Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Lidé potřebují opatřením rozumět a opatření by měla dávat smysl. Prý je teď "lockdown". Odpoledne jsem nic takového neviděl. Vyřizoval jsem něco po městě a naprostá většina obchodů fungovala jako včera. Takže nechápu, proč třeba prodejna barev, oblečení nebo obuvi musí být zavřená. Ne kvůli mě, ale kvůli majitelům, pro které je to živobytí. Třeba do prodejny barev chodím pravidelně a nikdy tam kromě mě a prodavače nikdo jiný není. V obuvi pravidelně vídám maximálně tři jiné zákazníky, přestože prodejna je to docela velká. To je nějaké epidemické riziko? Seznam výjimek je tak obsáhlý, že epidemický přínos nevidím, pouze vznikají ekonomické ztráty. Nebylo by lepší nechat otevřené obchody všechny a regulovat spíš počet zákazníků uvnitř? Vždyť pohled na zavřenou prodejnu s botami a naproti narvanou samoobsluhu je absurdní. A to je pouze jeden příklad.

Nechme lidi fungovat, byť s nutností nosit roušky a zachovávat odstup. A pokud je situace natolik vážná, že je třeba načas přerušit kontakty, zavřeme kromě lékáren a obchodů se základními potravinami úplně všechno. Zůstaňme doma. Ale jen na nejnutnější dobu a pak se znovu nadechněme.

A důsledně vymáhejme respektování hygienických opatření. Ať pocítí ekonomický dopad jejich odpírači, až zaplatí vysokou pokutu, ne kadeřnice nebo majitel malého krámku, kteří kvůli nim zůstanou bez příjmů.

3 0
možnosti
Foto

Máte 100% pravdu, vláda vyhlásí long down a čt 24 - jako veřejnorpávní televize už honem dává do pořadu ty kteří to kritizují... , tím tomu opravdu napomáhají již tak složité situaci. Dneska jsem jela na nákup po 5 dnech to nutné , malé městečko na jihu čech , která má při 6300 obyvatelích již 145 nakažených a 8 v nemocnici a parta náctilétých stojí u místního básničkářského rozhlasu bez roušek hlavy u sebe ... co chceme ? Asi jim to doma nevysvětlili , asi nemají staré rodiče nebo někoho koho ohrožují nebo jim je to fuk .. je vidět, že k dospělosti mají ještě sakra daleko , ale brzo dostanou občanský průkaz. Je mi smutno s těch mladých, sobečků, kteří mají všechno na co si vzpomenou ( ne všichni ale spousta z nich). A sdělovací prostředky tomu svým postupem proti vládě pomáhají co to jde ! Jinak hezký článek.

3 1
možnosti
LS

Domnívám se, že by vše měl zpět vzít do rukou pna Babiš. Opatření pana Prymuly jsou překotná, špatná komunikace, celkově je moc hrr.To nikdy nebude budit dobrý dojem. Od jara se situace velmi změnila, lidé jsou už zdeptaní a psychicky to nesou hůře. Nevidí nic pozitivního , ono i pan Prymula nikdy nic pozitivního , kromě konstatování kolik lidí je pozitivních na Covid neřekl.

Chce to střední cestu, dle mého je i špatná ne-li žádná komunikace ve vládě, celé to vypadá , že pan Prymula rozhoduje za všechny a Ti se pak jen diví.

Takhle důvěru nikdo nezíská.

0 1
možnosti
Foto

P58e68t88r 95H59a75n13n43i96g

21. 10. 2020 8:14

Paní Strnadová. Teď už nejde o důvěru. Teď jde o život. Vyzýval jsem ve svém předchozím článku Via media, střední cestu. Teď už je pozdě. Abychom uviděli světlo na konci tunelu, tak musíme kousek do toho tunelu vejít. Procházíme si očistcem. Bohužel nevidíme, jestli za očistcem je nebe nebo peklo. Musíme alespoň navzájem být vstřícní. A bohužel už to nechce ji komunikaci. Teď to chce jasné rozkazy a jejich dodržování. Vím, že tak trochu popírám tímto svým prohlášením ducha mého článku. Ta čísla jsou však hrozná. Nakažených víc jak v Izraeli. Kapacity nemocnic se plní. Narůstají čísla mrtvých. Není doba na diskuze

2 0
možnosti
LH

Přesně naopak. bylo by myslím lépe, kdyby to vzal zpět do svých rukou Babiš jako na jaře a nenechal místo sebe tohle řídit bandou lobistů. Stačilo by trochu naslouchat rozumným lidem. Představa o zapojení demobloku do tohoto je zcestná. Jen to ne. Jejich rady byly letos vždy špatně.

2 1
možnosti
Foto

P36e28t91r 36H43a35n87n60i23g

20. 10. 2020 11:24

Kupodivu s Vámi souhlasím. Jenomže, my tady čelíme cca 50% síle odpíračů všech nařízení a tito jsou podporováni kritikou nejenom demobloku, ale i SPD Tomia Okamury a Trikolóry V. Klause ml. Navíc V. Klaus starší se činí seč může, aby podpopával to, co pro snížení nákazy dělá vláda. Zapojení všech do vlády by snad alespoň zčásti utlumilo takové věci, jako byla ta demonstrace na St. náměstí a pasivní rezistenci cca 50% procent obyvatelstva, zvláště v metropolích

2 0
možnosti
TK

Nemyslím, že by do toho opozice chtěla jít, protože až se z tohoto budou skládat účty, tak to nebude pěkné, ať by vládl kdokoli. Opozice raději bude bez jakékoli odpovědnosti až do jara a tisícovek mrtvých jen pindat, jak ona by to udělala lépe.

Tak trochu si umím představit scénář, že cca do Vánoc pan prezident podlehne koronaviru, Babiš neustojí hlasování o důvěře vládě a na jaře bude už sestavovat vládu někdo jiný. Ale zima bude krutá, protože vládnou "promořovači". :-/

0 1
možnosti
VN

Sorry pane Hannigu ,ale mám pomalu pocit z Vašeho blogu, jako bych žil v jiné zemi, než Vy. Ok , souhlas s tím, že pořádat v létě žranici na Karlově mostě nebyl nejrozumnější nápad. V tom s Vámi souhlasím. Ale to je asi tak vše. Navíc, ta žranice se konala v době, kdy takřka o nic nešlo, kdy nakažení přibývali tempem pár desítek za den. Vidím dva mezníky, které mají za následek to, že se to totálně zvrtlo a že jsme dnes co jsme. První mezník- konec srpna. Ministr Vojtěch v televizi říká, že vzhledem k tomu, že začne školní docházka a lidi začnou ve velkém chodit do práce, je třeba se vrátit k rouškám. Což vzbudí všeobecný odpor, na který zareaguje Andrej Babiš tím nejhloupějším možným způsobem. Ze svého celkem schopného ministra udělá před národem totálního hlupáka a návrat k rouškám se nekoná. Další mezník. Blíží se volby. Všichni tuší, že situace se začíná vymykat z kontroly. Všichni čekají nějaká opatření. Nekoná se nic. Přeci velký Andrej nemůže být před volbami spojován s něčím nepopulárním, co by se lidem nelíbilo ? . Takže ztratíme tak dva týdny času, které se postupem času okážou jako fatální. Andrej Babiš za poslední dva měsíce předvedl obrovskou dávku nekompetentnosti . Nic podobného se nepovedlo žádnému premiérovi za posledních 20 let. Nikdo za posledních 20 let národu tak pěkně nepředvedl, že jím totálně pohrdá a že pro úspěch ve volbách je schopný jakékoliv špinavosti na vlastním národě. Divíte se, že po tom všem mají veškerá opatření v národě tak nízkou podporu ? Úkolem manažera vždy bylo získávat zaměstnance pro své plány. Úkolem politika, získávat lidi pro své plány. Co udělal ? Totálně selhal. Závěr roku bude pro tuto zemi znamenat větší ztráty, než představuje hodnota slavného Agrofertu. A vláda národní jednoty ? Nesmyl. Spíše úřednická vláda v čele s nějakou všeobecně respektovanou osobností.

1 2
možnosti
PS

P14e33t42r 77S55k45á36c27e38l

20. 10. 2020 0:00

Když uvážíme, že většina politických stran a hnutí má obdobné volební programy, proč by se nemohla najít schůdná cesta vedoucí ke spojení sil? Tohle by volič ocenil nejvíc v dalších volbách. Skutky totiž přesvědčují, nikoliv "exkluzívní" průzkumy.

1 0
možnosti
IS

I11v47o 25S45l73a95d21k73ý

19. 10. 2020 11:34

Celý svět se řítí do ďáblovi řiti.To co je dole uvedené popsal už dávno ve své knize Michael Morris - Co neSMÍTE vědět !!Celou planetu už dlouho ovládá 10-15.nejbohatších rodin ,jejich banky,firmy, nadace,společnosti atd.Nenávidím to.Lidi probuďte se a nepodporujte tento celosvětový hnus a ani tomu nefanděte.Přeposílejte to dál,mnozí lidi neví vůbec o co jde a co se chystá.

https://mail.centrum.cz/download.php?msg_id=00000000893e00007b1c05231ae0&idx=1.2&filename=pl%C3%A1n%20pandemie.pdf&r=40.799024259276564

0 0
možnosti
PS

P23e56t88r 85S15k44á51c13e42l

20. 10. 2020 23:33

Zdravým rozumem lze zvládnout každý, tedy i světový problém. Naši předkové jsou toho zářným příkladem...

1 0
možnosti
AF

Chceme-li něco změnit, musíme si vládu vyměnit. Nesmí se do vlády dostat opět ODS, která nás rozkradla a rozprodala. Nesmí se tam dostat KDU-ČSL, která rozdala v církevní restituci spoustu miliard, nemovitostí, pozemky, lesy a rybníky, které už dávno církev nevlastnila. Císař Josef jim majetek sebral proto, že aby ho získali spoustu lidí upalovali a zabíjeli. Nechal jim ho jen k užívání aby se starali o chudé a bezmocné občany. Spoustu církevních řádů vznikla nedávno. TOP 09 je strana zlodějů, která nás nejvíce zadlužila.

KDO JSOU PIRÁTI si přečtěte a zamyslete se zda opravdu tuto stranu ve vládě chcete.

Pirátská Internacionála byla založena v roce 2010 v Bruselu. Podporu vzniku hnutí zajistil miliardář George Soros. Sdružuje všechny pirátské strany na světě. Vůdcem hnutí je muslim narozený ve Švýcarsku Guillaume Saouli. NAŠI PIRÁTI JSOU DOBŘE PLACENÍ MUSLIMY!!! A ZA PENÍZE JSOU SCHOPNI NÁS DOSTAT I DO PEKEL!!!

STÁT JE TAK BOHATÝ JAK BOHATÍ LIDÉ ŽIJÍ V NĚM.

Například: Exekutoři bohatnou tím, že prodají nemovitost dlužníka za 1/3 ceny kamarádovi který ji pak prodá za běžnou cenu. Z té částky se zaplatí dluh, někdy ani ne celý, proto že se z té částky vyplatí náklady na vymožení a slušný plat exekutorovi. Kamarád prodá nemovitost za běžnou cenu a o 2/3 se rozdělí s exekutorem. Nám však příbývají bezdomovci, kterým platíme z našich daní spoustu peněz.

Stejné názory na změnu má mnoho lidí. Jen se neumíme spojit, udělat jednu stranu se spoustou členů. Každý člen má minimálně 10 kamarádů kteří ho budou volit. Pak bychom si vládli sami.Viděli byste kolik by se do té strany přidalo lidí a klidně by přidali 500,-Kč ročně na volby. Pak by o té straně věděla celá zem.

2 2
možnosti
Foto

S Vámi je legrace! Bezdomovcům platíme spoustu peněz? Jak přesně to probíhá?

0 0
možnosti
AF

Šíření epidemie koronaviru s napětím sleduje celý svět. Veřejně se případy začaly objevovat v prosinci 2019v Číně ve Wu-chan. Čínské úřady o nové nemoci poprvé informovaly Světovou zdravotnickou organizaci (WHO) v prosinci 2019. V té době se nemoc už dávno šířila v USA, ale o tom se mlčelo. Během následujících měsíců se vir rozšířil téměř v celé zeměkouli.

Vzpomenu-li si na stránky z roku 2009 Strany svobodných občanů, tak si vzpomínám jak se přátelé z Bilderbergu domlouvali že sníží stav obyvatel celé země. Kdo si to tenkrát četl, ví o co jde. Proč si strana SVOBODNÝCH ZALOŽILA 13.4.2015 SVOU ZEMI SE JMÉNEM SVOBODNÁ REPUBLIKA LIBERLAND ? Je to ostrov mezi Chorvatskem a Srbskem. Nebylo to proto, že věděli co nás čeká? Koronavirus je III. světová válka, která bez zbraní zabije v každém státě několik mil.lidí. Zadejte si VIKIPEDIE BILDERBERG a podrobně si ho pročtěte. Zjistíte že k nim patří přítel Václava Havla, Jiří Pehe a co je to za člověka. Pak vám dojde proč se na školách učí zcela jiný dějepis než jsme se prožili léta my a proč jsou mladí vedeni k tomu aby nesnášeli důchodce. Neuvědomují si, že když jsme pracovali a odváděli daně tak mladí lidé se vzdělávali za naše peníze. Jejich rodiče a prarodiče je živili a jednou i oni zestárnou. Jejich děti však k nim cit nebudou mít, proto že ho v dětství nepoznaly. Koronavirus je vir, který zabije spíše starší občany. Proto mladí lidé jezdí do Itálie aby ho k nám přivezli. Nevědí že dějiny se opakují abychom si vrátili, co jsme komu dlužni. Pamatujete se na spoustu divokých zajíců, koroptvičky a bažanty, které se nám pletli do cesty když jsme jeli po silnici mimo obce? Pamatujete se na všechny ptáky co nás ráno budili? Kde to všechno je? Všimli jste si jak letadla létají sem, tam a vypouští široké vlny, které se spojí, udělají bílé mraky a pak se rozpadnou k zemi? Nejsou to náhodou jedy a nemoci, která ta letadla vypouští?

1 1
možnosti
Foto

Víte, pane Hannigu, dnes, jako i jindy, jste naprosto přesně prezentoval důvody, proč jste (jako i vaše jakákoliv strana) bez šancí u voleb.

V žádném případě nejde o vámi propagované zásady slušnosti, morálky, osobní odpovědnosti a pod., to v žádném případě, naprosto naopak. Za takový program byste u mne byl na prvním místě z kandidátů.

Jde však o to, že své principy prosazujete zcela mimo realitu. Nejde o to, podřídit se realitě, jde o to realitu vnímat, komunikovat své výhrady a způsob, jak svým programem realitu zkvalitníte.

Nemáte a nechcete mít zpětnou vazbu, také zřejmě proč, když vaše názory jsou jediné správné, což musí každý automaticky pochopit a stejně tak automaticky se změnit k obrazu vašemu. A co se vám nehodí, to smažete.

Když jako řadový občan přijdete do přeplněné lékárny, nemůžete jen tak jít přímo k výdeji a očekávat, že bez dostatečného vysvětlení ostatním oni všichni mlčky uznají a pochopí, že máte pádné a obecně prospěšné důvody. Oni totiž ostatní čekající mnohokrát slyšeli různá "zdůvodnění" a výmysly a pokud jim nedokážete a nepomůžete vysvětlit a přijmout, že vaše upřednostnění bude pro ně jednoznačně výhodné, nezískáte je na svou stranu.

Bez toho, abyste nejdříve pochopil ostatní, nedokážete u nich dosáhnout aby vás vůbec poslouchali a vnímali, natož pak toho, aby se snažili pochopit a přijmout vaše odůvodnění a dát vám přednost. Kdo chce být u výdeje léků před ostatními, musí se nejen snažit, ale i umět přesvědčit. Nic přece není zadarmo.

To vy ne. Vy jdete rovnou, bez vysvětlování, protože to by vás snad urazilo, a divíte se, že se neprosadíte.

Já vím, plácám nesmysly a jsem mimo.

Jenže já mám argumenty a za nimi stojí, jako důkaz jejich platnosti, vaše volební výsledky.

4 1
možnosti
AF

Souhlasím s Vámi pane Macháčku, ale já jsem si mnoho politiků prověřila a vím že pan Hannig není ta bohatý aby stále zvečejňoval své názory. Nenechává se uplácet a bohužel jsme zřejmně národ hlupáků jak se to o nás vypráví v západních státech. Když mi to říkal muž, který přijel z Francie a vyprávěl mi jaký to byl podvod s tou SAMETOVOU REVOLUCÍ, tak jsem tomu nevěřila. Přesvědčuji se o tom už 15 let. Prostě se nedokážeme sjednotit a zvolit si změnu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,28
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik