Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Je to do značné míry naivní představa, ale já bych místo vzájemného obviňování začall tím, že se pokusíme alespoň trochu shodnout na tom, jak má vypadat udržitelný svět, ve kterém chceme žít, tedy bude vytýčením cíle. Tento cíl by měl být předložen k nějaké formě celospolečenského schválení. Až toto by dalo vládám mandát ke změnám. Potom se můžeme bavit o tom, jak toho dosáhnout. Myslím, že to není možné bez zásadních celospolečenských změn. Stávající stav, kdy než jít pár kroků do Bauhausu, je výhodnější objednat i jediný šroubek z Číny, zabalený do obálky a bublinkové fólie, který musí přivézt smradlavá kontejnerová lod, nebo letadlo z opačného konce Země je skutečně zvrhlý a neudržitelný. Stejně jako naše planeta opravdu neunese to, aby 10 miliard lidí denně zbytečně spálilo 3 litry paliva dojížděním 30+30 km do města za prací. To už myslím chápe skoro každý.

1 1
možnosti
Foto

Co jako cíl zvolit zmenšení množství lidí?

Pak by mohla klesnout i současná těžba ropy, která dělá 1,6 litru denně na obyvatele Země.

1 0
možnosti
AF

Souhlasím s Vámi pane Hannig, ale musím k tomu dodat. Nevšimli jste si že už není tolik ptáků, motýlů, vos a jiných živočichů, jaké jsme znali před 30ti léty? Všiml jste si že létají letadla sem,tam a za nimi jsou minimálně dvě bílé čáry, které se spojí a vzniká z toho bílý mrak? Říkají nám že je to kvůli oteplování. Fakt je že nám schazují CHEMTRAILS. Je to jed a nemoci, které nám tu posílají aby se snížil stav obyvatel. Když byl proti tomu Klaus, tak jsem nemohla pochopit o co mu jde. Chtěli ho znesvéprávnit. Proto že jsem se nechtěla smířit s tím, že rozprodal spoustu našeho majetku a dávala jsem mu to za vinu, tak jsem neměla nic proti tomu že ho chtějí znesvéprávnit. Pak jsem se zadívala na ta letadla co létají sem a tam a pak mi přišel e-mail s obrázky jak ta letadla vypadají ze vnitř. Když ke mně do kanceláře přišel ten pán z Francie a vyprávěl mi 3hod. o podvodu s tou SAMETOVOU REVOLUCÍ, tak mi otevíral oči a já jsem mu dávala za pravdu až když jsem se zamyslela nad tím, co mi vyprávěl jistý pán a paní, která byla poslankyní v EU a slyšela jak se evropští poslanci domlouvali jak nás zničí. Vymysleli si na západě dobré způsoby aby nás zlikvidovali. Mám obavu že se jim to povede. Proto říkám, že pokud nejsme spokojeni, měli bychom vyměnit vládu dříve než nás předají Němcům. Ti mají za úkol od USA zrušit ČR. Zrušil se prasečák, proto že okolní pozemky, které vlastní SCHWARZENBERG mají sloužit k postavení domů pro ISLAMISTY. A s tím já nesouhlasím. Vy ano?

4 1
možnosti
VN

A jak to funguje ? Ten Chemtrails shazují všude ? Nebo , když letí přes české území A380 z Londýna do Dubaje , tak pilot speciálně před českými hranice začne toto svinstvo vypouštět a za 10 minut před slovenskými je přestane vypouštět. Prosím o Vaši odpověď , jak to funguje ?

1 0
možnosti

Tak planetu ničí zejména obyčejní lidé. Obecně planetu nejvíce ničí dnešní ekonomická situace, která je více než dobrá. I tam, kde před třiceti lety lezli po stromech, dneska mají auto. Nicméně na obrovském konzumu je závislý celý svět.

0 3
možnosti
PS

Logicky - ekonomická situace nynějška je výsledkem špatně nastoupené cesty k prosperitě. Spočívá v nerespektování chodu přírody, plýtvání s přírodními zdroji. Prostí lidé takový postup zavinili? V roce 1908 Ford zadal úkoly s tím, že do roka se bude v jeho firmě vyrábět auto, které si koupí středně kvalifikovaný pracovník firmy Ford za měsíční mzdu. Pro nynější dobu je to jako zázrak, ale jeho pracovníci to dokázali! Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.

2 0
možnosti
PJ

Článek vyjadřuje také můj názor. Jak definovat kdo do které skupiny patří? To nějakým rozpočítávadlem nelze určit. Ty skutečně vlivné ani světová veřejnost nezná. Jsou známé pouze některé "nastrčené" osoby. Ti skutečně vlivní jen "tahají za drátky". Pro veřejnost se předhodí několik jedinců a vlivní mají klid. V ČR to například dobře funguje proti Babišovi. Prezentuje se to jako projev občanské nevole vůči politikovi. Ty protesty však něco stojí. Sponzorují to ti protestující??? Mám dojem, že nikoliv. Tak kdo??? Jen nějací neznámí sponzoři. To je jen taková malá ukázka "jak se tahá za drátky".

7 1
možnosti
AF

Sponzoruje to vše SOROS ze SUDETONĚMECKÉHO LANDSMANŠAFTU. Je to miliardář který pracuje na tom, aby se z vlády dostal Babiš a prezident Zeman, proto že jsou proti zrušení BENEŠOVÝCH DEKRETŮ. Chtějí aby Jsme předali Němcům spoustu nemovitostí aby k nám mohli posílat bydlet ISLAMISTY.

5 1
možnosti
Foto

OK. Měl jsem napsat velké lodě společností Maersk a pod. křižují oceány. Tak jsem to spojil dohromady. Je to jakási zkratka - prostě lodě xxxl. Faktem je, že asi ani tankery ani kontejnery naložené lodě nepatří obyčejným lidem, proti kterým je namířena celá ta kampaň

4 0
možnosti
Foto

Kde přesně vede hranice mezi obyčejnými a neobyčejnými lidmi?

Je takovým neobyčejným člověkem každý, kdo má nenulový nmajetkový podíl na jakékoliv firmě, vlastnící nějaký větší stroj?

0 0
možnosti
Foto

K tomu, jak chápat vztah článku k realitě dává klíč vtipná věta "... tankery křižují světové oceány s kontejnery se zbožím ..."

Při troše fantazie si čtenář představí ty tankery, neboli speciální lodě, postavené jako plovoucí nádrže na kapaliny, které někdo zcela v rozporu s konstrukcí těch lodí nějak ověsil kontejnery. Navíc ten někdo nutí posádky využívat k pohonu jen plachty, protože jinak by nemělo smysl při plavbách využívat metodu křižování. Nejspíš je tím myšlen nějaký fanoušek Grety. Hezky udělaný klíč a skrytá ironie. :-)

Tím se asi i vysvětluje sporné nebo možná ironické autorovo tvrzení o větším množství emisí z lodí a kamionů proti osobním automobilům. Pokud za hlavní emisní zlo označíme CO2, tak ve skutečnosti světová doprava osobními auty produkuje tohoto plynu přibližně 2x víc, než kamiony s loděmi dohromady. Takže je to podobné jako s těmi křižujícími kontejnerovými tankery. A asi i podobně jako se zbytkem článku.

1 2
možnosti
PS

Vztah jakéhokoliv článku k realitě není nutno vždy posuzovat přísně logicky. Příště autor třeba napíše "...lodě dánské společnosti Maersk..".

Čímž jsem si vzpomněl na pracovníka propagace naší firmy před 50. lety. Sestavil letáček "Duben - měsíc bezpečnosti práce" tak, že v něm měl tři pravopisné chyby. Obhájil je tak, že vlastně díky nim se myšlenka dostane do povědomí pracovníků. Jak jsem koupil, tak prodávám...

5 0
možnosti
Foto

Napsal jste to srozuminelně, každý kdo chce, vaši myšlenku pochopí a ztotožní se s ní, kdo nechce, tak Vám bude předhazovat závist vůči bohatým.

EU káže vodu a pije víno, jejich opatřením budou trpět ti, kteří se na znečištění planety podílí nejmenší měrou. A váš příklad, týkající se automobilové dopravy, nejvíce ukazuje na to, jak bezmyšlenkovitě jednají, snaží se odstranit menší zla a ta větší podporují.Rv

13 1
možnosti
PB

Líbí se mi argument typu: kdo s tím souhlasí, ten to pochopil, kdo ne, ten to nechápe. Je takový inteligentní.

2 1
možnosti
PP

Lichva existuje několik století, jen v jiné podobě. I příroda, si dělá své a to neovlivní i jedno procento lidí v Evropě ze sedmi mld. lidí ve světě. . Vzdělaní to řeší zákazy a povinnosti , ale většina kontinentů to neřeší včetně amerického.

2 0
možnosti
OP

Chtělo by to pokecat s Grétou na toto téma na nějaké mezinárodní konferenci. To by bylo představení, které by stálo za shlédnutí :-)

1 0
možnosti
MK

Jste ochoten připustit i existenci takových, kteří své bohatství nezískali z lichvy a jiných neprůhledných aktivit?

4 0
možnosti
Foto

Samozřejmě jsem. Seznam - Lukaševič atd. Je jich dost. Ti, kdo ho mají z lichvy si snad dosadíte sám. I ty, kdo ho mají získané různými podvody - to si dosadíte zřejmě také sám.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik