Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Myslím, že celý úspěch Šlágru se dá vysvětlit naprostým selháním České televize. Co je platné, že vznikla Čt art, když to s hudbou má velmi málo společného. Marně přemýšlím, kdy jsem v jakékoliv televizi viděl vojenskou kapelu. Možná by stačilo dát "svobodu" televizi v Ostravě, Brně, atd. a nějaká normální muzika by se v televizi vyskytla.Teda nemyslím jen vojenské kapely- těch už je tak málo, že ani ministr obrany neví, kolik jich je.Co brání České televizi, aby občas-a třeba každý den- pustila nám obyčejným koncesionářům nějakou hudbu. Mohla by to být hudba všech žánrů- od Bacha po Vlacha- ale i rock a dechovka.

3 2
možnosti
PS

Když byl v 90. letech ředitelem ČT Ivo Mathé, byl proti folkloru. Psali se petice, marně. ČT je stát ve státě a pokud voliči budou volit stále dokola, změn se nedočkáme. Proč by ČT 3 nemohl vyhradit jeden či dva dny v týdnu dechové hudbě, folklóru, aj.? Volit Rozumné znamená přivodit změny, tedy pokud je chceme...R^

0 0
možnosti
Foto

P86e33t56r 70H90a47n89n90i53g

13. 9. 2020 12:41

Toto napsala paní Zdeňka Ortová: "Ze své knihovnické pozice můžu potvrdit, že tato tv stanice mnohým lidem doslova rozsvítila život. Čtenáři naší knihovny jsou z různých věkových či sociálních skupin. Ti v penzijním věku se i svěřují, co je trápí, ale i co je těší. Proto jsem jejich prostřednictvím start Šlágru zaregistrovala. Díky tomu jsem na vlastní oči viděla, jak šťastnou může hudební tv udělat třeba paní, která má pocit, že když zůstala na světě už takřka sama, tak její život ztratil jakoukoli cenu. A najednou přijde úplně změněná. Začala se dávat do řeči s dalšími čtenáři, což dříve nedělala, vyprávěli si o písničkách které v televizi ani v rádiu už léta neslyšeli, na co se těší, a že si zamilovala Duo Jamaha. A taky že tato humoru. A že opět jako jediná z televizí slaví samostatným programem třeba svátek Josefa, Den matek a podobně. Ráda bych podotkla, že tyto informace mám od čtenářek a čtenářů, a že některým je 70, 80 i více, ale jiným třeba 50. A jeden z nich je lékař ve výslužbě, dále paní, která pracovala jako soudní překladatelka"....... A O TOM TO JE

3 0
možnosti
ZS

Jednou nás soused poprosil, jestli bychom mu nepomohli šibnout nábytkem u maminky, jakože proč ne. Pro mě to byla dost drsná půlhodinka s televizí Šlágr, kterou paní sledovala vedle v místnosti. Nahluchlá paní. Asi jsme měli smůlu na to horší z Peterkovy stáje.

0 0
možnosti
Foto

P47e76t30r 83H37a86n23n58i57g

10. 9. 2020 19:25

Kolik Vám je?

0 0
možnosti
Foto

Co se týká té televize Šlágr

Málokdo produktivního věku ji sleduje, přece však mnozí rodiče či prarodiče ano. A měli bychom těm, pro které je Šlágr každodenním kamarádem v domech důchodců, či v osamělých bytech tuto radost umožnit. O tom to všechno je. Zapomeňte na hodnocení. Vžijte se do situace těch, pro které je jejich televizní stanice Šlágr velkou útěchou.

Já vím, všichni jste výkonní, kritičtí nesmlouvaví. Ale co naplat. Čs nezastavíš

1 0
možnosti
Foto

oprava Čas nezastavíš

0 0
možnosti
Foto

Podle informací, které mám, byl majitel televize nenažraný, a na to dojel.

1 0
možnosti
Foto

Špatné informace. Dával do toho své peníze. Za reklamy 200000 od agentur, nájem telestrického vysílání 4 000 000 měsíčně. Česká muzika vydělávala před 10 lety. Dnes je přece každému jasné, že nosiče se neprodávají. Dotoval televizi ze svých vystoupení. Ale koronavirus zasáhl i do reklam, takže je to ještě horší.

2 0
možnosti

Tak trochu tápu, komu je ten váš požadavek, obsažený v titulku, určen. Podle všeho by adresátem měl být provozovatel a majitel TV Šlágr. Obraťte se tedy s důvěrou na něj:

https://www.idnes.cz/zpravy/mediahub/slagr-tv-karel-peterka.A190925_091748_mediahub_jpl

3 1
možnosti
Foto

Staré a neplatné. Nerealizovalo se.

1 0
možnosti
Foto

Přátelé i nepřátelé. Máme tu ještě demokracii? Máme (i když...) Kolik seniorů se dívá na Šlágr? Hodně! (Kolik se dívá na ČT Art jako já?) málo. Kvalita všeho včetně nekonečných seriálů či zahraničních škvárů na Nově, Primě i Barandovu je "fraglich". A přesto to tyto stanice vysílají. Proč? No, prostě proto, že se na to dívá spousta diváků a tudíž mají televize příslušné reklamy. To je demokracie. Takže, neřešte kvalitu a nesrovnávejte kvalitu básní Josefa Kainara s textem narozeniny, který Karel Peterka asi nenapsal. Jeho texty, zvláště pomalých písní mají všechny atributy profesionálního textařství. Ale srovnávat třeba i mou hudbu s hudbou L.v Beethovena je nesmysl (tehdy už nastoupilo umění jako něco výjimečného). Období romantismu se svými rozervanými osobnostmi typu Roberta Schumanna, Fredericka Chopina, či mužného Ference Lisza (ti Maďaři byli soustem pro různé šlechtičny včetně císařovny Sisi) se se spotřební hudbou nesrovnávalo. Radši umřít hlady, než psát súpotřební hudbu. I dnes zde máme geniálního skladatele Miloše Boka, autora hudby k Strachovým filmům, který se svými cca 7 dětmi dře bídu s nouzí kdesi na faře v Karlovasrkém kraji, než aby psal spotřební hudbu. Jak krásná byla jeho hudba k Andělu páně I.

4 0
možnosti
Foto

"Kvalita všeho včetně nekonečných seriálů či zahraničních škvárů na Nově, Primě i Barandovu je "fraglich"."

Jenže oni si to platí ze svého, ale vy chcete, aby na Šlágr přispívali všichni.

1 0
možnosti
MB

Nic proti ničemu. Chvíli jsem Šlágr očumoval. Při následném přelaďování programů na TV, jsem to cíleně smazal. Peterka autor, mne neoslovil - i obdivuji jeho manager tah na trh. Čili jistě, své posluchače si okruh našel - I dobrá podpora vystupujících.

Jsem rovněž, ve věk klubu. Nesu si to své, z "You Tube". Potěším Vás Prokopem z Města R, Kuřetem v hodinkách - (zřejmě nejlepším big-beat na LP). K tomu logicky, D. Purple, L. Zeppelin ap. Skutečně, osobně si nedovedu představit, kdybych měl návštěvu a hrál jim Šlágr. (Opakuji, nic proti ničemu) ...

Peterka za svůj projekt zaplatil draze. Rozvod, odmítnutí Máry a dluhy. Zda je spokojen, je otázka na něj. Pravda, může si i prozpěvovat text - "V tam dávném městě prázdném, má vítr hovor s bláznem", nebo "Stále dál" od Flamengo. Zřejmě, mezi Peterkou a Josefem Kainarem jakýsi rozdíl bude ! I když - "Narozeniny narozeniny. nenoste mi prosím žádné květiny", to je rovněž oduševnělé ! ... :-)

2 1
možnosti
MV

Dejme tomu, že je TV šlágr zábavou pro určitou skupinu seniorů. O kvalitě té hudby asi debatovat nebudeme, že?

6 1
možnosti
MV

Pí Pantlikova pro mě opět minus. Je ale hodně zvláštní, že dá minus k příspěvku, kde komentují nevalnou úroveň songu. Níže paní Pantlikova píše, že TV Šlágr neposlouchá, ale minus mi za kritiku kvality hudby vlepi. Jak tedy může vědět, že jde o muziku kvalitní, když tuhle stanici neposlouchá. O čem tedy minus svědčí???

1 0
možnosti
Foto

Pane Hannigu, vysílání ČT z letošního jara mě inspirovalo k napsání blogu Svéprávní senioři a fake news zde na idnes https://radkajohnova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751280 ,protože i my narození v 50. letech už jsme senioři, ale to je generace rockerů, ne dechovky a cimbálu. Navíc jsme neztratili schopnost čtení mezi řádky a nenecháme se opít propagandou východní ani progresivně liberální západní. A ČT naše názory neodráží...

Vaše blogy čtu ráda, pište často.

5 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik