Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

J44o60s74e35f 38U51l19m76a48n

24. 11. 2021 16:14

Jedna věc je, že Zeman do toho nemá co mluvit, druhá, že Lipavský je člověk bez jediné kladné vlastnosti. Bohužel od Pirátů se nikdo jinej než naprostý tragéd očekávat nedal...

15 6
možnosti

Pro mě je důležitější ta první, ale je dobře že uznáváte obojí

0 1
možnosti
LJ

Tak hodne houpe argumenty jsem uz dlouho necetl.

Prezident prekracuje svoje pravomoce, vydira vladu ale mohou za to Pirati?

Kdyby Fiala ustoupil, dopadne jak Babis. A to normalni obcan chtit nemuze.

14 11
možnosti
JS

Sice nevím co je to normální občan, ale domívám se, že je lepší navrhnout vládu, se kterou nebude mít problém prezident, než trvat na nýmandovi, kterého v podstatě kromě Pirátů nikdo nechce. Jde o to, jestli pan Fiala chce skutečně vládnout nebo pouze žvanit, jak jiná vláda to dělá špatně.

12 10
možnosti
Foto

Pane Hannigu, nejsem v žádném případě příznivcem Pirátů, ale ani to není tak, že bych je nenáviděl (jako třeba Václav Klaus). Faktem ale zůstává, že (byť s pouhými čtyřmi poslanci) jsou parlamentní stranou a získali v koalici se STAN jistý mandát, na rozdíl od stran jiných. A faktem taky zůstává, že se tedy podílejí nebo budou podílet na vládě...

Mají-li podle povolební situace jisté právo se podílet na vládě, mají také právo si vybrat, kdo je bude v této vládě zastupovat. Jejich nominant není perfektní, ale to není žádný člověk. Máte pravdu v tom, že Ministr zahraničí má dbát o to, aby naše zahraniční politika sloužila dobru této země, ale to se nutně nevylučuje s postojem k Rusku, který zastává. Jedna věc je orientace politická a ta druhá je orientace obchodní. Jistě to naše firmy nebudou mít v Rusku jednoduché, ale krátkodobý obchodní zisk by neměl být vykoupen servilností k té zemi, které jsme si za minulá léta užili již dost a nebylo nám to k velkému užitku. Bolševik se vyznačuje jedinou hlavní schopností - nebere vstřícnost jako akt přátelství, ale jako akt podřadnosti a odevzdání se. Vyhlašovat Rusku válku samozřejmě nikdo nechce, ačkoli chápu, že pracujete s nadsázkou.

Rusko je velmoc, o tom není pochyb, ale se servilností k ní daleko nedojdeme a stejné je to s Čínou nebo USA na opačném pólu. Vycházet s nimi korektně jde, ale nesmí to hraničit právě s tou servilností a pozicí slouhy, kterým jsme byli dlouhá léta.

Co se týká osobnosti Miloše Zemana, je katastrofou mít na Hradě takového člověka. Mnohým asi imponuje jeho "přímost" a konfliktní styl, já mezi ně nepatřím. Zeman, bohužel, není člověkem, kterému jde o dobro této země a většinou mu o ni nešlo. Často jedná z pohnutek osobní msty a se zarputilostí malého dítěte, kterému na pískovišti odmítají ostatní půjčit jeho hračku. Rozpad jeho osobnosti a ztráta jakýchkoli morálních zábran je na něm dostatečně viditelná už jen tím, jakými lidmi se obklopuje. To, že kdysi dávno napsal článek, který byl odvážný je hezké, ale rozho

19 6
možnosti
Foto

rozhodně to neospravedlňuje to, jak se choval následně... Zákony si ohýbá podle svého, včetně toho Prvního - Ústavy ČR.

Váš nápad s tím, aby Piráti nominovali Ministra současného, protože "nic zásadního nepokazil" není politicky ani jinak průchodný. A není to přece jediný člověk, kdo by mohl naši diplomacii vést.

Navíc děláte tak trochu účet bez hostinského, když onomu pirátskému nominantovi "nedopřejete" ani den ve funkci a to, aby třeba dokázal, že se na ni hodí. Děláte nad ním, stejně jako Zeman, kříž.

A to se mi nezdá ani dvakrát rozumné, ani férové...

10 4
možnosti

Nechápu, proč tak zdůrazňujete, že jste předseda Rozumných, když to máte v profilu. Navozuje to dojem, jakoby ta vaše strana byla nějaká politická extratřída, a přitom se ve volbách pravidelně potácí někde na chvostu. Předseda Rozumných by taky ze sebe neměl vypustit takový nesmysl, aby vládní strana uvolnila místo ministra neparlamentní straně.:-)

13 4
možnosti
Foto

P24e14t75r 63H27a88n21n97i47g

24. 11. 2021 21:50

Nemyslel jsem to tak, aby uvolnil místo neparlamentní straně. I když je to naprosto proti mému přesvědčení a politicky naprosto protichůdné, tak na stejné straně barikády jako jsou Piráti, tak je zkušený diplomat Petr Kolář, otec starosty Prahy 6, který odstranil sochu maršála Koněva. Proti takové nominaci by Miloš Zeman nemohl vůbec nic mít,i když by skřípal zuby. Bývalý velvyslanec v Rusku, USA, Švédsku atd. Víte o koho jde? Ten pan Lipavský je velice snadným terčem.

0 0
možnosti
MV

V očích velké části lidí v ČR už Zeman dobojoval. Ale jsou skupiny lidí a jednotlivci, kteří budou lháře a poťouchlého starce dále adorovat. Takových je mi líto, ale nenaděláš nic.

23 10
možnosti
ZJ

Jste obdivuhodný a správně ideově vyzrálý.

8 4
možnosti
JS

Tak až po Vás někdo bude chít něco, na co nemá právo, třeba až po Vás při silniční kontrole budou policisté chtít, ať se svléknete donaha a obíháte auto, tak to hlavně, pane Hannigu, udělejte rychle, ať nikoho nezdržujete... ;-DR^

15 5
možnosti
JP

pane Hannigu, jako hudebník a skladatel jste byl třída, teď se jenom ztrapňujete (viz všechny volby kterých jste se zúčastnil - a nakonec a psaní blogů)

9 14
možnosti
JT

naprostý souhlas, až na tu hudebnickou třídu. Za komoušů možná. Ale to nebyla standardní situace.

5 5
možnosti
MV

Pan Hannig pomíjí hlavní rovinu této otázky.

3 4
možnosti
JS

Vážený pane, Vy jste nepochopil, že ta "vláda" pana Fialy vládnout nechce a dělá vše pro to, aby vládnout nemusela.

9 15
možnosti
JS

To všechno vypadá jak? Zatím všechny ty nejpozdější termíny nadiktoval prezident Zeman, jenom ten všechno zdržuje... jestli někdo nechce vládnout a defakto už nevládne, tak je to Babišova parta, která se třese, až si odpočine v opozici a hodí ten kovid na někoho jiného... od voleb až do minulého týdne v podstatě proti kovidu neudělala vůbec nic...

8 3
možnosti
MM

Miloš Zeman nemá právo veta. Nicméně nemusí jmenovat Fialu premiérem. Ale musí konat. Pro nečinnost není důvod. Parlament se nečinnosti prezidenta může bránit u Ústavního soudu a lze s ohledem na většinový postoj ústavních právníků předpokládat, že úspěšně.

0 0
možnosti
JS

Prezident nemá pravo veta, ale jmenuje ministra na návrh premiéra. Jmenuje, nemusí jmenovat.

5 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik