Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

jj, a začalo to morovými epidemiemi kdysi v historii.

Globalizace je holt katastrofa, měli bychom zakázat námořní a leteckou, a vůbec jakoukoli dopravu.

6 0
možnosti
AP

Nerozumný předseda rozumných

5 0
možnosti
PS

Jen připomínám - zde se diskutuje o myšlenkách a skutcích. O lidech nechť ostatní diskutují v podnicích, které se dříve označovaly jako V. cenová skupina. Dnes dost možná to jsou kavárny v jistém městě. Brzy ale i tam skončí, protože platí:

„Nejkrásnější cestou, po které můžeme tady na zemi jít, je ta, když jdeme jeden k druhému“.

2 0
možnosti
JB

Škoda, že se pan Hannig chytil do pasti popularity, která lidi často dostane. Jakmile dosáhnou úspěchu a proslaví se v nějakém oboru, tak si najednou myslí, že jsou odborníky na vše a vrhnou se na komentování všeho možného, naštěstí je alespoň na vyšší úrovni jazyka a vyjadřování než podobně postižení Aleš Brichta nebo Ivan Vyskočil.

Stejně je ale škoda, že nezůstal u hudební oblasti. Vkusem se sice míjíme, ale aspoň by z toho mohlo být potenciálně zajímavé skutečně informované čtení a ne tohle.

5 0
možnosti
PS

„Hudba uvolňuje ducha a okřídluje myšlenky“ » Friedrich Nietzsche, německý filosof.

Pokud tohle stále platí, a já věřím že ano, tak pan Hannig je příkladem osobnosti které vládne duch našeho národa. Nevšiml jsem si nikdy, že by on někdy konal v neprospěch národa, nás obyčejných lidí. Na rozdíl od neschopných chlapců ve vedení státu, kteří nás za 30 roků přivedli tam, kde jsme. Takže hudba a politika se vůbec nevylučují, právě naopak.

0 1
možnosti
PS

Reakce k níže uvedeným dvěma větám z článku:

Škoda, že neznám jméno lékaře, který prohlásil, že potraviny by se měli konzumovat jen takové, které jsou vypěstovány v okruhu 60. kilometrů od místa bydliště spotřebitele.

-------------------------------------------------

V zájmu přežití, by se lidstvo mělo zamyslet a vrátit se k tomu, co bylo obvyklé v minulých dobách. Vyrábět a spotřebovávat v místě.

Zdroj:https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=744408

1 0
možnosti
JS

Globalizace a šíření nemocí? Přirozený vývoj od chvíle, kdy se kmeny a národy začaly stěhovat, podrobovat si, kolonizovat... a tak dále. Je mnoho nemocí, které si Evropa přivezla ze světa už v dávných dobách nebo je naopak vyvezla ven ( za všechny příklady neštovice a původní obyvatelé Ameriky). Dnes je to jenom rychlejší cesta vzhledem k moderním dopravním prostředkům.

14 0
možnosti
PS

Logicky - nárůst pohybu všeho a všude. I farmacprůmysl, který se tváří že je zde pro lidi, má svůj podíl na oslabení imunity lidí. Tím pádem se nakažlivé nemoci snáze ujmou. Zvláště když se populace vzdálí od kdysi osvědčených metod léčby (např. jen čistou vodou), dnes se tomu říká alternativních. Přitom jde o původní způsoby léčení a vyléčení. Dnešní systém zdravotnictví slůvko "vyléčení" vylučuje, donekonečna chtějí pacienty jen léčit, ošetřovat jeho nemoci (víme proč). Zdravého rozumu je nám třeba.R^

0 1
možnosti
LF

L63u39k86a43s 76F64i16k36r

4. 2. 2020 22:17

To jste stvoril sam?

8 2
možnosti
JP

Globalizace není nějaký -ismus, ale přirozený proces vyplývající z rozvoje dopravní a informační techniky. Vývoj nejde zastavit - naštěstí, stejně jako touhu po svobodě a poznávání. Pořád lépe se znát, než být zabedněni ve svých ulitách a pak mezi sebou válčit.

6 1
možnosti
PS

Nepřirozený proces, který nemá v historii lidstva obdoby.

Popište prosím, jak se u nás rozvíjí dopravní technika. Před 171 lety vyjel první vlak z Brna do České Třebové a my dnes v "moderní" době nedokážeme ani přistavět třetí kolej na přehuštěných místech dráhy. O rušení lokálních tratí ani nemluvě, natož abychom v zájmu cizineckého ruchu stavěli lokálky další. Např. v oblasti Moravského krasu, který ročně navštíví půl milionu hostů. V roce 1914, před 106. lety (!) byl projekt takové lokálky zpracován, přišla ale I. světová válka a nic. Kdo a proč válku, která rozvoj dopravy u nás zabrzdila, rozpoutal? Proto nemám rád naše tzv. "spojence", ani toho za mořem, který vždy na válkách bohatne. O dálnicích víme svoje, že?

1 3
možnosti
Foto

Škoda, že tady není tlačítko "anti karma". Za mně blábol, promiňte pane RvRvRv

8 3
možnosti
VN

Globalizaci si dle mého názoru vymyslely elity světa s cílem jej lépe ovládnout. Nyní je už proces tak rozjetý , že zastavit jej je nemožné. Tu pandemii považuji za jeden z trestů za globalizaci. Těch trestů je jinak mnohem více.

4 2
možnosti
PS

Nic není nemožné » není ničemo, čeho by nedobyla trpělivá a urputná snaha« - za sebe dodám, podpořená zdravým rozumem.

0 0
možnosti
Foto

Myslim ze hlavni problem bylo odkladani zastaveni leteckeho spojeni s Cinou. To neni jen o globalizaci, ale neoochote spolecnosti reagovat. Odvykli jsme od nutnosti resit opravdove problemy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik