Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Peníze nejsou všechno, ale jsou důležité k ocenění práce. Lékaři se domnívají, že jsou oceněni nedostatečně, tak odcházejí tam, kde je ocení lépe. Faktem je, že je to těžké studium, těžká a obětavá práce, k tomu celoživotní vzdělávání, ale je to složitý problém, protože dokud bude zdravotnictví státní a k tomu povinná zdravotní daň, nic se nezmění.

Přesto mě zaujalo, že byste se zasadil o to, aby studenti "vrátili" nějakým způsobem to, že mohli studovat zadarmo. To znamená, že by si odepřeli část příjmů, aby nahradili studium. Vy jste nějak vrátil daňovým poplatníkům to, že jste studoval zadarmo? Omezil jste svoje příjmy?

0 1
možnosti
Foto

Splatil. Vrátil jsem se po roce a půl z Velké Británie, kde jsem v letech 1968 - 1969 velice dobře prosperoval a psal aranžmá pro ty největší hvězdy tehdejšího středního proudu jako byla Dusty Springfield, neboť jsem jako mladý člověk byl rarita, který znal psát jak pro rock and rollové soubory, tak pro symfonické těleso. Měl jsem velice dobře našlápnuto na kariéru tam. Vrátil jsem se a hned využil zkušeností tím, že jsem se podílel na prvním ČS art rockovém albu Město Er Michala Prokopa a Framus Five, dokončil Konzervatoř v Praze a Hudební akademii múzických umění a celý život působil zde. V Československu a České republice.

2 0
možnosti

"pokud se kolo odpovědnosti mladých adeptů lékařství neotočí směrem k odpovědnosti za své lidi, svůj národ" - Hm, to je blábol. To myslíte vážně?

Ale máte pravdu, to se tu možná bude líbit.

2 0
možnosti
Foto

P67e82t54r 29H38a53n40n46i36g

1. 10. 2020 14:30

Takže jinak. Povinné umístěnky. Studoval si zadarmo, tak vrať státu investice do tvého oboru. Nebo-li, chcete to mít jako na západě, tak placené vysoké školství

2 0
možnosti

Peníze nejsou všechno. Ale bohužel, náš stát byl prodán Gorbačovem USA a zadáte-li si NWO a pročtete si vše o tom, zjistíte proč je v celé zemi Koronavirus. Zamyslíte-li se nad dějinami, zjistíte že se opakují. Když nám vládli RUSÁCI, neměli jsme nezaměstnaní a žebráci. Teď nám vládnou USÁCI a máme tady cizince a žebráci. Vláda která nás nechala rozkrást je stále v parlamentu a má dostatečně silné slovo a za to je dobře placena cizinci a z našich daní. Za peníze je ochotna zničit zcela celou VÝCHODNÍ EVROPU. Až lidé dostanou rozum a začneme žít jako po válce, tak se snad něco změní. Stačilo by však včas vymněnit vládu a mněnilo by se vše dříve. Je spousta politických stran jako je strana ROZUMNÍ. Jen se neumí spojit a lidé kteří na vládu nadávají, nechodí k volbám. Až dostanou rozum ti, co si neuvědomují jak se dějiny opakují a jak jsme podváděni, bude pozdě.

1 1
možnosti
Foto

Nezávidím panu Hannigovi jeho fynynky:-/

2 1
možnosti

Opravdu, kdybych mohl - tak bych pojem "Zadarmo - zakázal"! Absolutně nemá žádný obsahový význam ! Vždy je to = Něco za něco - za něčí. Sranda - Co je zadarmo = Nic dražšího neexistuje ! Následuje to obvyklé, proč si toho taky vážit, že ? (Seriozně - Bádal jsem, zkuste kdokoliv najít ve vyhledavači pojem Zadarmo ! I docela dobrá zábava) ...

Téma jsem probíral i s rozumným rodičem. Pravil, že to je snad to, co dítě - Dostane, zdědí ! Vydumal jsem, upřímné - taky nepravdivé ! Když něco vytvářel, asi si musel odložit spotřebu, (chajda-RD) a mne logicky musel ošidit o lízátko - Dal to do cihly ... !

Jinak souhlas - Na peníze je dobré se dívat, jako na PROSTŘEDEK - nikoliv CÍL života svého. Všechno jde s věkem ! Peníze člověka osvobozují a svazují zároveň. Svým způsobem určují cenu člověka = mzda, nebo i jeho korupční cenu prodejnosti ! Já osobně žádné nepotřebuji, no zase mám objev - Kdekoliv přijdu, oni je po mě chtějí ! Vybádal jsem, že fakt je lepší být zdravý a bohatý, než-li opačně ... ! :-)

1 0
možnosti

Další možnost: “O významu zdraví nejlépe svědčí to, že zdravý žebrák je šťastnější než nemocný král.“ » Arthur Schopenhauer.

Ono totiž je možné si vybrat životní styl takový, v němž se bohatství nepočítá na peníze. Ale na skutečné přátele. Více např. zde: https://www.bruno-groening.org/cs

1 0
možnosti
Foto

Evidentně vám nevadí dělat zbytečnou práci a to určitě není moc rozumné.:-)

2 7
možnosti

Kdyby pan Hannig myslel jen na svůj prospěch, mohl by si v klidu a pohodě žít v cizině u syna a kašlat na nás. Jemu však záleží na státě ve kterém se narodil a celý život prožil. Jde mu o spokojený život ČESKÝCH OBČANŮ. To lidé jako Vy nemohou pochopit. Schází jim rozum.

1 0
možnosti

Sledujete předvolební debaty? Rozumní jsou příliš často nerozumní. Stejnětak nacionalisté jsou ochotni kdykoliv zaprodat náš stát! !!

5 6
možnosti

P21e29t72r 23S61k27á77c56e62l

25. 9. 2020 22:32

To že "Rozumní" chtějí napravovat marasmus, do kterého nás chlapci přivedli za 30 let, je podle Vás zaprodávání státu? Pročíst si je třeba program zde: http://www.rozumni2017.cz/

5 2
možnosti
Foto

ještě něco, pane Hannigu.

Napsal jste: "Chlapče bláhová, nebuďte vztahovačný. S Vámi bych rozhodně nepočítal."

Tohle nikdy nesmí politik před jakýmkoliv voličem vyslovit. Předem kohokoliv jako svého voliče odepsat, znamená odepsat sám sebe, jako politika.

A Vaše dosavadní výsledky to jednoznačně potvrzují.

5 0
možnosti

Ale tohle přece nebylo předem.

1 1
možnosti
Foto

P87e18t27r 50H20a15n76n35i22g

25. 9. 2020 19:34

Tak jsem podruhé otevřel diskuzi. O tématu se tu ovšem diskutuje velice zřídka.

Jestlipak si pánové Trčálek či Matuška přečetli vůbec ten článek, nebo lapají pouze po názvech a jménech. Nedivím se, musí zde náležitě hlídat a kydat a kydat. Má to cenu vůbec diskuzi otevírat?

5 2
možnosti

P77e93t61r 68S74k90á31c24e23l

25. 9. 2020 19:40

Což mně připomnělo jistou průpovídku, v níž se popisuje zánik naší civilizace: Až uhyne poslední strom, až uhyne poslední ryba v moři, až zahyne poslední včelstvo, atd....peněz se nenajíme.

2 0
možnosti

Chybí tu mladý lékař, který by Vaši teorii o bezplatném studiu asi jadrně okomentoval. Občas tu bloguje mladá lékařka pod titulem - Důkladně si rozmyslete, než se přihlásíte na lék. fakultu (neb netušíte, co Vás čeká). Jinak lékařů a zubařů je dost, jen se jim celkem logicky nechce z Prahy či krajských měst, kde je výrazně vyšší kupní síla než na venkově, na kterém, když zubař si řekne za zub o 5 tisíc, tak pacient omdlí. A pak Vám mladý lékař ještě namítne - co moje VŠ manželka, co tam bude dělat, co moje děti, které chci dát na elitní školy? Tak jim (a jejich manželkám) vysvětlete, že peníze nejsou všechno a že nové auto dostane i za dobré slovo.

5 0
možnosti
Foto

P44e71t70r 87H18a49n58n31i10g

25. 9. 2020 19:38

Pane Dytrychu, víte kolik stojí v USA studium lékařství? A stejně potom musí nastoupit někam do Iowy či Wyomingu a to i někam jinam než do Des Moines či Cheyenne a nikdo se neptá, co bude VŠ manželka dělat v nějaké zapadákově.

4 1
možnosti

Tak jo, pošlete mi, prosím, pane Hannigu, dvacet táců, nebo klidně i třicet táců.

Mně se šiknou a pro Vás nejsou všechno.

Předem děkuji.

1 3
možnosti

P51e74t50r 27S20k77á34c25e91l

25. 9. 2020 19:13

Rouháním se nudy nezbavíte, víte?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS