Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

S názorem pana Hanniga musím souhlasit, proto že jsem přes 20 let pracovala jako finanční poradce. Dělala jsem pro několik bank i pro nebankovní společnosti a pak jsem podávala k soudu insolvence zdarma. Poznala jsem několik případů jak se lidé dostali do dluhů i díky podvodům. Chápu ty, kteří nechápou občany, kteří jsou v exekuci.Já mám také svůj dům a žádnou exekuci jsem neměla. Jenže já obracím minci z obou stran a vím že STÁT JE TAK BOHATÝ, JAK BOHATÍ JSOU LIDÉ V NĚM. EXEKUTOŘI BOHATNOU TÍM, ŽE DLUŽNÍKŮM VEZMOU NEMOVITOST ZA 1/3 CENY I MÉNĚ. REALITNÍ MAKLÉŘ SI JI O 2/3 NĚKDY I VÍCE CENU NEMOVITOSTI NAVÝŠÍ A PRODÁ. O MILIONY SE ROZDĚLÍ. Nejvyšší dluhy jsou díky hypotékám. Tak obtaťe minci i VY co nechápete dlužníky. Když si berete hypotéku, tak máte společný příjem s manželkou 30 000,-Kč a více. Z toho splácíte 8-10 000,-Kč měs. hypotéku. 10 let platíte větší částku úroky a pak teprve dluh. Ale během 10ti let můžete přijít o práci, onemocnět a manželka je na mateřské dovolené máte 2-3 děti. Tak že vám zbývá 15 000,-Kč i méně. Musíte zaplatit SIPO 5 000,-Kč měsíčně a nemůžete splácet hypotéku. Nemovitost, ledničku, televizi a podobné věci Vám exekutor zabaví a zbyde Vám ještě dluh na Hypotéce, proto že na nemovitost jste si půjčili 3 mil.Kč. Exekutor však prodá Vaše bydlení Real. makléři za 800 000,-Kč. Vám zbývají dluhy a jste bezdomovec s celou rodinou. To nechápe ten, kdo to nepozná. Já jsem minulý rok předala na ministerstvu spravedlnosti 17 podvodných případů, kdy moji klienti přišli podvodně o bydlení. Nic se s tím neřešilo. MÁM VŠAK NÁPAD. Pan Hannig je předsedou hnutí ROZUMNÍ. KDYBY MĚL 50 000 ČLENŮ, TAK BUDE MÍT PŘI VOLBÁCH 250-300 000 HLASŮ. KDO BUDE PAK VLÁDNOUT A ZABRAŇOVAT PŘJÍMÁNÍ ISLAMISTŮ, KTERÉ MUSÍME ŽIVIT A DĚLAT JIM OTROKY? Co se týká dlužníků, mám nápad který předám panu Hannigovi k navrhnutí nového zákona a bude tady i spravedlnost.

8 1
možnosti
Foto

P26e81t20r 86H36a28n52n33i55g

19. 11. 2019 23:10

Musím všem budoucím diskutérům říct, že paní Filipová, co ji znám, od roku 2002, kdy vznikla Strana zdravého rozumu, nyní ROZUMNÍ, naprosto nezištně pomáhala lidem, kteří se ocitli v exekuci. I přes svou nemoc velmi silnou energií se nadále snaží pomáhat, kde se jen dá. Byla věrnou příznivkyní změn po roce 1989. Protože chtěla své bohaté zkušenosti z práce s lidmi, kteří v životě propadli, tak od nás odešla ke straně, která je nyní v Poslanecké sněmovně a hluboce se v ní zklamala, tak jako mnozí v Hradeckém kraji, kteří nyní přechází k Trikolóře, ale to opět není hnutí, které by chtělo vyřešit beznadějnou situaci těch, kteří se ocitli nad propastí. Tak paní Filipová bojuje na svou vlastní pěst. Takových lidí, kdyby se v Čechách, na Moravě a ve Slezsku našlo více, kteří pracují nezištně pro jiné, tak by naše země byla mnohem vstřícnější k těm, kteří vstřícnost potřebují.

3 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že pro kapitalismus jsou typické konjukturní cykly, není schopen jednotlivec předvídat, zda bude schopen splatit úvěr. I kdyby byl obezřetný až na půdu. To vůbec nesouvisí s jeho schopnostmi a předvídavostí.

5 0
možnosti
ZH

Jsem rád, že s vámi mohu tentokrát souhlasit. R^ Bohužel u tak smutného tématu, jakým je naše národní svoboná lichva.

6 0
možnosti
Foto

P98e63t21r 57H43a32n59n36i41g

19. 11. 2019 20:13

jsem rád, že někteří pochopí, že nejsem ten, který by zatracoval, ale chci zlepšovat, nebo alespoň na to poukazovat těm, co by zlepšení mohli zařídit

3 0
možnosti
Foto

I52v28a91n 72V42e39s72e83l22ý

19. 11. 2019 14:54

Nevím proč do problému exekucí zatahovat zákony snad jen s výjimkou těch poplatků právníkům a exekutorům určených zákonem. Vše ostatní je JEN A POUZE zodpovědnost lidí co si půjčují nebo neplatí jiné své závazky. Ti co zde, i jinde, naříkají na exekuce by si, ve velmi vysokém procentu, měli uvědomit že exekuce je jen následek jejich vlastní nezodpovědnosti. Nevidím důvod proč by se mělo hledat nějaké politické řešení. Zodpovědní lidé práci exekutorům nedávají takže pokud by takových bylo více bude daleko méně exekutorů a budou se hůře živit.

Malý dodatek - pokud je někdo na koho by pasovala televizní reklama na půjčku kde mimozemšťan rozbije otci rodiny brýle a ten si musí jít půjčit na nové tak by snad takový člověk neměl být svéprávný.

0 1
možnosti
ZH

Můžete být zodpovědný až na půdu, ale přesto můžete propadnout do pekel dluhů. Jednak jsou u nás četní dlužníci, jejichž situace se táhne od 90. let, kdy se dostali do druhotné platební neschopnosti, protože jim nezaplatili partneři, jimž tenkrát pozdě nebo vůbec nezaplatil stát. Těžko něco takového předvídat. Druhou věcí jsou zákonné intriky, kdy se spousta odnikatelů dostala do červených čísel, prtože je konkurence pomluvila nebo dokonce udala. Jisě jsou zde neodpovědní a podvodní půjčkaři, ale na ně je zde od počátku zákon a tito dlužníci nejsou vlastně dlužníci, ale podvodníci a zločinci, které nikdo neodsoudil. Nicméně dlouhodobý trest dlužního stíhání je zcela vydává do služeb různých černých mafií, kde jich řada skončila. Nemorální jsou ovšem půjčky prostřednictvím šmejdského nátlaku na nesvéprávné seniory. Ale pro vás asi nic není argument.

3 0
možnosti
FS

Z exekucí se stal organizovaný a výnosný obchod.

4 0
možnosti
BK

R^, děkuji za skvělý blog, pane Hannigu

5 1
možnosti
Foto

Souhlasím, pane Hannigu. A přemýšlím: Proč ti demonstranti na Letné nedemonstrují za konkrétní věc, například k těm exekucím? Odpovědi samozřejmě všichni známe, ale nebylo by to fajn, kdyby se raději sešli všichni ti, kteří byli postiženi exekutorskou mafií, než když se sejdou ti, kteří protestují proti demokraticky zvoleným politikům? Jistěže se ti lidé v exekucích sejít nemohou, mají jiné myšlenky než jít demonstrovat, ale jen přemýšlím, že by to bylo mnohem lepší, než demonstrovat proti Babišovi či proti komukoliv jinému.

5 2
možnosti
LB

Paní Černá, co vám brání zorganizovat lidi, kteří - jak píšete - byli postižení exekutorskou mafií? Je dost možné, že organizátoři demonstrace na Letné vlastní zkušenost s exekucemi nemají, stejně jako ji (naštěstí) nemám ani já.

A právě z pódia na Letné zaznělo, že lidé by se měli ve veřejném životě angažovat a usilovat tak o nápravu poměrů.

Ale nemůžu si odpustit vám připomenout, že zákon o exekucích navrhla vláda, jejíž premiérem byl Miloš Zeman, kterého tak obdivujete...

7 0
možnosti
VV

Jak se dopouští dluhu ani by se neřeklo? Může se něco opomenout, ale z toho není hned exekuce. Před samotnou exekucí je mnoho kroků kdy se to dá napravit Takže do exekuce se dostává jen ten kdo chce.

1 0
možnosti
ND

Abych to řekla zjednodušeně

Dopustite se dluhu, ani byste neřekli jak je to hned, ale to je úplně v této debatě vedlejší a je důležité toto.

Někdo vás odsoudí k plnění te nemravné smlouvy, tedy, že nejprve musíte splácet penále, pak dluh. A to je ta absurdita, splacite penále, které denně roste, jaktezivo ty penále nemůžete splatit, protože je to jak hrnečku var, splacite něco, co pořád roste.

Ke splacení dluhu se prostě nepropracujete...pořád splacite jen ty naskakujici penále...

Je to jasné?

5 0
možnosti
PC

Jen úplný tupec nebo člověk žijící ve své vlastní bublině může tvrdit, že exekuce je výsledkem finanční negramotnosti člověka. Připouštím, že v některých případech tomu tak opravdu je, ale mnoho lidí, kteří se do této nezáviděníhodné situace dostali, doplatili na to, že původně věřili (ať mémě nebo více) v jakýsi spravedlivý systém, který jim umožní své event. dluhy řádně splácet. Takže, pane Vodvářko, to nejsou jen ti negramotní, kteří si zbytečně půjčují peníze např. na vánoční dárky nebo drahé dovolené, ale třeba lidé, kteří si vezmou hypotéku (protože by jinak museli do smrti žít u rodičů nebo platit nějakému lotrovi nekřesťanské nájemné). Stačí pak, když jeden z nich dlouhodoběji onemocní nebo - nedej Bože - přijde o zaměstnání, a stanou se téměř jistě kandidáty na exekuci. A není to jen tato skupina, je jich mnoho - Vy o nich nevíte, nebo nechcete vědět, protože se Vás to netýká? K pochopení stačí jen kapka sociálního cítění, kterým, jak je vidět, nedisponujete

A ještě jedna otázka : Vy lichvu, která u nás narostla do obřích rozměrů a nemá v Evrpě obdoby, snad schvalujete? Totiž hlavně "díky" ní se tolik lidí dostává do neskutečných existenčních problémů!8-o

16 4
možnosti
Foto

J27i35ř23í 97K39i86n95d30l

18. 11. 2019 21:08

Pokud vím, že to nemůžu splatit neberu si hypotéku na nákup bytu, pokud to udělám jsem finanční negramotnosta. Pokud jede onemocní nebo - nedej Bože - přijde o zaměstnání, nemusí si brát hypotéku, protože bude brát nemocenskou a nikdo jej nemůže propustit, pokud je nemocný, Pokud onemocní nezaměstnaný stát mu poskytuje příspěvek v nouzi. Pokud si přesto vezme hypotéku, tak je finanční negramota.

1 5
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik