Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S tou HAMU to bude určitě nějaký omyl, pane Karásku – Viktor Orbán přece vystudoval v 2. polovině 80. let XX. století právo na Univerzitě Eötvöse Loránda v Budapešti. A zatím nikdy na presidenta nekandidoval, pokud je mi známo.

0 0
možnosti

J50a19n 78K63a13r62a60s45e46k

10. 4. 2022 21:37

muzi s humorem jsou u zen znacne preferovani a proto by mne zajimalo, kam se pred nimi schovavate ...

1 0
možnosti

Obdivovat někoho, který odmítne pomoc napadenému s cynickým zdůvodněním, že jde jen o přilévání oleje do ohně, je opravdu nádhera:-/.

0 3
možnosti

J18a16n 46K54a97r29a97s61e24k

10. 4. 2022 18:40

ten clovek je predsedou nejake strany, myslim ze kandidoval na prezidenta, to je skutecne silene, ze takovi lide by meli dokonce moznost rozhodovat o zasadnich otazkach spolecnosti. To je to, co mi na tom vadi - kdyby byl autor nejaky kecal v hospode u piva tak nic nereknu, -> lidi mluvi a voda tece. Ale on ma dokonce titul, je to sice na HAMU, ale presto :-(

1 1
možnosti

Články pana Mgr Haninga, stejně, jako jeho dnešní vyjádření, jsou psány s logikou zkušeného člověka. Vždy dokáže jít k jádru události a vystihnout příčinu i účel. Všichni, co mu impertinentně oponují většinou nemají vlastní názor,jen provokují.

9 0
možnosti

Jistě, každý má nárok na svůj názor, ale z negativních příspěvků čiší akorát nenávist. Sami NIC nedokázali, žádný blog nenapsali, svůj názor opírají o demagogické a jednostranné články v našich médiích, kterým už čím dál méně lidí věří. Válku neschvaluji, genocidu též ne, ale když Zelenský prohlásí v televizi, že klidně rozpoutá 3. světovou válku, když NATO nepošle svá vojska na Ukrajinu, tak je to zločinec. A hned jsem byl na Seznamu smazán.Napsal jsem jen pravdu.

0 0
možnosti

J96a62n 67R11á36ž

8. 4. 2022 19:12

No, pěkně jste to Petře od některých v diskuzi schytal. No a já dal karmu. Hlavně za odvahu napsat takový text i když jste mohl tušit, že se mnohým nebude hrubě líbit. A snaha být objektivní se mi líbí.R^

8 0
možnosti

Reaguji přátelsky, témata dobrá. Fakt napište volnou úvahu. Normalizace a vyvěšování ruských vlajek k 9.5 - Je to dobré, špatné ? ...

Normalizaci chápu jako Normu. Zřejmě soubor uznaných hodnot, pravidel. Každý je ovlivňován, již od dítěte v rodinách. Tam se něco vyznává. Nábožensky - občansky. Jsou v tom tradice, dobré - špatné. Dítě většinově přijme. Až dostane rozum? Bud je rozvíjí dále a přenáší, nebo je zavrhne. Prostě se samo, svobodně rozvíjí. Huiákův režim? Nátlakem nutit svobodné lidi k nesvobodnému uvažování a konání. Vše nenormální - normálním jest. Je na to Norma, vedoucí úloha KSČ. - Normalizace. K tomu, pochopitelně žádný dialog. Pouze represe a nátlak.

Volná úvaha - Je k datu 9.5 vhodné vyvěšovat ruské vlajky? Visely, aby se uctili padlí a aby válka již nikdy nebyla. Už vzniká rarita, nepůjde o oslavu Putinova vítězství? Termín si stanovil sám. Věšet ty vlaky - nebude to zase Normalizace? I poctivec, se takto může stát provokáterem ! Zkuste, námětuji ... :-)

0 1
možnosti
Foto

Podle mě nemá valný smysl se ohledně termínu „normalisace“ – rozumějte: v tom úzkém významu, o kterém autor článku hovoří – utápět v sémantických úvahách, když si přece všichni dobře pamatujeme (nebo můžeme v pramenech najít), že dle „Poučení“ se jednalo JMENOVITĚ o tohle:

„Českoslovenští představitelé v Moskevském protokolu vyjádřili své odhodlání dosáhnout normalizace poměrů v naší zemi na základě marxismu-leninismu, obnovit vedoucí úlohu strany a autoritu státní moci dělnické třídy, vyřadit kontrarevoluční organizace z politického života a upevnit mezinárodní svazky ČSSR se Sovětským svazem a dalšími socialistickými spojenci.“

Zásadní ve zdejším kontextu přece je otázka, zda žijeme v době podobné, tedy zda stávající režim nahradil „marxismus-leninismus“ tzv. liberální demokracií, „vyřazení kontrarevolučních organisací“ vypnutím tzv. desinfomačních webů, „oddanost Sovětskému svazu a dalším socialistickým spojencům“ oddaností Spojeným státům a dalším kapitalistickým spojencům... A tak podobně.

Věřím, že jsem úvahu autora článku správně pochopil, tudíž odpověď nechám na něm. Třebaže za sebe ji – bátoriádou dostatečně poučen – znám moc dobře.

1 0
možnosti

A já mysle, že je to o fotbale... :-(:-(

0 0
možnosti
Foto

Co je normalizace? Pojem normalizace. Co se týká svobodného vyjadřování. je to např. toto: Kam se ztratil např. z vysílání Českého rozhlasu bývalý statečný disident Ivan Hofman, který měl vždy pondělky, potom pondělky jednou za měsíc a nyní už vůbec nic v pořadu Jak já to vidím na ČRo Dvojce. Tento nejdříve písničkář a později novinář, který byl zakázaný v době normalizace, nyní opět nemůže ve veřejnoprávním médiu vyjadřovat své názory. To je návrat normalizace. Většina lidí si tohoto vůbec nevšimla a to je zase návrat normalizace. Když říkáš, či píšeš něco jiného než je oficiální narativ, tak nejsilnější zbraní, jak tvůj názor umlčet, není bojovat proti němu, ale naopak zcela potichoučku toho disidenta prostě vůbec nezmiňovat. Kdo není v médiích, jako by neexistoval. To byla normalizace na rozdíl od padesátých let, kdy nositele odlišných názorů rovnou s velkým humbukem popravovali. Celá ta moje činnost ( z které vůbec nic nemám, ba právě naopak) je snaha o svobodu vyjadřování. Navíc i z druhé strany jsem kritizován, že mé názory jsou příliš měkké. Ale já nechci vzbuzovat v lidech negativní myšlení, chci jen, aby vnímali názory i druhé strany a zkoušeli se nad nimi zamyslet.

8 0
možnosti
Foto

Asi o tom napíšu článek.

2 0
možnosti

Ano, Orbán je velmi prozíravý. Začne to koncem V4, pak bude následovat Huxit a od něj je jen krůček k vystoupení z NATO. A to vše projde velmi hladce, protože má v rukou sdělovací prostředky, ústavní většinu a může dál ohýbat justici. No a co s takovou zemí? Tady mě máš, Vladimíre, vezmi si mě. Tohle vše Vám nedochází a přijde Vám to neskutečné? Neskutečná přišla expertům v oboru i válka na Ukrajině...

Pište raději písničky, táhne Vás to k lidem minulosti bez budoucnosti, svět půjde jinudy a páprdové s nefunkčními názory jako Putin, Lukašenko, Klaus, Zeman a Orbán nebudou nikoho zajímat. Jsou tu nové generace a ty si to zařídí po svém, protože logicky musí být lepší než my.

1 4
možnosti

A u nás je to s Národní frontou jinak ?

;-D

3 1
možnosti

Za koho kopete Vy a Orbán - takhle to vypadá že za ruského agresora, přinejmenším stavíte oběť na roveň agresora. Ta bezzásadovost a prospěchářství, které z Vás čiší, je hnus. Připomíná mi to období normalizace.

4 5
možnosti
Foto

Normalizaci se přibližuje Váš názor. V normalizaci nebyl žádný jiný názor připuštěn, než ten oficiální. Všechno jiné bylo hnus.

10 3
možnosti

;-D Uz dlouho jsem se tak nenasmal. Orban leze Russum do zadku protoze musi. Je 100% zavisly na plynu a rope z Russka a jeste jim Russove stavi jadernou elektrarnu.

A co se tyce smlouvy na ropu a plyn, tak to je mu uplne k nicemu. Pokud russko vyhlasi sankce a zavre kohouty, prestane proudit i do madarska.

1 1
možnosti

Naše vláda by proto urychleně měla lézt do zadku Maďarům, aby i na nás spadl nějaký drobeček z Maďarského stolu.

Místo toho Lipavský zcela nepochopitelně vymýšlí urychlené embargo na Ruskou ropu a výhledově do 2 let i na plyn.

;-(;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,29
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik