Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Vynikající článek,plně souhlasím.

10 0
možnosti
Foto

Babiš - premiér byl napadán ze všech stran a tak se domnívám, že lobbistům za jeho vlády dobře nebylo.

5 1
možnosti
Foto

Oni nás té závislosti na fosilním plynu zbaví, i kdyby při tom měla Ukrajina padnout.

4 0
možnosti
Foto

Ceny energií stejně jako ceny všeho ostatního vznikjaí hrou poptávky a nabídky. Jakékoli zásahy do tohoto systému (kromě zmírnění asymetrie) jen přesouvají problém, náklady, výnosy - někam jinam. Pokud je něco drahé, musí to zákazník pocítit.

2 9
možnosti
Foto

Dotace jsou stejně antitržní jako zákazy nákupů za výrazně lacinější ceny.

9 0
možnosti
PK

S ohledem na situaci na Ukrajině to vidím následovně. Pokud to půjde, raději se uskrovním pokud budu vědět, že mužik si nejen nezasvítí, ale živ bude pouze z vodky a kořínků. Proč? Protože vlézt někam, řinčet zbraní a ještě řvát cosi o míru, se ve slušné společnosti prostě nedělá.

Vás jeho projev nevyděsil? Mě ano. Ten diktátor zcela nepokrytě vyhrožuje suverénním národům. Ta nenávist z něj přímo tryskala. A takový člověk má po ruce jaderný arzenál? Strašná představa.

Budeme chodit pěšky, energii dávkovat. Ale pokud to toho člověka zastaví, je to malá cena.

p.s. to se nebavím o tom, že sankce jsou opět jen kosmetické a naše vláda má alespoň zdražování na co svést. Obávám se však, že to nakonec není problém jen naší vlády. Svádět to na sankce budou všichni.

4 10
možnosti
RP

Ten mužik prodá energie jiným státům, nebo to udělá po bolševicku jako při sankcích za Krym, kdy západní státy dovezli zboží do Běloruska tam to bylo přebalo a šup do Ruska. Tu demokracii vám z peněženek vytaháme i kdyby jste měli chcípnout verběži jedna západo/středoevropská. Teď to dopadne stejně. Plyn koupí Turek a prodá EU s marží 100%. Stejný plyn ale od ne/demokratického diktátora z Turacka

2 0
možnosti
Foto

I61v46o 97P25a25t53t67a

22. 2. 2022 23:00

Ty ceny energií jsou jen třešnička na dortu. Podstata problému je v ekonomech, kteří umí přemýšlet jen o penězích a pracovní síle, což je dost na řízení firmy, státu ani náhodou (Babiš 2021: Stát není firma). Ekonom V. Klaus od 1. 1. 1993 sebral našim rodinám v nadměrných daních tři čtvrtiny (!) peněz na výchovu dětí a do tří let jsme začali hromadně vymírat (plodnost žen 1,28 dítěte/ženu). Ekonomové - bankéři zde od roku 2004 prosazují nikoliv důchodovou reformu ve prospěch nás, ale penzijní reformu ve prospěch penzijních fondů. Jsou to jen opakované pokusy ekonomů o tunelování státního důchodového systému! Více v auditech státního důchodového systému a státního rozpočtu v knize Ekonomům to myslí černobíle.

12 0
možnosti
ZZ

Ještě budete na vládu Babiše rád vzpomínat, s nostalgickou slzou v oku.

:-/

6 0
možnosti
HH

Přesně raději levněji plyn, než okupována Ukrajina...jsme vlastenci!!! Uraaaaa

4 3
možnosti
PS

P47e77t97r 60S89k96á38c82e43l

23. 2. 2022 12:34

Ukrajina již dávno není samostatná, je hříčkou v rukou mocností. Podobně jako byli naši předkové v roce 1938, podobně se chovají všichni tzv. "spojenci".

11 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik