí ti mladí byli. Moc rád bych věděl, v jaké hospodě že to hráli a v neposlední řadě i to, zda náhodou nehráli (pokud vůbec hráli) písně pouze KG.

Jde o to, že mám velký problém vašemu článku uvěřit.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

BV

Zajímalo by mě, zda by pan Hannig byl stejně přísný (jako zde v této diskusi na mě a pana Valička) i na své příznivce, kdyby v době, když umřel pan Václav Havel, napsali do diskuse pod jeho blog něco k V. Havlovi i jen mírně kritického. A zda ti samí lidé, kteří pana Hanniga podporují, alespoň někteří z nich, by si v diskusi pod blogem o úmrtí Václava Havla, náhodou "nebrali servítky" - a to i těsně poté, co V. Havel zemřel. Já osobně jsem přesvědčen, že drtivá většina z nich by zároveň s kritikou byla i hrubá. Na rozdíl ode mě. Ono se stačí podívat na to, co např. paní Filipová, páně Hannigova oddaná fanynka, píše o V. Havlovi dnes - naprosto sprosté pomluvy, viz např. tento příspěvek: https://hannig.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A190918_728398_blogidnes&vlakno=97755588 - naprosto sprostě ho v něm pomlouvá - a to panu Hannigovi nevadí. Zatímco já pana Gotta rozhodně nepomlouval a má kritika byla naprosto slušná. Přesto můj příspěvek pan Hannig smazal. Já osobně v tom vidím opravdu velký kus pokrytectví... Ale možná se mýlím a pan Hannig měří všem stejným metrem... Klidně si to, jeho přiznivci, myslete - já ale vidím něco diametrálně odlišného.

2 1
možnosti
TK

Jestli ty rozdílné reakce nebudou tím, že V.H. byl rozporuplná osobnost, měl příznivce i odpůrce, jako asi každý, kdo se plete do politiky. Lidé ho činí zodpovědným, či spoluzodpovědným, za některá rozhodnutí a některé události. Pozitivní i negativní. Pozice K.G. je v tomto přece výrazně jiná, fanoušci ho milovali, nebo měli rádi, nebo alespoň rádi poslouchali, na a v "nejhorším" případě byl lidem lhostejný. Lidí, co by ho nenáviděli jako člověka asi moc nebude. Tedy jeho "hanění" je chápáno negativněji. Proto reakce n aty dvě osobnosti lze jen těžko srovnávat.

Řekl bych to ještě jinak, zatímco Václav o lásce mluvil, Karel ji šířil. A to po desítky let. ;-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik