Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejlepší to bylo v prvobytně pospolné společnosti.

1 0
možnosti
PS

P85e66t80r 24S31k62á29c77e68l

10. 2. 2020 21:07

A později, kdy naši předkové 300 let (do roku 1918) žili v souladu s přírodou. Věděli kdy a co zasít, kdy jít sklízet, kdy jít s kozičkou ke kozlovi, jaké výrobky a potraviny jsou ve městech žádány. A ještě stihli se pobavit za dlouhých zimních večerů. Při tom všem jim velmi pomáhal kůň: "Člověk obklíčený živly by navždy zůstal otrokem, nebýt koně, který z něj udělal krále" (Velká kniha o koních).

1 0
možnosti
Foto

Všechny co mě zde kritizují, že odsuzuji globalizaci, jako jeden z faktorů šíření pandemií. Dnes na veřejnoprávním rozhlase, čili podle nich relevantní médium jeden odborný lékař na epidemie hovořil na téma, že jedním z aspektů šíření epidemií a pandemií je globalizace.

2 1
možnosti
MS

M65a15r45c40e13l 52S22u13p

8. 2. 2020 22:45

Myslím, že už jsem to někde s těmi větrnými mlýny četl !

Co se takhle probrat do reálného světa ? Kdopak Vám vyrobil počítač na kterém píšete svůj blog ? Co klávesnice, myš ? Co oblečení,boty co máte na sobě ? No a když už najdete nějaký český výrobek, tak mnohokrát zjistíte, že některé jeho komponenty se dováží opět s Číny. No a pak tu máme nějaký operační systém z USA. Dnes je svět díky internetu velmi malý a těsný ! To má být jako nevýhoda ? Díky globalizaci žijeme pohodlné životy ! Že za epidemii může globalizace ? No chtěl bych připomenout, že v minulosti byly daleko větší pandémie a umíralo mnohem více lidí na ně a bylo to paradoxně tím, že žádná globalizace nebyla a lidé proto neměly potřebné informace o tom, jak se proti těmto pandémiím bránit.

3 0
možnosti
MS

M65a71r58c97e77l 12S69u14p

8. 2. 2020 16:43

Tohle "brojení" proti globalizaci je zcela bezcené a neúčelné. Velmi těžko se konkuruje Číně, kde máte levnější energie, dotovaný materiál, levnější a velmi šikovnou pracovní sílu a mnoho dalších výhod (třeba dotace na drobné zásilky).

K tomu si vemte, že třeba naše sklárny většinou jen bojují, aby alespoň nějak přežily a na investice jim nezbyde nic. Důsledkem je, že mají prakticky stejnou produktivitu práce, jak před padesáti lety. Naproti tomu němci vybavují čínské sklárny nejmodernějšími automaty a balícími stroji.Tomu se opravdu konkurovat vůbec nedá ! Když se na to podíváte z tohoto úhlu, tak zjistíte, že snaha o soběstatčnost je v dnešní době nesmysl ! Je potřeba dobře analyzovat jednotlivé obory, kde máme šanci uspět v globální konkurenci a tam napřímit veškeré své síly.

0 0
možnosti
PS

Kdo chce, hledá metody, kdo nechce, hledá důvody.....

3 0
možnosti
PN

Globalizace, uměle vyvolané a dobře placené stěhování nelegálních migrantů a s tím spojená hrozba zavlečení nemocí, které už Evropa nezná desítky let nebo které nikdy nepoznala je zlo největšího zrna. Sobeckost a nenažranost tzv. elit bez dětí a rodin nás dovede do záhuby. A vy jež to nehodláte chápat, házíte kolem sebe špínu nebo se tomu smějete, za pár let poznáte, že jste se šeredně mýlyli, ale to už pro vás bude pozdě. Bohužel médií a spotřebním životem a někteří i školstvím máte vymyté mozky! Bůh vám pomoz! Je mi vás líto!

5 4
možnosti
BV

>>uměle vyvolané a dobře placené stěhování nelegálních migrantů<<

Důkaz?

>>hrozba zavlečení nemocí, které už Evropa nezná desítky let nebo které nikdy nepoznala je zlo největšího zrna<<

Koronavirus zřejmě až donedávna neznal a nepoznal vůbec žádný člověk - s největší pravděpodobností to byl virus, kterého v Číně velmi vzácně hostil jeden druh netopýrů - pro ně byl neškodný - a který se přenesl na lidi tím, že nějaký "čínský soudruh" onoho (dost možná že i syrového) netopýra "zpapal". Chcete natrvalo uzavřít naše hranice před obyvateli Číny, když tam "dělají takovéto nechutnosti"? (Já na to odpovídám: samozřejmě ne. A ono by to zcela jistě ani nešlo. Stejně jako nejdou uzavřít hranice před obyvateli jakýchkoli jiných zemí.)

>>A vy jež to nehodláte chápat, házíte kolem sebe špínu nebo se tomu smějete<<

Nevím koho máte na mysli tím házení špíny - pokud zastánce nesmyslných konspiračních teorií, jako že celý svět "řídí" pár "psychopatů", jak se nám zde svěřila paní Barnová - pak s vámi zcela jistě souhlasím - ale pokud lidi, kteří např. ukazují nesmyslnost blogů pana Hanniga, pak vězte, že o špíně tu opravdu nemůže být ani řeč - a pokud se tu někdy něčemu zasměju,tak jen naprosto zřejmé lidské hlouposti (a pan Hannig mě pak téměř vždy, za ten můj smysl pro ten opravdu velmi černý humor, maže).

>>ale to už pro vás bude pozdě<<

Ano, až obsah kysličníku uhličitého v atmosféře stoupne natolik, že již nepůjde zvrátit skleníkový efekt, který z celé planety postupně udělá saharu,pak už bude opravdu pozdě. A zdejší antiekologové pro to dělají šířením antiekologických nesmyslů maximum, aby se tomu tak stalo, bohužel. Ale zatím ještě pozdě není - a pokud Evropa svým příkladem uhlíkové neutrality pomůže přesvědčit i ostatní svět, že je třeba zastavit růst podílu kysličníku uhličitého v atmosféře, snad se tomu katastrofickému scénáři podaří zabránit.

>>máte vymyté mozky! Bůh vám pomoz! Je mi vás líto!<<

Ano, pro lidi, kteří si výše napsané neuvědomují, toto opravdu, bohužel, platí.

1 3
možnosti
OU

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Dnes není stát, který by byl soběstačný, někdo to takto naplánoval a podařilo se.

Z toho však vznikají rizika v podobě zavlečení chorob nekvalitními dovezenými výrobky, zhoršené ovzduší, díky pendlování nákladních aut, lodí a letadel z místa na místo a když přidáme velkou migraci lidí ze zemí, kde nemoci těžkého kalibru jsou rozesety mezi lidmi, jako u nás rýmička, nemůžeme se divit, že virová onemocnění mají zelenou a zabíjejí.

3 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

KT

Naštěstí nám zatím nehrozí pandemie "rozumných". I když...

3 1
možnosti

Nám hrozí pandemie hloupých. A že je jich požehnaně. Stačí se podívat, kolik je vítačů, kývačů, eurohujerů a podoobných "chvilek". Údajně milion.

2 1
možnosti
JB

Ti nejbohatší mají pořád málo a neštítí se žádných prostředků ke zbohatnuti, světu vládnou psychopatické, bezcharakterní osoby

4 4
možnosti
Foto

Děkuji, paní Barnová. Konečně jeden zdravý a asi převažující názor mezi lidmi, který se zde mezi jednostranně orientovanými příznivci té jediné povolené pravdy asi nedočká pochopení.

3 4
možnosti
JP

Pan Haninig rád píše.

1 1
možnosti
Foto

To je nadmíru Přiblblé

1 1
možnosti
Foto

Víte, že už se začínám bát. Takové množství negativních a mnohdy agresivně negativních názorů na celkem nevinnou úvahu o spojitosti mezi globalizací a pandemiemi. Já jsem padesátá léta zažil jako dítě, tal, že jsem jejich hrůznost nevnímal, ale jak mi mnozí vyprávěli, právě takové nenávistné reakce se valily na, třeba Jiřinu Štěpničkovou, když chtěla utéct do západního Německa. Dokonce pro ni její herecké ( a i v popřevratové době populární) kolegyně chtěly ten nejtěžší trest. A myslím si, že to nebyla Jiřina Švorcová, kupodivu.

Snad, abych už z důvodů své bezpečnosti přestal psát takové úvahy, anebo psal komické nicneříkající škleby, jako jeden z mých náruživých kritiků.

2 3
možnosti
BV

Kritika není nenávist. Příkladem nenávisti zde v této diskusi je příspěvek, za který jste jeho autorce dokonce poděkoval. Tak kdo zde prosím pěkně šíří nenávist?

2 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik